Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
14:44 | 1.4.2014

Täytetyt luumut

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 annosta
2 t 30 min + 1-2 vrk
Vaikea

Täytetyt luumut

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

100
g
kuivattuja, kivettömiä luumuja
½
dl
vettä
½
dl
(tawny) portviiniä
1
kanelitanko
1
suikale
1 suikale (luomu)sitruunankuorta
Sokerikiille
2 1/2
dl
sokeria
4
rkl
vettä
Sitruunavaahtotäyte
1
dl
vispikermaa
1
rkl
sokeria
1
tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
100
g
sitruunatuorejuustoa
50 g/3/4
dl
pistaasipähkinöitä

Vaiheet

  1. Laita luumut, vesi, portviini ja kanelitanko kulhoon. Vuole kapea suikale pestyn sitruunan kuorta joukkoon. Sekoita ja anna luumujen liota huoneenlämmössä 5–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli, kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Voitele leivinpaperi rypsiöljyllä. Keitä sokeri ja vesi kuultavaksi. Nosta luumut liotusliemestä; säästä liemi kakun kostukkeeksi. Upota liotetut luumut sokeriliemeen ja nosta valumaan leivinpaperille kahta lusikkaa apuna käyttäen. Luumuja ei keitetä, vaan ne vain käväisevät kattilassa saamassa kiiltoa pintaan. Anna luumujen kuivua toisistaan erillään vähintään 10 minuuttia ennen täyttämistä, kunnes pinta kestää koskettamisen.
  3. Valmista täyte. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Mausta sokerilla ja sitruunankuorella. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahtoon. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota luumun sisään reiästä, josta kivi on poistettu. Vaahtoa saa olla niin reilusti, että luumu pullistuu. Jos täytettä jää yli, sekoita loput kakuntäytteeseen.
  4. Paina jokaisen luumun sisälle pistaasipähkinä. Laita luumut jääkaappiin tarjoamiseen saakka.
Tilaa Glorian ruoka & viini
suklaa
Luumu
Portviini
Kakku
pistaasi
Joulu

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini