
Inkiväärillä maustettu ja fariinisokerilla makeutettu mustaherukkamehu on harvinaisen herkullista. Flunssaista oloakin se helpottaa.
Mustaherukka-inkiväärimehu
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele mustaherukat ja puhdista suuremmat roskat. Marjaterttujen rankoja ei tarvitse poistaa.
- Pese ja raasta omenat ja inkivääripala kuorineen raastimen isommalla terällä.
- Lisää kattilaan vesi, marjat ja raasteet. Kuumenna ja hauduta kannen alla 30 minuuttia.
- Siivilöi mehu. Painele kuoria siivilässä, jotta saat kaiken mehun marjoista ja raasteesta talteen.
- Sekoita kattilaan sokeri. Kiehauta ja kuori pois pinnalle muodostuva vaahto.
- Pullota mehu puhtaisiin pulloihin. Säilytä kylmässä.
- Laimenna mehutiiviste juotavaksi kuumalla tai kylmällä vedellä maun mukaan.