Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Eksoottiset hedelmät saavat tässä smoothiessa seurakseen kirpsakan tyrnin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Trooppinen tyrnismoothie

Ainekset

1
dl
ananasta kuutioituna
1
dl
mangoa kuutioituna
1-2
rkl
tyrnimarjoja
½
dl
cashewpähkinöitä
hunajaa makeutukseen
½
banaani paloiteltuna

Työvaiheet

  1. Surauta aineksista smoothie tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Kuohkea ja keväisen raikas sitruunadrinkki on pika-apu ranskalaisen marenkipiirakan himoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapiiras lasissa

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
4
cl
sitruunamehua
4
cl
limoncelloa
4
cl
vaniljalikööriä (esim. Galliano)
2
cl
sokerilientä (ks. ohje)
4
cl
kuohukermaa
jääpaloja
SOKERILIEMI
1
dl
vettä
dl
sokeria
VIIMEISTELYYN
2
ohutta sitruunankuorisuikaletta

Työvaiheet

  1. Valmista sokeriliemi. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.

  2. Erottele valkuaiset. Purista sitruunamehu. Laita ainekset jääpaloja lukuun ottamatta cocktailravistimeen tai kannelliseen lasipurkkiin. Ravista kunnolla. Lisää jääpalat ja ravista 10 sekuntia. (Voit myös sekoittaa ainekset sauvasekoittimella ennen jäiden lisäämistä.)

  3. Annostele juoma teesiivilän läpi martini- tai coupette-laseihin. Koristele sitruunankuorella.

Vinkki Säilytä yli jäänyt sokeriliemi jääkaapissa myöhempää käyttää varten.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Maskulin ja Feri Ghashghaei KUVA Tuuli Kanerva

Lemonaden tuttu sitruuna yhdistyy tässä lähi-idästä tulevassa virkistävässä juomassa ruusuveteen, jota lorautetaan juomaan runsaasti. Nauti jääkylmänä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + jäähdytys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusu-lemonade

Ainekset

1
l
vettä
2
sitruunan mehu
2
dl
sokeria tai fariinisokeria
1/2
dl
ruusuvettä
Lisäksi
tuoretta minttua ja limettiviipaleita

Työvaiheet

  1. Kiehauta 5 dl vettä, lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää 5 dl kylmää vettä, kun sokeri on liuennut.
  2. Lisää joukkoon sitruunoista puristettu mehu sekä ruusuvesi. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunan mehua tai vettä. Laita juoma jäakaappiin jäähtymään vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Tarjoa juoma kylmänä jääpalojen, tuoreen mintun ja muutaman limetin viipaleen kanssa.

Vinkki! Saat juomasta kirkkaamman, jos käytät pelkkää valkoista sokeria.

Kommentit (1)

MillaXYZ

Hyvän makuinen juoma. Laitoin vähemmän sokeria. On tärkeää käyttää hyvänlaatuista ruusuvettä jotta mausta tulee onnistunut. Erinomaisia ohjeita Lähi-Idän alkoholittomiin juomiin löytyy ruotsiksi Zeinas kitchen ruokablogista Alkoholfria drinkar. Varsinkin juhliin ja kuumiksi kesäpäiviksi sopii juomaksi vaikkapa tämä yllä oleva..

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Hei, 90-luku soitti ja muistutti, että piristävät hedelmäpommit ovat mainioita cocktaileja ja taas ajankohtaisia. Aurinkoinen drinkki käy mainiosti vaikka vapun juhlistamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Huurteinen vadelma-passiococktail eli rapaska

Ainekset

2
passiohedelmää
1
dl
vadelmapyreetä (ohje alla)
1
dl
vodkaa
1
dl
appelsiinimehua
VADELMAPYREE
250
g
kotimaisia pakastevadelmia
noin 2
rkl
sokeria
LISÄKSI
jäitä tai jäämurskaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vadelmapyree. Ota pari vadelmaa erilleen koristelua varten. Sulata loput miedolla lämmöllä kattilassa. Soseuta sulaneet vadel-mat sauva- tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon sokeria oman maun mukaan.

  2. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kahteen grogilasiin. Lisää vadelmapyree ja vodka. Täytä lasit jäillä tai jäämurskalla. Sekoita.

  3. Viimeistele juomat kerrostamalla päälle appelsiinimehua. Koristele drinkit vadelmilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos ruokien nimillä olisi söpöyskilpailu, voittaisi piperade taatusti. Nimestä huolimatta kyse ei ole piperryksestä, vaan rehdistä maalaisruoasta, jonka päätähtenä on paahdetut paprikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Piperade

Ainekset

2
tlk (à 465 g)
paahdettuja paprikoita
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tlk
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
dl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
4
kananmunaa
2
kevätsipulia
½
ruukkua basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

  2. Valuta paprikat ja pilko ne muutaman palaan. Hienonna valkosipulinkynnet.

  3. Paista fenkolinsiemeniä ja valkosipulia öljyssä uuninkestävällä pannulla noin minuutti. Lisää paprikat, tomaatit, vesi, suola ja pippuri. Kuumenna ja hauduta keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

  4. Riko munat pinnalle. Laita pannu uuniin ja kypsennä noin 5 minuuttia.

  5. Hienonna päälle kevätsipulit ja basilikaa. Tarjoa lisäksi leipää.

Kommentit (0)