Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
10:57 | 1.12.2014

Viskillä maustettu taatelikakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 viipaletta
1 t 30 min
Keskivaikea

Viskillä maustettu taatelikakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
taateleita
2 1/2
dl
mantelirouhetta
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
dl
kermaa
1/2
dl
viskiä
150
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
Kuorrutus
50
g
voita
4
rkl
kermaa
2
rkl
hienoa sokeria
250
g
tomusokeria

Vaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Viipaloi taatelit. Sekoita taatelit, mantelit, jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Yhdistä kerma ja viski toisessa kulhossa.
  2. Vaahdota voi, sokeri ja fariinisokeri omassa kulhossaan. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahdon joukkoon.
  3. Lisää jauhoseos ja kerma-viski vuorotellen taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (vet. 2 l).
  4. Kypsennä kakkua uunissa noin 1 tunti. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se lautaselle.
  5. Valmista kuorrutus. Sulata voi pienessä kasarissa. Lisää kerma. Pidä seos kuumana, mutta älä anna kiehua, ettei neste haihdu.
  6. Sulata ja paahda sokeri kullanväriseksi paistinpannussa. Kaada sula sokeri voi-kermaseokseen. Jos sokeri kovettuu, lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa ja seos muuttuu kinuskin väriseksi. Nosta kasari liedeltä ja siivilöi tomusokeri voi-kermaseokseen. Vatkaa tasaiseksi. Kuorrutus saa olla paksua ja valuvaa. Jos se jää kokkareiseksi, sekoita joukkoon kermaa 1 rkl kerrallaan, kunnes seos on sopivan paksuista.
  7. Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna sen valua kakun reunoille itsekseen.
  8. Säilytä kakku jääkaapissa
Tilaa Glorian ruoka & viini
viski
Taateli
taatelikakku
Kemut
Joulu

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Taatelikakku

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Shelterin mallasleipä

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini