Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pirteän pinkkiin urheilijan smoothieen proteiinia tuovat hampunsiemenjauhe ja tofu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + pakastus 3-4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pinkki proteiinipommi

Ainekset

2
banaania
2
dl
puolukoita
8
taatelia
300
g
pehmeää tofua (silken)
2
dl
mantelimaitoa
2
rkl
hampunsiemenjauhetta

Työvaiheet

  1. Pilko banaani kannelliseen rasiaan ja laita pakkaseen 3–4 tunniksi.
  2. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki! Hampunsiemenet antavat pirtelöön aivan uutta pirteyttä, sillä niiden ominaismaku on vahva. Jos maku tuntuu aluksi oudolta, totuttele siemeniin rauhassa pienillä annoksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Herkullisen kasvisbolognesen salaisuus on soijarouheen käsittelyssä. Lisää soijarouhe pannulle kuivana ja paahda sitä runsaassa öljyssä mausteiden kanssa ennen nesteen lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Soijabolognese

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
savupaprikajauhetta
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
tummaa soijarouhetta
dl
vahvaa kasvislientä
2
tlk (á 400 g)
laadukasta tomaattimurskaa
noin 1
dl
vettä
1
rkl
tomaattisosetta
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria tai vaaleaa siirappia
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi
300
g
pappardelle-pastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Irrota basilikasta lehdet ja silppua ne kevyesti. Hienonna basilikan varret. Murskaa fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa.
  2. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää sille öljy, fenkolinsiemenet ja savupaprikajauhe. Kuullota hetki, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sitten pannulle sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Mittaa pannulle kuiva soijarouhe ja paista sitä pannulla 1–2 minuuttia. Lisää sitten pannulle noin ⅓ kasvisliemestä ja paista, kunnes neste on imeytynyt. Jatka nesteen lisäämistä muutamassa erässä paistaen soijarouhe kuivaksi nesteen lisäämisen välillä.
  4. Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt soijarouheeseen, lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää vielä tomaattisose, balsamiviinietikka, sokeri ja silputut basilikan varret. Hauduttele kastiketta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi mustapippuri ja silputtu basilika. Tarkista suola.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita bolognese-kastike pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Eero Ritala ja Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Peruna pizzassa vaikutti Eero Ritalan mielestä järjettömältä ajatukselta, kunnes hän maistoi herkkua ensimmäisen kerran. Tästä pizzasta tuli kuitenkin näyttelijän bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 levypizza
Valmistusaika
40 min + kohotus 48 h ja kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-suppispizza

Ainekset

500
g
00-jauhoja
3 ½
dl
kylmää vettä
3
g (noin 1 tl)
kuivahiivaa
10
g (noin 2 tl)
hienoa merisuolaa
10
g (noin 1 ½ rkl)
oliiviöljyä
Täyte
6–8
perunaa
5
dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä (esimerkiksi suppilovahveroita)
3
rosmariinin oksaa
1
tl + 1 tl
sormisuolaa
½
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
noin 4
rkl
oliiviöljyä sienten paistamiseen ja pizzan päälle
Päälle
¼
ruukkua
tuoretta timjamia
½
sitruunan keltainen kuoriraaste
1
dl
kasvipohjaista turkkilaista jogurttia (Oatlyn Havregurt turkkilainen)

Työvaiheet

  1. Ota tilkka vettä sivuun (3 ½ dl:sta) ja sekoita siihen suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja kaada yleiskoneen kulhoon. Kaada vesi joukkoon ja vaivaa hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.

  2. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin. Lisää oliiviöljy ja vaivaa, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa lopuksi maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää.

  3. Sulje taikina ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Ota taikina jääkaapista ja muotoile varovasti palloiksi. Laita pallot toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin. Ota kohonneet pallot jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia ennen käsittelyä.

