Kaupallinen yhteistyö
Knorr on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Knorr

Fondue-ilta on parasta yhdessä oloa kavereiden kanssa. Tämä fondue-liemi valmistetaan uunissa paahdetusta valkosipulista, yrteistä ja lihaliemestä.

Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulinen lihaliemi-fondue

Ainekset

1
valkosipuli
7
dl
vettä
2
Knorr ” Fond Du Chef” lihaliemi -annosfondia
2
laakerinlehteä
1
oksa
rosmariinia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
400
g
naudan paistia
400
g
lampaan ulkofileetä
400
g
kukkakaalia
200
g
herkkusieniä
1
kesäkurpitsa
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta valkosipuli uuniin leivinpaperille paahtumaan 40 minuutiksi, kunnes sipuli on selvästi pehmennyt.
  2. Kuumenna vesi fonduepannussa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon lihaliemi-annosfondit. Mausta laakerinlehdillä, rosmariinin oksilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Kun valkosipuli on paahtunut ja hieman jäähtynyt, purista haarukalla pehmenneet kynnet ulos ja lisää ne lihaliemen joukkoon. Anna kiehua vielä noin 15 minuuttia ilman kantta.
  4. Leikkaa lihat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Pese ja leikkaa kukkakaali, sienet ja kesäkurpitsa paloiksi ja aseta ne esille. Nosta fondue-pata jalustansa päälle tulelle, jotta se pysyy kuumana.
  5. Kypsennä liha- ja kasvispalat yksitellen maukkaassa liemessä ja nauti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 818 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.

Lihaa haudutetaan yön yli uunissa, jolloin se on juuri sopivasti valmiina brunssipöytään. Tämä resepti toimii niin naudanlihalle kuin karitsallekin.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli muhinut liha

Ainekset

n. 1
kg
luullista naudanlihaa, esim. lapa, rinta, kylki, etuselkä
2
tl
suolaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
4
rosmariinioksaa
1
plo (0,75 l)
valkoviiniä
vettä

Työvaiheet

  1. Nosta liha pataan. Lisää mausteet ja kaada viini joukkoon. Jos liha ei peity nesteeseen, lisää vettä. Laita kansi päälle. Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
  2. Nosta kypsä liha lautaselle, poista luu. Siivilöi liemestä mausteet pois. Keitä lientä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl. Revi liha kahdella haarukalla hienoksi. Sekoita valmis liemi joukkoon. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
2-4
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsennys
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja pähkinöitä eli gong bao ji ding

Ainekset

2
broilerin rintapalaa
Marinadi
1
kananmunanvalkuainen
2
rkl
kuivaa sherryä
Kastike
1
dl
ruusunmarjasosetta
4
rkl
kiinalaista etikkaa
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
tummaa soijakastiketta
2
rkl
vettä
1
rkl
kiinalaista chilikastiketta
4
tl
ruokosokeria
2
tl
kanaliemijauhetta
Lisäksi
2
porkkanaa
200
g
retikkaa tai retiisejä
1
pieni vihreä paprika
2
dl
maa- tai suolapähkinöitä
Uppopaistamiseen
4
dl
rypsiöljyä
Lisäksi
2
tl
maissitärkkelystä
½
ruukku
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1.  Paloittele broileri noppakuution kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadia varten kananmunanvalkuainen ja sherry. Kaada marinadi broileripaloille. Siirrä broileri jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.

  2. Valmista kastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen 3 minuuttia. Nosta kastike liedeltä odottamaan.

  3. Kuori ja kuutioi porkkanat ja retikka. Leikkaa paprika kuutioiksi. Paahda maapähkinöitä kuivassa pannussa, kunnes ne saavat väriä. Suolapähkinöitä ei tarvitse paahtaa.

  4. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista kasviksia öljyssä muutama minuutti. Nosta kasvikset reikäkauhalla ritilälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

  5. Nosta broileripalat marinadista. Ripottele maissitärkkelys broileripaloille. Uppopaista broilerit samassa öljyssä kuin kasvikset, noin 4 minuuttia.

  6. Kuumenna kastike. Lisää sen joukkoon kasvikset, broilerit ja pähkinät. Kumoa annos tarjoiluvadille. Hienonna korianteri koristeeksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 818 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tiramisu onkin nyt jäätelö ja kaiken lisäksi vielä kakku. Helppo jälkkäri valmistuu 10 minuutissa.

Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + pakastus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiramisu-jäätelökakku

Ainekset

50
g
tummaa suklaata
dl
vahvaa kahvia
4
rkl
kahvilikööriä
12–16
marsalakeksiä
1
l
vaniljajäätelöä
2
rkl
makeuttamatonta kaakaojauhetta
lisäksi
leipävuoka tai vastaava

Työvaiheet

 

  1. Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.
  2. Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelö­levy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.
  3. Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.

Kommentit (2)

Challi

Eli siihen tulee kolme keksikerrosta eikä kaksi niin kuin ohjeessa? Päällimmäinen kerros unohtui mainita.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kerroksia tulee vain kaksi :) Kakku kumotaan ylösalaisin vuuasta, siksi kuvassa alimmainen kerros onkin päällimmäisenä.