Terveellinen mutta huippuherkullinen pirtelö hämää suklaisuudellaan! Ainesosaluettelon kikherneitä ei kannata säikähtää – kun pirtelöä maistaa, ei uskoisi, että joukossa on niitäkin.
Herkkupirtelö onnistuu myös ilman jäätelöä tai lisättyä sokeria. Kun valmistuksessa käyttää proteiini- ja kuitupitoisia aineksia, voi pirtelöstä tehdä vaikka jokapäiväisen välipalaherkun.
Jäätelö korvataan tässä pirtelössä pakastetulla banaanilla, joka tuo juomaan kermaisenpehmeän rakenteen. Säilykekikherneet lisäävät kylläisyyttä antamalla juomaan proteiinia, ja maku peittyy kaakaojauheella sekä maapähkinävoilla. Taatelit makeuttavat ja lisäävät annokseen myös kuituja.
Nesteenä voi käyttää haluamaansa kasvijuomaa tai maitoa, ja se kannattaa lisätä pikkuhiljaa tehosekoittimeen, jotta koostumuksesta saa itselleen mieluista.
Maapähkinäpirtelö
Ainesosat
Vaiheet
- Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki ainekset mantelimaitoa lukuunottamatta tehosekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi ja lisää neste erissä, kunnes pirtelö on sopivaa.
- Vaahdota päälle kasvivispiä ja tarjoa heti.