Vietnamilainen kahvi on kuin karkkia! Se saa ominaisen lisämakunsa sikurista ja ihanan makeutensa kondensoidusta maidosta. Paikalliset nauttivat sitä niin kuumana kuin kylmänä pitkin päivää.
Suomesta vietnamilaista kahvia ja keittimiä saa ainakin Hakaniemen Vii Voanista ja useista K-ketjujen kaupoista, Kampin K-marketista ainakin.
Vietnamilainen kahvi
Ainekset
Työvaiheet
Kaada lasin pohjalle noin ruokalusikallinen (oman maun mukaan!) kondensoitua maitoa.
Poista keittimen kansi ja ruuvaa irtopohja irti. Laita keittimen pohjalle reilu ruokalusikallinen vietnamilaista kahvia. Kahvimäärää voi säätää omien mieltymysten mukaiseksi, ja keittimiäkin on ainakin kahta kokoa, ja tässä ohjeessa käytössä on se isompi versio. Ruuvaa irtopohja päälle, mutta älä liian tiukasti. Älä siis litistä kahvipuruja, riittää että irtopohja sulkee purut mukavasti paikoilleen.
Aseta keitin suoraan lasin tai mukin päälle ja täytä se kuumalla vedellä. Kahvi tippuu noin viidessä minuutissa. Jos se tulee läpi nopeammin, ruuvaa irtopohja hieman tiukemmalle, jos hitaammin, voi irtopohjaa hieman löysätä.
Sekoita ja nauti kuumana tai jäähdytä ja lisää jäitä!
Tää on ihan parasta! Itse tykkään tästä eniten ilman maitoa, kahvi itsessäänkin on jo sellaista pehmeän makeahkoa.