Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 viipaletta
1 t 30 min
Keskivaikea
Viskillä maustettu taatelikakku
Ainesosat
200
g
taateleita
2 1/2
dl
mantelirouhetta
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
dl
kermaa
1/2
dl
viskiä
150
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
Kuorrutus
50
g
voita
4
rkl
kermaa
2
rkl
hienoa sokeria
250
g
tomusokeria
Vaiheet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Viipaloi taatelit. Sekoita taatelit, mantelit, jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Yhdistä kerma ja viski toisessa kulhossa.
- Vaahdota voi, sokeri ja fariinisokeri omassa kulhossaan. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahdon joukkoon.
- Lisää jauhoseos ja kerma-viski vuorotellen taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (vet. 2 l).
- Kypsennä kakkua uunissa noin 1 tunti. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se lautaselle.
- Valmista kuorrutus. Sulata voi pienessä kasarissa. Lisää kerma. Pidä seos kuumana, mutta älä anna kiehua, ettei neste haihdu.
- Sulata ja paahda sokeri kullanväriseksi paistinpannussa. Kaada sula sokeri voi-kermaseokseen. Jos sokeri kovettuu, lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa ja seos muuttuu kinuskin väriseksi. Nosta kasari liedeltä ja siivilöi tomusokeri voi-kermaseokseen. Vatkaa tasaiseksi. Kuorrutus saa olla paksua ja valuvaa. Jos se jää kokkareiseksi, sekoita joukkoon kermaa 1 rkl kerrallaan, kunnes seos on sopivan paksuista.
- Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna sen valua kakun reunoille itsekseen.
- Säilytä kakku jääkaapissa