Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Hellepäivän janoon! Mansikka ja nektariini yhdistyvät ihanassa jääteeboolissa.

Tiesitkö, että mansikat hellivät myös ihoasi? Niiden sisältämä salisyylihappo auttaa poistamaan kehosta kuolleita ihosoluja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + keittäminen 30 min + haudutus 10 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-nektariini-jäätee

Ainekset

1
l
vettä
3
ps
vihreää teetä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
l
mansikoita
1
nektariini
Nektariinisiirappi
3
nektariinia
1
dl
sokeria
1 1/4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Poista nektariineista kivet ja viipaloi hedelmät pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesi ja anna kiehua noin 20–30 minuuttia. Siivilöi siirappi ja siirrä kylmään jäähtymään.
  2. Kiehauta vesi, siirrä syrjään liedeltä ja lisää joukkoon teepussit. Anna hautua 10 min. Poista teepussit ja mausta tee sitruunamehulla. Anna jäähtyä kylmäksi.
  3. Pilko mansikat ja nektariinit kannuun. Lisää kannuun kylmä tee ja runsaasti jääpaloja. Makeuta maun mukaan nektariinisiirapilla.

 

Kommentit (5)

Lorditar

Pidan kovasti jaateesta ja teen sita usein nain kesalla. Kuitenkin tama resepti oli pettymys. Siirappiin desi sokeria? Toivottavasti ei ole ajatus, etta siirappi kaytettaisiin kaikki litraan teeta. Myos reseptissa olevaan aika-arvioon pitaisi lisata teen jaahdyttaminen.

Helga

Ihmetyttää vihreän teen hauduttaminen 10 minuuttia. Yleensä 3-4 minuuttia riittää, sen jälkeen juomasta tulee kitkerää.

Tarkemmin

Ohjeessa voisi myös mainita, että vihreä tee haudutetaan haaleammassa vedessä kuin musta eli 70 asteessa, jotta siitä ei tule kitkerää .

Vierailija

Miksei vain voi ostaa makuteepusseja, keittää tee ja laittaa kylmään? Maun vahvistamiseksi voi lorauttaa sekaan mehutiivistettä.
Makeutus sokerilla tai makeutusjauheella.

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommenteista, tässä vastauksia!

Tarkoitus ei ole käyttää kaikkea siirappia, vaan jokainen voi lorauttaa siirappia teehensä oman maun mukaan haluamansa määrän. Reseptin aika-arvioon on nyt lisätty myös jäähdytys.

Jos vihreän teen juo sellaisenaan kuumana, haudutusaika on kyllä lyhyempi. Tässä ohjeessa on tarkoituksella pidempi haudutusaika, jotta jääteehen tulisi kunnolla makua ja vähän enemmän potkua. Näin teen maku ei häviä sitruunalle ja muille hedelmille.

Ja vielä lämpötilasta: veden ei tosiaan tarvitse olla kiehuvan kuumaa, sen voi antaa jäähtyä hetken ennen teepussien lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Laatikkoviinin pohjista ja kivennäisvedestä syntyy sitruunan, kurkun ja vadelman avustuksella loppukesän raikkain vähäalkoholinen cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviini-cobbler

Ainekset

1
dl
valkoviiniä
1
cl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
3
tuoretta vadelmaa
2
viipaletta
kurkkua
4
cl
kivennäisvettä
Lisäksi
jäitä

Työvaiheet

  1. Laita valkoviini, sitruunamehu ja sokeri viinilasiin ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.

  2. Lisää vadelmat ja painele niitä hellästi lasin pohjaa vasten.

  3. Lisää kurkkuviipaleet, kivennäisvesi ja jäitä, ja sekoita varoen.

Vinkki Voit käyttää juomaan juhlista yli jääneet valkoviinit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Näin valmistuu kesäinen klassikkococktail! Siemaus ananaksen, rommin ja kookok­sen yhdistelmää saa lämpimän rantahiekan kutittelemaan jalka­pohjissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Piña Colada

Ainekset

5
cl
kookosmaitoa tai -kermaa
5
cl
rommia
5
cl
ananasmehua tai kourallinen tuoretta ananasta
Lisäksi
jäitä
ananaslohko koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet tehosekoit­timeen, lisää kourallinen jäitä ja sekoita, kunnes juoman koostumus on mieleinen. Älä sekoita liian kauan, jotta jäät eivät sula.
  2. Kaada juoma hurrikaani- tai highball-lasiin ja koristele ananaslohkolla.

Vinkki! Tee juomasta alkoholiton vaihtamalla rommi maustei­seen jääteehen ja lisäämällä mausteeksi kanelia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Splash! Vadelmaisessa ja pirskahtelevassa kuohuviinicocktai­lissa maistuu raikas kesä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-vattu Splash

Ainekset

2
cl
limoncello-likööriä
4
cl
vadelmapyreetä (ks. vinkki)
10
cl
kuohuviiniä

Työvaiheet

  1. Kaada jääkaappikylmät limoncello ja vadelmapyree coupette-lasiin, sekoita lusikalla.
  2. Lisää kylmennetty kuohuviini lasiin. Sekoita varovasti, kunnes pyree ja kuohu­viini yhdistyvät.

Vinkki Soseuta 500 g vadelmia (tuoreita tai kotimaisia pakastettuja) tehose­koittimessa tai sauvasekoittajalla. Lisää sokeria maun mukaan. Jos pyree on liian paksua, lisää ½–1 dl vettä sekaan.  

Vinkki Kuohuviinicocktailin sekoittamisessa kannattaa olla varovainen, jotta kuplat eivät karkaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Raparperipiirakan maku smoothiessa! Tämä smoothie vaatii hiukan esivalmisteluja: raparperit keitetään hillokkeeksi ja pakastetaan ennen juomaksi soseuttamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakkasmoothie

Ainekset

250
g
raparperinvarsia
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
vettä
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
kaurahiutaleita
5
dl
omenatäysmehua

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperinvarret, leikkaa viipaleiksi. 
  2. Mittaa kattilaan raparperit, sokeri, vesi, kaneli ja vaniljasokeri. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. 
  3. Lusikoi seos pakasterasiaan, nosta pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  4. Laita pakastettu hilloke sekä muut raparperismoothien ainekset tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)