Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 annosta
2 t 30 min + 1-2 vrk
Vaikea
Tuoreluumuhillo
Ainesosat
500
g
punaisia, tuoreita luumuja
1 1/4
dl
ruokosokeria
½
dl
vettä
½
dl
(tawny) portviiniä
1
kanelitanko
½
sitruunan mehu
125 g/1 1/2
dl
hillosokeria
Vaiheet
- Mittaa sokeri, vesi, portviini ja kanelitanko kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes liemi on siirappimaista. Poista luumuista kivet.
- Poista kanelitanko kattilasta. Lisää luumut ja sitruunan mehu ja keitä 10 minuuttia.
- Ota puolet pehmenneistä luumuista astiaan jäähtymään kakun täytteeksi. Lisää hillosokeri loppuosaan ja keitä 15 minuuttia. Soseuta hillo sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.