  4. Öljyä uunipelti. Ota taikina kohoamisastioista varoen, käytä apuna jauhoja ja lastaa. Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja painele litteäksi sormien avulla, nosta välillä ilmaan, jotta taikina ei tarraa alustaan. Siirrä öljytylle uunipellille ja levitä sormien avulla koko uunipellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

  5. Tee täyte. Kuori tai harjaa perunat ja leikkaa niistä mandoliinilla ohuita viipaleita. Kuivaa ne. Lorauta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria ja paahda niitä hetki uunissa tai pannulla. Paista suppilovahverot öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Lorauta pizzapohjan päälle oliiviöljyä ja laita noin 300 asteiseen uuniin 5 minuutiksi. Levitä päälle perunaviipaleet, mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja rosmariinilla. Laita päälle maustetut sienet. Laita takaisin uuniin vielä noin 5 minuutiksi.

  7. Ripottele kuuman pizzan päälle timjamin lehtiä, lusikoi jogurttia ja raasta sitruunankuorta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Tummaa, mausteista rommia ja tuhtia punaviiniä sisältävä mausteinen sour toivottaa rentouttavaa joulua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Rommi-punaviini sour

Ainekset

½
dl
tummaa rommia
¼
dl
sitruunamehua
¼
dl
sokerilientä (ohje alla)
1
kananmunan valkuainen
1
rkl
tuhtia punaviiniä
Lisäksi
appelsiininkuorisuikale
1
tähtianis

Työvaiheet

  1. Laita rommi, sitruunamehu, sokeriliemi ja valkuainen cocktailravistimeen tai tiiviiseen hillopurkkiin. Sulje ja ravista voimakkaasti ilman jäitä.

  2. Täytä ravistin tai hillopurkki jäillä, sulje ja ravista uudelleen.

  3. Täytä grogilasi ääriään myöten uusilla jäillä ja siivilöi ravistettu cocktail lasiin niin, etteivät ravistuksessa käytetyt jäät mene lasiin.

  4. Valuta punaviiniä varoen juoman päälle, niin että juomaan tulee kaunis punaviinikerros.

  5. Koristele juoma appelsiininkuorisuikaleella ja tähtianiksella.

Vinkki Sokeriliemi: Laita kattilaan 5 dl vettä ja 3 dl sokeria. Lämmitä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Säilytä siirappi jääkaapissa.

Vinkki Valkuainen tekee sourista kermaisen, mutta juoma onnistuu hyvin ilman kanamunaakin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö joulupöy­tään kasvisruo­kaa? Tässä hyvä ehdokas. Vegaaninen taateli-lanttupata yhdistää joulun ihanat maut.

Mitä enemmän joulupöydässä on ruokailijoita, sitä suuremmalla todennäköisyydellä joukkoon mahtuu myös erilaisia ruokavalioita. Ihanan mausteinen taateli-lanttupata on täydellinen valinta joulun pääruokien joukkoon. Se käy yhteen kaikkien joulun makujen kanssa ja sopii niin maidottomaan,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Taateli-lanttupata

Ainekset

1
kg
lanttua
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
kanelitankoa
1
tl
korianterinsiemeniä
1
rkl
harissatahnaa
1
tl
sumakkia
1
tl
suolaa
1
prk (500 ml)
paseerattua tomaattia
2–4
dl
vettä
1
tlk (n. 250 g)
kypsiä kikherneitä
200
g
kivettömiä taateleita
Lisäksi
1
pieni granaattiomena
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa lantusta kuori tukevalla veit­sellä ja kuutioi lanttu. Viipaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Lämmitä öljy padassa ja kuullota sii­nä sipuleita 5 minuuttia. Lisää lanttukuu­tiot, kanelitangot ja korianterinsiemenet. Jatka paistamista muutama minuutti ja lisää sitten harissa, sumakki ja suola.

  3. Kaada paseerattu tomaatti pataan ja huuhtele tölkki vedellä. Lisää vesi pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä kannen alla 30 minuuttia.

  4. Valuta kikherneet. Lisää ne pataan taateleiden kanssa. Hauduta 20–25 minuuttia, kunnes lanttu on kypsää.

  5. Irrota granaattiomenasta siemenet ja hienonna korianteri. Ripottele sie­menet ja korianteri ruuan pinnalle. Tarjoa lanttu-taatelipata esimerkiksi kuskusin ja maustamattoman jogurtin kanssa.

Kommentit (0)