Käyttäjä123 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.

Chai-latte sopii mainiosti viileneviin syysiltoihin, ja sisältää paljon hyvää tekeviä, lämmittäviä mausteita. Teeosuutta voi tehdä kerralla isommankin satsin ja säilöä jääkaapissa viikon tai pari.

Mausteiden määrää voi kukin säätää mieleisekseen riippuen käytetyn maidon määrästä. Ohjeeseen voi käyttää teetä oikeastaan missä muodossa vain – lehdistä lähtee hyvin makua, mutta jos irtoteevarastot ovat ehtyneet, voit hyvin myös repäistä auki teepussin. Mustan teen sijaan voi käyttää myös vihreää teetä, molemmat versiot maistuvat oikein mainioilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chai-latte

Ainekset

4
kpl
kokonaista mustapippuria
6
kpl
kokonaista neilikkaa
1
kpl
kanelitanko
6
kpl
kardemumman siemenkotaa
1,5
cm
tuoretta inkivääriä
1
kpl
vaniljatanko tai 1 tl vaniljajauhetta
3,5
dl
vettä
1
rkl
teetä, yleensä suositaan mustaa
kuumaa maitoa maun mukaan
1
rkl
hunajaa tai sokeria

Työvaiheet

Riko kardemumman siemenkodat hellästi kumauttamalla niitä lappeellaan olevalla veitsenterällä. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Raaputa vaniljatangosta siemenet, mutta käytä myös itse tanko. Laita kaikki mausteet kattilaan, kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen, kansi päällä viisi minuuttia, nosta sitten pois levyltä ja anna hautua kymmenen minuuttia, edelleen kansi päällä. Lisää tee ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Lämmitä sillä aikaa maito, ja vaahdota halutessasi.

Laita kupin pohjalle hunajaa, siivilöi valmis tee kuppiin ja kaada päälle kuuma maito. Ripottele pinnalle vielä kanelia ja nauti kuumana.

Kommentit (3)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Eikö vain!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pinkki drinkki tuo iltaan ripauksen luksusta! Tässä lasillisessa maistuu raikas verigreippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruby Gin

Ainekset

4
cl
giniä
½
verigreipin mehu (eli noin ½ dl)
Lisäksi
noin 2
dl
russchian-mikseriä (esim. Schweppes)
jäitä
rosmariininoksa

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäillä. Mittaa päälle gini ja purista verigreipin mehu. Kaada lasi täyteen russchiania.
  2. Koristele rosmariinilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Terveellinen mutta huippuherkullinen pirtelö hämää suklaisuudellaan! Ainesosaluettelon kikherneitä ei kannata säikähtää – kun pirtelöä maistaa, ei uskoisi, että joukossa on niitäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäpirtelö

Ainekset

1
dl
kikherneitä
2
paloiteltua ja pakastettua banaania
4
taatelia
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
ripaus
suolaa
noin 3
dl
mantelimaitoa (tai kauramaitoa)
Lisäksi
vaahdotettua kauravispiä (tai soijavispiä)

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki ainekset mantelimaitoa lukuunottamatta tehosekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi ja lisää neste erissä, kunnes pirtelö on sopivaa.
  2. Vaahdota päälle kasvivispiä ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kauravuokaleipä

Ainekset

3
dl
omenamehua
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
35
g
hiivaa
2
dl
kauraleseitä
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
omanasosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
rkl
kaura- tai rypsiöljyä

Työvaiheet

Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.

Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.

Kommentit (2)

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Onnistuuko gluteenittomista kaurajauhoista, -hiutaleista ja -leseistä?

Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kevyesti paahdetuista kauraleseistä valmistuu ihanan lempeä tuorepuuro. Kun annat leseiden ja chiansiementen turvota rauhassa ja käytät reilusti nestettä, saat puuroon samettisen koostumuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Paahteinen tuorepuuro

Ainekset

2
dl
kauraleseitä
8
dl
piimää (rasvaa 2 %)
1
dl
chiansiemeniä
½
dl
juoksevaa hunajaa
Päälle
tuoreita marjoja tai kotimaisia pakastevadelmia ja/tai mustikoita

Työvaiheet

  1. Paahda kauraleseet kevyesti kuivalla valurautapannulla ahkerasti käännellen. Varo, etteivät leseet kärähdä. Leseet ovat valmiita, kun niissä on mieto paahteinen maku. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita piimä, leseet, siemenet ja hunaja kulhossa. Jaa seos kannellisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Anna puuron turvota aamuun saakka.
  3. Lisää päälle marjat ja nappaa evääksi mukaan. 

Vinkki! Jos vaihdat piimän kaurapohjaiseen jugurttiin ja hunajan vaaleaan siirappiin, tuorepuuro sopii myös vegaaneille.

Kommentit (0)