Tee alkoholiton cocktail eli mocktail mojiton hengessä! Tämän pirtsakan drinkin juju on pakastetuissa hedelmäpaloissa, jotka viilentävät juoman jääpaloja hauskemmin ja luovuttavat samalla makuaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
15 min + 4 t pakastaminen
Helppo
Ananasmocktail
Ainesosat
1
(1 kg)
ananas
2
limettiä
2
rkl
ruokokidesokeria
1
dl
mintunlehtiä
6
dl
ananastäysmehua
noin 4
dl
kivennäisvettä
Lisäksi
paloiteltuja hedelmiä: esim. appelsiinia, ananasta, limettiä ja/tai sharonhedelmää
mintunoksia
Vaiheet
- Leikkaa ananaksen hattu irti. Säilytä se halutessasi tarjoilua varten.
- Leikkaa ananas pystysuunnassa neljään lohkoon. Jätä yksi lohkoista kuorimatta ja kuori loput veitsellä. Paloittele kuoritut lohkot.
- Pese limetit hyvin harjalla lämpimän, juoksevan veden alla. Leikkaa ne viipaleiksi.
- Levitä limetti- ja ananaspalat esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle ja kiepauta kelmu leikkuulaudan ympäri. Pakasta hedelmiä neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
- Nostele jäätyneet hedelmäpalat laakeisiin juomalaseihin. Ripottele päälle ruokokidesokeri ja mintunlehdet.
- Murskaa aineksia hieman ruokalusikalla lasin pohjaa vasten, jolloin ainekset rikkoutuvat ja antavat juomaan makua.
- Jaa päälle ananasmehu ja täytä lasit kivennäisvedellä. Koristele mintulla ja pudottele laseihin sattumiksi paloiteltuja hedelmiä. Tarjoa heti.
Vinkki! Hassuttele hedelmien hatuilla! Saat niistä hauskat lasinsuojukset.