Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Joulukauden kuumin glögi valmistuu punaisesta granaattiomenamehusta ja siinä maistuu ihanasti inkivääri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenaglögi

Ainekset

2
dl
granaattiomenamehua
1
plo (0,33 l)
inkivääriolutta
2 cm:n
pala
tuoretta inkivääriä
1
rosmariininoksa
1
kanelitanko
viipale
appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Yhdistä granaattiomenamehua inkivääriolueen. Lisää pala tuoretta inkivääriä, rosmariininoksa, kanelitanko ja appelsiininkuorta. Kuumenna höyryävän kuumaksi.
  2. Koristele juoma rosmariininoksalla, kanelitangolla ja appelsiininkuorisuikaleella.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Parhaat asiat ovat usein yksinkertaisia, kuten parsan ja spagetin yhdistelmä. Tästä värikkäästä kevätpastasta saattaa tulla uusi luottoreseptisi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen parsapasta

Ainekset

1 ½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl + ½ dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
sitruunan mehu ja kuori
450
g
vihreää parsaa
3
valkosipulinkynttä
1
mieto punainen chili
2
rkl
kapriksia
100
g
pakasteherneitä
½
dl
pastan keitinvettä
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa, purista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  2. Kuori parsa ja napsauta tai leikkaa kovat kantapalat pois. Leikkaa nuput erikseen ja paloittele varret pienempiin paloihin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Valuta kaprikset.

  3. Kuumenna ½ dl oliivi- öljyä paistinpannussa. Lisää parsapalat, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista muutama minuutti, lisää herneet viimeiseksi minuutiksi mukaan. Varo, ettei valkosipuli pala. Siirrä levyltä ja kaada keitinvesi ja sitruunaöljy joukkoon. Kääntele nopeasti spagetin joukkoon ja tarjoa heti. Ripottele tarvittaessa hieman sormisuolaa pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämän keiton kohdalla ei tarvitse päättää, tykkääkö enemmän vihreästä vai valkoisesta parsasta. Soppaan tulee molempia! Lisäksi keitto on helppo tehdä vegaanisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kahden parsan keitto

Ainekset

500
g
valkoista parsaa
1
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
7
dl
kasvislientä
1
dl
valkoviiniä
2
rkl
sitruunan mehua
2
perunaa (200 g)
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
(2
rkl
ravintohiivahiutaleita)
1
prk (2 dl)
kasvipohjaista ruuanlaittovalmistetta (tai ruokakermaa, jos keiton ei tarvitse olla vegaaninen)
PÄÄLLE
8
vihreää parsaa
1
rkl
öljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
SIEMENRIPOTE
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
pistaasi- tai cashewpähkinöitä
½
tl
currya
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori parsa ja leikkaa tyvestä noin 3 cm:n kovat palat. Kuumenna öljy kattilassa. Laita kuoret ja kovat palat kattilaan ja kuullota öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi, valkoviini ja sitruunamehu ja keitä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun jatkat keiton valmistamista. Siivilöi liemi.

  2. Paloittele kuoritut parsat. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä kattilassa. Kuullota perunoita ja sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää parsapalat ja jatka vielä muutama minuutti. Lisää siivilöity liemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää ravintohiivahiutaleet. Soseuta keitto tasaiseksi. Ota liedeltä ja lisää ruuanlaittovalmiste. Pidä keitto lämpimänä.

  4. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja pyöräytä vihreitä parsanuppuja pannulla noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla seesaminsiementen kanssa. Kaada mortteliin mausteiden kanssa ja murskaa hienommaksi. Ripottele keiton pinnalle. Nosta päälle parsanuppuja.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Trendikahvin juju on pikakahvista, vedestä ja sokerista vaahdotettu mousse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Dalgona-kahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
sokeria
2
rkl
kiehuvan kuumaa vettä
2–4
dl
maitoa
(jäitä)
Koristeeksi
pikakahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Laita pikakahvijauhe, sokeri ja kuuma vesi kapeahkoon kulhoon. Vatkaa ensin pienellä teholla, jotta pikakahvi liukenee veteen. Lisää sitten vatkausnopeutta. Vatkaa seosta täydellä teholla, kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Tähän menee vatkaimesta riippuen 1–3 minuuttia.
  2. Kaada maito lasiin tai mukiin. Jos haluat juomasta kylmän, käytä kylmää maitoa ja jäitä. Annostele vaahto maidon päälle lusikalla tai pursota se halutessasi. Ripottele koristeeksi pikakahvijauhetta.

Kommentit (2)

Vierailija

Pystyykö tuon vaahdon laittaa esim. yöksi jääkaappiin, jos haluaa aamulla ”valmistaa” tätä? Ajattelin vaan, kun muuten syntyy hirveä meteli enkä muita halua herättää :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, luulisin että tämä on samanlainen kuin suurin osa vaahdoista, eli laskee joutuessaan odottamaan. Varminta lienee siis vatkata se ennen tarjoamista.