Soppa365 on lisännyt 245 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
Kuva: Sami Repo

Vihreän smoothien upea väri tulee mintusta ja basilikasta.

Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Minttu-smoothie

Ainekset

1
paloiteltu päärynä
1
limetin mehu ja raastettu kuori
1/2
dl
minttua
1/2
dl
basilikaa
1
iso (pakastettu) banaani paloiteltuna
3
dl
kookos-riisijuomaa (esim. Alpro)

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta aivan samettiseksi. Koneen voi antaa käydä jopa parin minuutin ajan.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Amanda Aho

Tee vihreästä matchasta päräyttävän raikas ja sitruunainen cocktail. Juoma toimii mainiosti myös ilman alkoholia.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-cocktail

Ainekset

6
sitruunamelissan lehteä
3
cl
sitruunamehua
4
cl
matchateetä
4
cl
omenamehua
4
cl
vodkaa
3
cl
vaniljasiirappia (ks. ohje alhaalla)
jäitä
Koristeeksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi.
  2. Murskaa sitruunamelissan lehdet ja tilkka sitruunamehua keskenään. Lisää loput ainekset ja ravista esimerkiksi tiiviskantisessa lasitölkissä jäiden kanssa puoli minuuttia. Täytä lasi jäillä ja siivilöi juoma päälle. Koristele  cocktail sitruunamelissalla.

Vaniljasiirappi

Ainekset

1
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria tai 1/2 vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää vaniljasokeri tai vaniljatangon puolikkaan siemenet ja käännä lämpö pois. Anna siirapin hautua jälkilämmöllä 20 minuuttia. Jäähdytä.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 126 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Koko perheen suosikin, pasta bolognesen, mahtavan hyvä vegeversio valmistuu kikherneistä. Tilkka etikkaa antaa kastikkeeseen ytyä ja ripaus sokeria pyöristää maut yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikhernebolognese

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
pala juuriselleriä
2
tl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
prk/n. 300 g
kikherneitä
1
prk/400 g
tomaattimurskaa
1
dl
kasvislientä (fondista)
Lisäksi
200
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Paista kasviksia korkeareunaisella, kannellisella paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree, etikka, sokeri, suola ja mustapippuria ja jatka paistamista vielä hetki.
  2. Valusta kikherneet liemestään ja lisää pannulle yhdessä tomaattimurskan ja kasvisliemen kanssa. Anna kastikkeen hautua kannen alla puolisen tuntia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita valmis kastike kypsän, valutetun pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 876 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tätä ruokaa et ole koskaan kokannut kurpitsasta! Salaatti kasataan nimittäin vadille sitruunalla maustetun kurpitsahummuksen päälle. Paahdetuista kasviksista valmistettu salaatti saa linssipastasta hyvän proteiinilisän.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Värikäs pastasalaatti ja kurpitsahummus

Ainekset

200
g
linssipastaa
1
parsakaali
1
kesäkurpitsa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
juustokuminaa
150
g
lehtikaalia
1/2
ruukkua
minttua
50
g
sinimailasen ituja
2
rkl
seesaminsiemeniä
syötäviä kukkia
Kurpitsahummus
1/2
myskikurpitsaa
1
sitruuna
1
prk
kypsiä, säilöttyjä kikherneitä
2
rkl
tahinia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Poista kurpitsasta siemenet ja nosta se uuniin paahtumaan 20 minuutiksi.
  2. Sillä välin keitä pasta pakkauksen ohje mukaan. Huuhdo pasta kylmällä vedellä ja lorauta öljyä päälle, jotta se ei klimppiinny.
  3. Irroittele parsakaalista kukinnot ja kuutioi kesäkurpitsa. Levitä ne pellille leivinpaperin päälle ja hiero pintaan suola, öljy ja juustokumina. Revi lehtikaalin lehdet ruodin ympäriltä.
  4. Nosta kurpitsa uunista ja vihannespelti tilalle. Paista vihanneksia 15 minuuttia.
  5. Kaavi kurpitsan pehmentynyt sisus sauvasekoittimen kulhoon. Purista joukkoon sitruuna ja lisää muut ainekset. Soseuta.
  6. Nosta vihannekset uunista ja levitä päälle lehtikaalit. Paista vielä viisi minuuttia.
  7. Kokoa salaatti. Sipaise lautasen pohjalle hummus. Kokoa päälle vihanneksia ja pastaa. Viimeistele iduilla, kukilla ja seesaminsiemenillä

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tässä kasvisgaletessa koukuttaa rapean pohjan ja mehevän täytteen yhdistelmä. Vegaaninen piirakka sopii kaikille.

Annoksia
8
Valmistusaika
1 t + taikinan tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-sitruunagalette

Ainekset

Piiraspohja
4
dl
jauhoja
1/2
dl
riihiruisjauhoja
1
tl
suolaa
3/4
dl
öljyä
1
dl
kylmää vettä
Täyte
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
rs (150 g)
(vegaanista) tuorejuustoa
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
sitruunan kuorta
2
rkl
mantelijauhoa
1
rkl
oluthiivaa
1/2
tl
suolaa
Päälle
1
kesäkurpitsa
1/2
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta timjamia
1
ruukku
punaista basilikaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi haarukalla ja vaivaa sen jälkeen taikina käsin nopeasti joustavaksi. Kääri kelmun ja laita jääkaappiin tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Hienonna purjo ja huuhtele se siivilässä juoksevan veden alla. Valuta hyvin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota purjoja ja valkosipulia 5 minuuttia. Siirrä sipulit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sitruunan mehu ja kuori joukkoon. Soseuta ja lisää loput täytteen ainekset.
  4. Viipaloi kesäkurpitsa ja hienonna yrtit.
  5. Kauli taikina isoksi kiekoksi. Levitä tuorejuustotahna pohjalle ja kesäkurpitsat sen päälle. Mausta suolalla. Hienonna timjami ja ripota se galetten pinnalle. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista uunissa 40 minuuttia.
  6. Viimeistele galette basilikanlehdillä.

Kommentit (0)