Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Hellepäivän janoon! Mansikka ja nektariini yhdistyvät ihanassa jääteeboolissa.

Tiesitkö, että mansikat hellivät myös ihoasi? Niiden sisältämä salisyylihappo auttaa poistamaan kehosta kuolleita ihosoluja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + keittäminen 30 min + haudutus 10 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-nektariini-jäätee

Ainekset

1
l
vettä
3
ps
vihreää teetä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
l
mansikoita
1
nektariini
Nektariinisiirappi
3
nektariinia
1
dl
sokeria
1 1/4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Poista nektariineista kivet ja viipaloi hedelmät pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesi ja anna kiehua noin 20–30 minuuttia. Siivilöi siirappi ja siirrä kylmään jäähtymään.
  2. Kiehauta vesi, siirrä syrjään liedeltä ja lisää joukkoon teepussit. Anna hautua 10 min. Poista teepussit ja mausta tee sitruunamehulla. Anna jäähtyä kylmäksi.
  3. Pilko mansikat ja nektariinit kannuun. Lisää kannuun kylmä tee ja runsaasti jääpaloja. Makeuta maun mukaan nektariinisiirapilla.

 

Kommentit (5)

Lorditar

Pidan kovasti jaateesta ja teen sita usein nain kesalla. Kuitenkin tama resepti oli pettymys. Siirappiin desi sokeria? Toivottavasti ei ole ajatus, etta siirappi kaytettaisiin kaikki litraan teeta. Myos reseptissa olevaan aika-arvioon pitaisi lisata teen jaahdyttaminen.

Helga

Ihmetyttää vihreän teen hauduttaminen 10 minuuttia. Yleensä 3-4 minuuttia riittää, sen jälkeen juomasta tulee kitkerää.

Tarkemmin

Ohjeessa voisi myös mainita, että vihreä tee haudutetaan haaleammassa vedessä kuin musta eli 70 asteessa, jotta siitä ei tule kitkerää .

Vierailija

Miksei vain voi ostaa makuteepusseja, keittää tee ja laittaa kylmään? Maun vahvistamiseksi voi lorauttaa sekaan mehutiivistettä.
Makeutus sokerilla tai makeutusjauheella.

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommenteista, tässä vastauksia!

Tarkoitus ei ole käyttää kaikkea siirappia, vaan jokainen voi lorauttaa siirappia teehensä oman maun mukaan haluamansa määrän. Reseptin aika-arvioon on nyt lisätty myös jäähdytys.

Jos vihreän teen juo sellaisenaan kuumana, haudutusaika on kyllä lyhyempi. Tässä ohjeessa on tarkoituksella pidempi haudutusaika, jotta jääteehen tulisi kunnolla makua ja vähän enemmän potkua. Näin teen maku ei häviä sitruunalle ja muille hedelmille.

Ja vielä lämpötilasta: veden ei tosiaan tarvitse olla kiehuvan kuumaa, sen voi antaa jäähtyä hetken ennen teepussien lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 410 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Meksikolaisessa kaakaossa on mausteita, jotka tekevät siitä extralämmittävän ja sopivan viimaisiin talvipäiviin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kaakao

Ainekset

dl
kevyt- tai kauramaitoa
25
g
raastettua tummaa suklaata tai 1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
½
tl
vaniljatahnaa tai muutama kierros vaniljatankoa myllystä
½
tl
kanelia
tl
cayennepippuria
(vaahterasiirappia tai fariinisokeria)

Työvaiheet

  1. Mittaa maito, suklaa ja mausteet kattilaan. Lämmitä kuumaksi sekoitellen. Mausta halutessasi siirapilla tai sokerilla. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Vierailija

Mitä on tumma kaakaojauhe? Mikäli tarkoitetaan hyvin tummaa kaakaota jota on esim. Oreo-kekseissä sitä ei ole kovin helpolla saatavilla. Minusta tavallinen joka kaupasta löytyvä kaakaojauhe sopii tähän aivan hyvin. Sehän on tarkoitettu kaakaojuomiin ja leivontaan. Ohjeissa kannattaisi välttää outoja aineksia.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei, tummalla kaakaojauheella tarkoitetaan nimenomaan kaikista kaupoista löytyvää kaakaojauhetta, jossa on maininta sopivuudesta leivontaan. Tumma kaakaojauhe -nimitystä käytetään, jotta lukija ei käyttäisi reseptissä makeutettuja kaakaojuomajauheita.

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Älä anna suklaisuuden hämätä. Tämä pirtelö on loistovälipala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Tervehenkinen suklaapirtelö

Ainekset

1
pakastettu (kypsä) banaani
3
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
noin 4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki keskenään tehosekoittimessa, lisää mantelimaitoa vähitellen, kunnes pirtelö on sopivan paksuista.

  2. Jaa yhteen pitkään tai kahteen pieneen lasiin.

VINKKI! Jos haluat nostaa pirtelön proteiinipitoisuutta, vaihda mantelimaito soijamaitoon, sillä soijamaito sisältää kasvimaidoista ehdottomasti eniten proteiinia. Tai käytä lehmänmaitoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Sytytä kynttilät, kaiva kirjat esiin, kaada laseihin syksyltä maistuvaa boolia. Karpalot koristavat jääpaloja, joiden on hyvä olla mahdollisimman isoja, jotta ne eivät heti sula boolin joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 MIN + JÄÄPALOJEN PAKASTUS 1 VRK
Vaikeustaso
Helppo

Syysbooli

Ainekset

100
g
karpaloita
1
litra karpalomehua
5
dl
(veri)greippimehua
5
dl
vodkaa
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Jaa karpalot jääpalamuotteihin (noin 20 jääpalaa), täytä muotit vedellä ja pakasta.

  2. Kaada mehut ja vodka isoon boolimaljaan ja viipaloi limetit joukkoon. Lisää lopuksi karpalojääpalat.

Kommentit (2)

Vierailija

Muuten hyvä mutta varmaan joku virhe kakku ei missään nimessä mahtunut 20cm vuokaan vaan pursu aivan täysin yli.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei, kommenttisi tuli varmaankin väärään reseptiin. Mikähän kakku tässä oli kyseessä?

Helsingin Sanomat on lisännyt 410 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pakasta kahvi jääpalamuotteihin, niin se säilyy paremmin. Kahvipaloja voi käyttää jääkahviin tai surauttaa vaikka pikaiseksi smoothieksi banaanin ja jogurtin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Jääkahvi

Ainekset

1
dl
kylmää kahvia
1–2
dl
maitoa
1–3
tl
makusiirappia, esimerkiksi karamellisiirappia
kahvinmakuisia jääpaloja

Työvaiheet

  1. Laita kahvinmakuiset jääpalat lasiin.
  2. Lisää kylmä kahvi ja maito.
  3. Mausta juoma halutessasi makusiirapilla. Sekoita ja maista, lisää siirappia tarvittaessa.

Kommentit (0)