Soppa365 on lisännyt 292 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
Kuva: Sami Repo

Vihreän smoothien upea väri tulee mintusta ja basilikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Minttu-smoothie

Ainekset

1
paloiteltu päärynä
1
limetin mehu ja raastettu kuori
1/2
dl
minttua
1/2
dl
basilikaa
1
iso (pakastettu) banaani paloiteltuna
3
dl
kookos-riisijuomaa (esim. Alpro)

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta aivan samettiseksi. Koneen voi antaa käydä jopa parin minuutin ajan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Yksinkertaiset uunipäärynät maistuvat myös (vegaanisen) jäätelön kanssa. Vinkki tulevaan: tässä on helppo ja herkullinen joulujälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipäärynät

Ainekset

4
(kotimaista) päärynää
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
(sulatettua) kookosöljyä tai rypsiöljyä
4
tl
sokeria
½
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
TARJOILUUN
vaahdotettua kasvikermaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Puolita päärynät (pituussuunnassa) ja kaiva hedelmäkota pois pienellä lusikalla, meloniraudalla tai veitsenkärjellä. Laita leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan.

  3. Lorauta päälle vaahterasiirappia, sitruunan mehua, etikkaa ja öljyä. Ripottele sokeri ja mausteet päälle.

  4. Käännä päärynät leikkuupinta alaspäin ja kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Käännä leikkuupinta ylös ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja kunnolla karamellisoituneita.

  6. Tarjoa vaahdotetun kasvikerman (ja vuokaan valuneen kastikkeen) kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Meksikolaisessa kaakaossa on mausteita, jotka tekevät siitä extralämmittävän ja sopivan viimaisiin talvipäiviin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kaakao

Ainekset

dl
kevyt- tai kauramaitoa
25
g
raastettua tummaa suklaata tai 1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
½
tl
vaniljatahnaa tai muutama kierros vaniljatankoa myllystä
½
tl
kanelia
tl
cayennepippuria
(vaahterasiirappia tai fariinisokeria)

Työvaiheet

  1. Mittaa maito, suklaa ja mausteet kattilaan. Lämmitä kuumaksi sekoitellen. Mausta halutessasi siirapilla tai sokerilla. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Vierailija

Mitä on tumma kaakaojauhe? Mikäli tarkoitetaan hyvin tummaa kaakaota jota on esim. Oreo-kekseissä sitä ei ole kovin helpolla saatavilla. Minusta tavallinen joka kaupasta löytyvä kaakaojauhe sopii tähän aivan hyvin. Sehän on tarkoitettu kaakaojuomiin ja leivontaan. Ohjeissa kannattaisi välttää outoja aineksia.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei, tummalla kaakaojauheella tarkoitetaan nimenomaan kaikista kaupoista löytyvää kaakaojauhetta, jossa on maininta sopivuudesta leivontaan. Tumma kaakaojauhe -nimitystä käytetään, jotta lukija ei käyttäisi reseptissä makeutettuja kaakaojuomajauheita.

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Rapea tofumuru ammentaa makumaailmansa chorizosta. Tässä se tarjoillaan tacojen päällä, mutta se sopii niin kasvispaellaan kuin erilaisiin kulhoihinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihaisat vegetacot mausteisella tofumurulla

Ainekset

2
pkt (noin 400 g)
kiinteää maustamatonta tofua
5
tl
chilijauhetta
4
tl
savupaprikaa
¼
tl
jeeraa
rkl
soijakastiketta
5
tl
omenaviinietikkaa
4
tl
ketsuppia
1
rkl
vaahterasiirappia
noin 2
rkl + 2 rkl
öljyä
LISÄKSI
pieniä (maissi)tortilloja
mango-(tai papaija)salsaa, tomaattia, punasipulia, avokadoa (ja kasvisranskankermaa)

Työvaiheet

  1. Kuivaa tofu. Paloittele käsin tai haarukalla karkeaksi muruksi kulhoon. Kääntele mausteet joukkoon.

  2. Lisää soijakastike, etikka, ketsuppi ja vaahterasiirappi. Sekoita huolella ja riko samalla pienemmäksi muruiksi.

  3. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla paistinpannulla. Levitä puolet tofuseoksesta pannulle ja paista koskematta noin 3 minuuttia. Käännä ja paista myös toiselta puolelta muutaman minuutin ajan. Riko tämän jälkeen puuhaarukalla tofu vielä pienemmiksi muruiksi ja paista sekoitellen vielä pari minuuttia, kunnes tofu on rapeaa. Siirrä sivuun ja toista sama lopulla öljyllä ja tofuseoksella.

  4. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa tacot lihaisan tofun, mangosalsan ja muiden haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Shawarma on eräänlainen Lähi-Idän kebab: suikalelihaa, joka pyöritellään mausteseoksessa. Shawarman herkulliset mausteet saa nyt ylleen kasvisjauhis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeshawarma ja manteliriisi

Ainekset

1
pkt (280)
vegejauhista
PAISTAMISEEN
2
rkl
oliiviöljyä
SHAWARMA-MAUSTESEOS
4
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
suolaa
¾
tl
jauhettua maustepippuria
¾
tl
kanelia
¾
tl
kuminaa
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
kurkumaa
¼
tl
jauhettua mustapippuria
MANTELIRIISI
2
dl
basmatiriisiä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
75
g
kuivattuja pehmeitä luumuja
2
rkl
rypsiöljyä
dl
manteleita
(4
rkl
pinjansiemeniä)
2
tl
piparkakkumaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
tuoretta korianteria
LISÄKSI
kaupan valmista hummusta

Työvaiheet

  1. Tee ensin manteliriisi. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Hienonna luumut.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Kuullota sipuleita 5 minuutin ajan. Lisää porkkanaraaste ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.

  3. Lisää kypsä riisi, mausteet ja luumut. Lisää mantelit ja pinjansiemenet sellaisenaan tai paahda ensin kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja lisää vasta sitten. Kääntele ja lämmitä tasaiseksi, lisää öljyä tarvittaessa, jos riisi uhkaa palaa pohjaan.

  4. Hienonna lopuksi korianteria pinnalle ja tarjoa vegeshawarman ja hummuksen kanssa.

  5. Tee shawarma-mausteseos. Jauha mausteet morttelissa. Ruskista vegejauhis öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta noin 2 teelusikallisella shawarma-mausteseosta.

  6. Tarjoa hummuksen ja manteliriisin kanssa.

Kommentit (0)