Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pirteän pinkkiin urheilijan smoothieen proteiinia tuovat hampunsiemenjauhe ja tofu.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + pakastus 3-4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pinkki proteiinipommi

Ainekset

2
banaania
2
dl
puolukoita
8
taatelia
300
g
pehmeää tofua (silken)
2
dl
mantelimaitoa
2
rkl
hampunsiemenjauhetta

Työvaiheet

  1. Pilko banaani kannelliseen rasiaan ja laita pakkaseen 3–4 tunniksi.
  2. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki! Hampunsiemenet antavat pirtelöön aivan uutta pirteyttä, sillä niiden ominaismaku on vahva. Jos maku tuntuu aluksi oudolta, totuttele siemeniin rauhassa pienillä annoksilla.

Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Hopeakylkinen siika on hienon makuinen, täyteläinen kala, joka saa täydellisen makuparin pinaatista. Jos kaipaat tuhdimpaa lisuketta, täysjyväbulgur tai kuskus sopivat hyvin.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siikaa ja pinaattia

Ainekset

600
g
siikafileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua valkopippuria
2
dl
kuivaa omenasiideriä
3
dl
kasvislientä
10
salvian lehteä
1
keltuainen
1
dl
laktoositonta ruokakermaa (rasvaa 15 %)
Pinaattilisäke
1/2
(luomu) laktoositonta ruokakermaa (rasvaa 15 %)
1
valkosipulinkynsi
200
g
tuoretta pinaattia
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Poista siikafileistä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileet sopiviksi annospaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Raasta sitruunan kuori ja hienonna valkosipulinkynsi pinaattilisuketta varten.
  3. Kuumenna laakeassa, kannellisessa paistinpannussa siideri ja kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää salvian lehdet ja kalafileet nahkapuoli ylöspäin pannulle. Laske lämpöä ja anna kalojen kypsyä kannen alla hiljaa poreillen 5 minuuttia.
  4. Nosta kalapalat lautaselle ja pidä lämpimänä folion alla. Kaada höyrytysliemi siivilän läpi pieneen kattilaan ja vispilöi joukkoon keltuainen sekä ruokakerma. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hieman saostuu.
  5. Laita paistinpannu takaisin levylle. Paista pinaattia ja valkosipulia kuumalla pannulla öljyssä noin minuutti ja mausta lopuksi sitruunankuoriraasteella ja suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1478 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Stephanie Izard KUVA Sami Repo

Amerikan Top Chef -voittaja Stephanie Izard kokkaa modernia mummolaruokaa. Sherryssä keitetty porsaankieli muuttuu trendiherkuksi, kun siihen yhdistetään ananasta ja mansikoita.

Annoksia
2-3 annosta
Valmistusaika
1 t + 2 t 30 min
Vaikeustaso
Vaikea

Sherryssä keitetty porsaankieli ja ruusukaalisalaatti

Ainekset

2-3
porsaankieltä
1
keskikokoinen sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 1/2
dl
viipaloituja mansikoita
2 1/2
dl
kuutioitua tuoretta ananasta
2
rkl
öljyä
2 1/2
dl
kuivaa sherryä
2 1/2
dl
valkoviiniä
1
l
lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi mansikat. Kuori ja kuutioi ananas.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää mansikat ja ananaskuutiot ja hauduta 1 minuutti. Lisää sherry ja viini, kiehauta ja vähennä lämpöä. Hauduta 10 minuuttia, kunnes neste on kiehunut puoleen.
  3. Huuhtele kielet kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Lisää kielet ja lihaliemi kattilaan. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Hauduta kannen alla 2–2 ½ tuntia. Kun kielet ovat kypsyneet mureaksi, nosta ne kattilasta. Kuori kielet. Parhaiten se käy terävällä veitsellä vetämällä nypyläinen pintakerros pois, kun kielet ovat vielä kuumia.
  4. Keitä padassa olevaa nestettä kokoon noin 20 minuuttia tai kunnes sitä on jäljellä puolet alkuperäisestä. Siivilöi ja poista sattumat. Pidä kastike lämpimänä tarjoamiseen saakka. Tee ruusukaalisalaatti kastikkeen kiehuessa.
  5. Leikkaa jäähtynyt tai lämmin kieli ohuen ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä ja asettele lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele lämmintä kastiketta päälle. Asettele salaatti annoksen päälle.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Unohda vaihteeksi peruna ja riisi, ja kokkaa kuhan kanssa mehevää bataattipaistosta.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kuhaa ja bataattipaistosta

Ainekset

1
kg
bataattia
1
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
laktoositonta ruokakermaa (rasvaa 10 %)
600
g
kuhafileetä
2
tl
sitruunaruohotahnaa
1
tl
raastettua inkivääriä
1
limetin mehu
1/2
tl
suolaa
2
rkl
korianteria hienonnettuna
Lisäksi
öljyä voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä.
  2. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Sekoita bataatin joukkoon mausteet ja ruokakerma.Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 45 minuuttia.
  3. Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot ja leikkaa fileet sopiviksi annospalaksi. Sekoita pienessä kulhossa sitruunaruohotahna, inkivääriraaste, limetin mehu, suola ja korianteri. Hiero mausteseos kalapaloille.
  4. Nosta bataattivuoka uunista ja lisää kuhapalat vuoan pinnalle. Jatka paistamista ilman foliota 15–20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1478 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täydellinen kesäruoka syntyy pienistä kaloista, uusista potuista ja tomaattisesta kastikkeesta. Kyytiin vielä vähän oliivia, ja ihana italialainen pata on valmis. Laiska laittaa ahvenet paloina kastikkeen joukkoon, viitseliäämpi pikapaistaa kalat voissa. Lopputulos on aina herkullinen.

Vinkki: Voit myös leikata ahvenet muutaman sentin kokoisiksi paloiksi ja laittaa ne kypsymään suoraan pataan. Ne valmistuvat muutamassa minuutissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen ahvenpata

Ainekset

1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
2
kesäporkkanaa
8-12
pientä varhaisperunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
prk
(400 g) kirsikkatomaatteja tai paseerattuja tomaatteja
n. 3
dl
kasvislientä
1
tl
sokeria
2
dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
1
rkl
pieniä kapriksia
(suolaa)
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
basilikanlehtiä
Tarjoiluun
n. 400
g
ruodottomia ahvenfileitä
2
rkl
voita
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ota kesäsipulin varret sivuun ja käytä ne koristeluun. Harjaa porkkanat ja perunat puhtaaksi. Viipaloi porkkanat ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulisilppua pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää porkkanat ja perunat. Kaada pannuun tomaatit ja kasvisliemi. Mausta sokerilla. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa kasvislientä.
  3. Lisää pataan oliivit ja kaprikset. Rouhi joukkoon mustapippuria ja halutessasi suolaa. Huomioi, että kasvisliemi on jo itsessään suolaista.
  4. Taputtele ahvenfileet kuiviksi talouspaperilla. Paista niitä muutama minuutti molemmilta puolilta voissa pannulla tai grillin parilalla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  5. Koristele pata sipulinvarsilla ja basilikalla.

Kommentit (0)