Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Herkullisen umaminen sieniliemi saa mämmistä hieman paahteista makeutta ja ihanan tumman sävyn. Tarjoa pääsiäispöydässä raviolien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 1 l
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tumma sieniliemi ja timjamiraviolit

Ainekset

4
salottisipulia
2
rs (à 200 g)
ruskeita herkkusieniä
150
g
juuriselleriä
2
rkl
öljyä
l
vettä
½
tl
kokonaisia mustapippureita
tl
hienoa merisuolaa
6
oksaa
timjamia
1
dl
mämmiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohkot sipulit. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuori ja leikkaa selleri kuutioiksi.

  2. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa 3 minuuttia.

  3. Lisää vesi, pippurit, suola ja timjaminoksat. Keitä lientä noin 50 minuuttia.

  4. Siivilöi liemi. Purista kasviksista kaikki irtoava liemi talteen. Lisää mämmi liemeen ja sekoita. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkki Mausta tulee vahvempi, jos liemi saa jäähtyä yön yli kasvisten kanssa. Siivilöi liemi vasta seuraavana päivänä.

Timjamiraviolit

Ainekset

200
g (3 dl)
vehnäjauhoja tai Tipo 00 -jauhoja
2
kananmunaa
1–2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
TÄYTE
1
prk (250 g)
ricottaa
2
rkl
timjamia hienonnettuna
2
tl
luomusitruunan kuoriraastetta
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita jauhot kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa. Riko kananmunat kuoppaan ja lisää öljy ja suola. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi palloksi (lisää öljyä jos taikina tuntuu liian kuivalta). Anna taikinan levätä peiteltynä jääkaapissa 30 minuuttia.

  2. Nosta taikinapallo pöydälle ja ryhdy vaivaamaan taikinaa kämmensyrjällä litteäksi. Jatka vaivaamista noin 5 minuuttia, jotta taikinaan kehittyy sitko.

  3. Kauli taikina ohueksi levyiksi. Paras tulos syntyy pastakoneella. Jaa taikina muutamaan palaan. Syötä taikinapala kerrallaankoneen telojen väliin. Ohenna telojen rakoa kierros kierrokselta, kunnes taikinasta muodostuu parin millin paksuinen levy. Jauhota levyt kevyesti ja peitä ne leivinliinalla kuivumisen välttämiseksi.

  4. Valmista täyte. Laita ricotta kulhoon. Hienonna timjami ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, lisää ne ricottan joukkoon. Lisää myös pippuri ja suola ja sekoita.

  5. Lusikoi teelusikallinen täytettä taikinalevylle tasaisin välein. Nosta toinen levy kanneksi ja ajele raviolit taikinaleikkurilla neliöiksi. Nipistä saumat yhteen kostutetuin sormin.

  6. Keitä raviolit kypsiksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Tarjoa raviolit sieniliemen kanssa.

Vinkki! Voit käyttää ruuassa kaupan valmiita ravioleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Argentiinalainen yrttikastike chimichurri maistuu grilliruokien kanssa. Sitä voi käyttää myös lihan marinoimiseen. Maku vain paranee, kun kastike saa tekeytyä jääkaapissa. Chimichurrissa on aina persiljaa, oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Muuten voit muunnella sitä käyttämällä erilaisia yrttejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Chimichurri-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
oreganoa
1
mieto chili
2 - 3
valkosipulinkynttä
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. 
  2. Mittaa ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista sekaisin. Seos muistuttaa yrttipuuroa, mutta muuttuu juoksevammaksi, kun yrtit luovuttavat nesteensä kastikkeeseen. Halutessasi voit surauttaa ainekset sekaisin sauvasekoittimella.
  3. Nosta purkki jääkaappiin ja anna maustua tunnista muutamaan tuntiin.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.