Suklaa-turkinpippuripiirakka
Työvaiheet
Pohja
4 kpl munaa
2 dl sokeria
200 g suklaata
200 g voita
2 1/2 dl vehnajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sulata suklaa ja voi.
Sekoita jäähtynyt suklaa-voi seos
muna-sokerinaahtoon varovasti.
Siivilöi kuivat aineet taikinaan sekoita varovasti tasaiseksi.
Paista 200 asteessa alatasolla
Kuorrutus
150 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl voita
Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa. Nosta pois levyltä. Lisää paloiteltu suklaa ja voi. Sekoittele, kunnes tasaista ja kiiltävää. Anna kuorrutteen jäähtyä hiukan.
Kaada keskelle kakkua ja anna valua vapaasti reunoille.
Pinnalle turkinpippuri rouhetta.