Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Pähkinä-suklaasmoothie on sallittu välipalaherkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-suklaasmoothie

Ainekset

½
banaani paloiteltuna
½
dl
kaurahiutaleita
1-2
rkl
maapähkinävoita
1
rkl
kaakaojauhetta
1-2
dl
mantelimaitoa
hunajaa makeutukseen

Työvaiheet

  1. Surauta aineksista smoothie tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2923 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kukapa voisi vastustaa raparperisiirapilla maustettua boolia? Siirapin teosta jäävän raparperimäskin voit käyttää jogurtin tai puuron päällisenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperibooli

Ainekset

Raparperisiirappi (n. 7½ dl valmista siirappia)
1
kg
raparperinvarsia
1
vaniljatanko
dl
vettä
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
l
kuivaa kuohuviiniä tai kivennäisvettä
runsaasti jääpaloja
(sitruunamelissaa tai minttua)

Työvaiheet

  1. Huuhdo raparperit ja paloittele ne monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä laita ja aja raparperit pieneksi hakkeeksi. Raparperia tulisi olla noin 1 litra.

  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsen lappeella.

  3. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää kolmannes raparpereista sekä vaniljatanko ja siemenet. Keitä matalalla lämmöllä 5–6 minuuttia, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet liemeen.

  4. Ota kattila liedeltä ja lisää loput raparpereista kattilaan. Anna pehmentyä kannen alla 30 minuuttia.

  5. Siivilöi raparperisiirappi kulhoon. Purista sitruunamehu siirapin joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa. Siirappi on koostumukseltaan ohutta.

  6. Valmista booli. Sekoita kylmä raparperi- siirappi ja kuohuviini isossa kannussa tai booliastiassa. Lisää jääpalat.

Vinkki Suomalaiset raparperit ovat usein väriltään enemmän vihertäviä kuin pinkkejä. Saat siirappiin lisää väriä, kun laitat kattilaan raparperien joukkoon muutaman vadelman.

Vinkki 2 Tee boolista alkoholiton vaihtamalla kuohuviini kivennäisveteen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2923 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Raparpereista syntyy virkistävän kesäinen juoma, jota kelpaa nauttia mökkilaiturilla lukemisen lomassa tai viilentävänä saunajuomana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 2 l
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-sitruunalimu

Ainekset

800
g
raparperia (5 vartta)
dl
sokeria
4
dl
vettä
2
sitruunaa
LISÄKSI
n. 1½
l
kivennäisvettä tai vichyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperit, poista kuivat päät ja paloittele varret.

  2. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Pese sitruunat, vuole keltainen pintakerros kuorimaveitsellä kattilaan ja purista sitruunoiden mehut joukkoon. Kiehauta ja lisää raparperit, keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen.

  3. Siivilöi mehutiiviste kulhoon ja painele raparperista ja sitruunakuorista puulusikalla kaikki mehu talteen. Pullota tiiviste ja säilytä se kylmässä. Mehutiiviste säilyy hyvänä noin viikon.

  4. Tee tiivisteestä limua sekoittamalla lasissa 1 osa mehutiivistettä ja 3 osaa hiilihapollista kivennäisvettä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2923 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Uppomunat, hollandaisekastike ja kylmäsavulohi tekevät aamiaisleivistä viikonlopun kohokohdan. Englantilaiset muffinit paistetaan maltin kanssa valurautapannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min + taikinan kohottaminen 1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Florentinen leivät

Ainekset

ENGLANTILAISET MUFFINIT
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
dl
kylmää maitoa
1
kananmuna
1
rkl
voita
JAUHOTTAMISEEN
½
dl
mannasuurimoita
PIKA-HOLLANDAISEKASTIKE
200
g
voita
3
keltuaista
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
cayennenpippuria
UPPOMUNAT
2
l
vettä
½
dl
väkiviinaetikkaa
4
kananmunaa
LISÄKSI
2
dl
babypinaattia
100
g
kylmäsavulohta

Työvaiheet

  1. Laita kuivat aineet kulhoon. Lisää maito, muna ja voi. Sekoita ainekset käsin taikinaksi. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

  2. Siirrä taikina kulhoon ja anna sen kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.

  3. Ripottele työtasolle mannasuurimoita. Taputtele taikina noin 21⁄2 sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa suorareunaisella muotilla (Ø 7–8 cm) taikinasta kiekkoja. Laita kiekot mannasuurimoilla jauhotetulle alustalle. Anna kohota peitettynä 30–40 minuuttia.

  4. Kuumenna valurautapannu hitaasti matalalla lämmöllä. Paista muffineja pannulla ilman rasvaa 7–8 minuuttia per puoli. Tarkkaile paistolämpöä, etteivät muffinit pala pohjasta.

  5. Valmista hollandaisekastike. Sulata voi kattilassa ja anna voin hieman kiehahtaa. Siirrä kattila pois levyltä ja kaada kuuma rasva pieneen kannuun.

  6. Erottele sauvasekoittimen korkeaan kulhoon keltuaiset ja purista joukkoon sitruunamehu. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Käynnistä laite ja kaada voi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon samalla sekoittaen, kunnes seos on emulgoitunut. Mausta kastike suolalla ja cayennenpippurilla.

  7. Kuumenna uppomunia varten vesi kiehuvaksi ja lisää etikka. Riko munat varovasti yksitellen kuppiin ja kaada siitä kiehuvaan veteen. Pyöräytä ensin lusikalla veteen pyörivä liike, se auttaa munia pysymään koossa. Keitä yksi muna kerrallaan. Keittoaika on 3–4 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle.

  8. Leikkaa muffinit puoliksi ja paahda ne leivänpaahtimessa tai paistinpannulla. Laita muffinin päälle ensin kerros pinaattia, sitten lohiviipaleita ja nosta päälle kananmuna. Valuta lopuksi leiville reilusti hollandaisekastiketta.

Vinkki Muffinit voi valmistaa etukäteen pakastimeen. Muottina voit käyttää esimerkiksi suorareunaista lasia.

Kommentit (0)