Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Kaksi supersankaria, mustaherukka ja inkivääri, yhdistävät voimansa flunssaa vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 litraa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustaherukka-inkiväärimehu

Ainekset

4
l
(2 kg) mustaherukoita
1
iso pala
(100–150 g) inkivääriä
2
l
vettä
6-7
dl
(ruoko)sokeria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja huuhtele marjat. Kuori ja viipaloi inkivääri. Voit säästää pienen palan pullotusta varten.
  2. Yhdistä kattilassa vesi, marjat ja inkivääri.
  3. Keitä hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Voit pusertaa marjoja kattilan reunoja vasten keittämisen aikana.
  4. Siivilöi mehu tiheän siivilän tai kaksinkertaisen harsokankaan läpi. Jos haluat kirkkaamman mehun, käytä harsokangasta.
  5. Kaada mehu takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri. Kiehauta ja kuori pois pinnalle muodostuva vaahto.
  6. Pullota mehu huolellisesti pestyihin ja desinfioituihin lasipulloihin ja sulje korkit. Säilytä mehupullot kylmässä.

Vinkki! Jos haluat mehuun reippaasti inkiväärin makua, lisää pulloihin vielä muutama ohut siivu tuoretta inkivääriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Marmeladimaisen paksu puolukkahillo maistuu ihanalta paahdetun leivän päällä, mietojen homejuustojen kanssa tai hillosilmänä puuron päältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra hilloa
Valmistusaika
20 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkahillo uunissa

Ainekset

500
g
puolukoita
500
g
kotimaisia omenoita
40
g
inkivääriä
1
pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Puhdista puolukat ja levitä uunivuokaan. Pese omenat, poista siemenkodat omenaporalla, leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi, levitä vuokaan. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita puolukoiden ja omenoiden joukkoon inkivääriraaste, sokeri ja kanelitanko. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
  3. Kypsennä hilloa uunissa noin 60 minuuttia. Jos hillo kuivahtaa liikaa, lisää joukkoon tilkka vettä.
  4. Lado hillo puhtaisiin lasipurkkeihin, säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2674 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealainen sitruunasiirappi sopii niin kylmien kuin kuumienkin juomien maustamiseen. Poimi makeat sitruunat halutessasi juoman joukkoon antamaan lisämakua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 dl
Valmistusaika
25 min + tekeytyminen 3 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korealainen sitruunasiirappi

Ainekset

600
g
luomusitruunoita
7
dl
sokeria

Työvaiheet

1. Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Kuivaa.

2. Leikkaa sitruunat hyvin ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Sekoita joukkoon sokeri. Laita viipaleet lasipurkkeihin ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 3 vrk. Kääntele purkkeja välillä, jotta sokeri sekoittuu tasaisesti. 

Vinkki Kun haluat kuumaa sitruunajuomaa, mittaa 2 rkl siirappia kuppiin ja kaada kiehuva vesi päälle. Sitruunasiirappi sopii myös kylmiin juomiin sekä korealaisiin kastikkeisiin. Säilytä purkki jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2674 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilainen jääkahvi on nerokas tapa valmistaa kylmä kahvi. Menetelmässä kuuma kahvi uutetaan suoraan jääpalojen päälle, jolloin juoma jäähtyy saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen jääkahvi

Ainekset

dl
lähes kiehuvaa vettä (93 astetta)
½
l
(225 g) jääpaloja
6
rkl (30 g)
karkeaa kahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi.

  2. Laita jäät kannuun. Kostuta suodatinpaperi viileällä vedellä ja laita suodattimeen. Lisää kahvijauhe.

  3. Valuta vettä suodattimeen sen verran, että kahvijauhe kostuu. Anna tekeytyä 30 sekuntia. Valuta sitten vettä tasaisesti kahvijauheen päälle, kunnes kaikki vesi on käytetty. Tarjoa jääkahvi heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2674 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Earl Grey -teellä ja sitruunalla maustettu kesäkurpitsahillo on täydellistä seuraa skonsseille tai letuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1½ l
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-teehillo

Ainekset

5
dl
vettä
2
ps
Earl Grey -teetä
1
kg
kesäkurpitsaa
1
sitruuna
1
pkt (250 g)
minihillosokeria

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja hauduta teepusseja vedessä 10 minuuttia.

  2. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi tai, jos haluat hillosta tasaisempaa, raasta se isolla terällä. Poista teepussit vedestä ja lisää kesäkurpitsat teehen. Keitä 10–15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kurpitsa pehmenee ja soseutuu.

  3. Sekoita sokeri kesäkurpitsan joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Pese sitruuna, raasta keltainen kuoriosa ja purista mehu hillon joukkoon.

  4. Laita hillo puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki Soseuta hillo sileäksi sauvasekoittimella.

Kommentit (0)