
Herkullisen umaminen sieniliemi saa mämmistä hieman paahteista makeutta ja ihanan tumman sävyn. Tarjoa pääsiäispöydässä raviolien kanssa.
Tumma sieniliemi ja timjamiraviolit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja lohkot sipulit. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuori ja leikkaa selleri kuutioiksi.
-
Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa 3 minuuttia.
-
Lisää vesi, pippurit, suola ja timjaminoksat. Keitä lientä noin 50 minuuttia.
-
Siivilöi liemi. Purista kasviksista kaikki irtoava liemi talteen. Lisää mämmi liemeen ja sekoita. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki Mausta tulee vahvempi, jos liemi saa jäähtyä yön yli kasvisten kanssa. Siivilöi liemi vasta seuraavana päivänä.
Timjamiraviolit
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita jauhot kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa. Riko kananmunat kuoppaan ja lisää öljy ja suola. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi palloksi (lisää öljyä jos taikina tuntuu liian kuivalta). Anna taikinan levätä peiteltynä jääkaapissa 30 minuuttia.
-
Nosta taikinapallo pöydälle ja ryhdy vaivaamaan taikinaa kämmensyrjällä litteäksi. Jatka vaivaamista noin 5 minuuttia, jotta taikinaan kehittyy sitko.
-
Kauli taikina ohueksi levyiksi. Paras tulos syntyy pastakoneella. Jaa taikina muutamaan palaan. Syötä taikinapala kerrallaankoneen telojen väliin. Ohenna telojen rakoa kierros kierrokselta, kunnes taikinasta muodostuu parin millin paksuinen levy. Jauhota levyt kevyesti ja peitä ne leivinliinalla kuivumisen välttämiseksi.
-
Valmista täyte. Laita ricotta kulhoon. Hienonna timjami ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, lisää ne ricottan joukkoon. Lisää myös pippuri ja suola ja sekoita.
-
Lusikoi teelusikallinen täytettä taikinalevylle tasaisin välein. Nosta toinen levy kanneksi ja ajele raviolit taikinaleikkurilla neliöiksi. Nipistä saumat yhteen kostutetuin sormin.
-
Keitä raviolit kypsiksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Tarjoa raviolit sieniliemen kanssa.
Vinkki! Voit käyttää ruuassa kaupan valmiita ravioleja.