Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Tee alkoholiton cocktail eli mocktail mojiton hengessä! Tämän pirtsakan drinkin juju on pakastetuissa hedelmäpaloissa, jotka viilentävät juoman jääpaloja hauskemmin ja luovuttavat samalla makuaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 4 t pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Ananasmocktail

Ainekset

1
(1 kg)
ananas
2
limettiä
2
rkl
ruokokidesokeria
1
dl
mintunlehtiä
6
dl
ananastäysmehua
noin 4
dl
kivennäisvettä
Lisäksi
paloiteltuja hedelmiä: esim. appelsiinia, ananasta, limettiä ja/tai sharonhedelmää
mintunoksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ananaksen hattu irti. Säilytä se halutessasi tarjoilua varten.
  2. Leikkaa ananas pystysuunnassa neljään lohkoon. Jätä yksi lohkoista kuorimatta ja kuori loput veitsellä. Paloittele kuoritut lohkot.
  3. Pese limetit hyvin harjalla lämpimän, juoksevan veden alla. Leikkaa ne viipaleiksi.
  4. Levitä limetti- ja ananaspalat esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle ja kiepauta kelmu leikkuulaudan ympäri. Pakasta hedelmiä neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
  5. Nostele jäätyneet hedelmäpalat laakeisiin juomalaseihin. Ripottele päälle ruokokidesokeri ja mintunlehdet.
  6. Murskaa aineksia hieman ruokalusikalla lasin pohjaa vasten, jolloin ainekset rikkoutuvat ja antavat juomaan makua.
  7. Jaa päälle ananasmehu ja täytä lasit kivennäisvedellä. Koristele mintulla ja pudottele laseihin sattumiksi paloiteltuja hedelmiä. Tarjoa heti.

Vinkki! Hassuttele hedelmien hatuilla! Saat niistä hauskat lasinsuojukset.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilainen jääkahvi on nerokas tapa valmistaa kylmä kahvi. Menetelmässä kuuma kahvi uutetaan suoraan jääpalojen päälle, jolloin juoma jäähtyy saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen jääkahvi

Ainekset

dl
lähes kiehuvaa vettä (93 astetta)
½
l
(225 g) jääpaloja
6
rkl (30 g)
karkeaa kahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi.

  2. Laita jäät kannuun. Kostuta suodatinpaperi viileällä vedellä ja laita suodattimeen. Lisää kahvijauhe.

  3. Valuta vettä suodattimeen sen verran, että kahvijauhe kostuu. Anna tekeytyä 30 sekuntia. Valuta sitten vettä tasaisesti kahvijauheen päälle, kunnes kaikki vesi on käytetty. Tarjoa jääkahvi heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Katkero ja espresso tunnetaan Italiassa ruuan jälkeisinä digestiivi-juomina. Tässä juomassa kahvi ja katkero yhdistyvät aperitiiviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min + uuttaminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Kahvipapu Aperol Spritz

Ainekset

5
cl
kahvilla maustettua Aperolia (ks. vinkki)
10
cl
tonic-vettä
5
cl
kuohuviiniä
Lisäksi
jäitä
pari kahvipapua
appelsiinilohko

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai highball-lasi jäillä. Kaada kahvilla maustettu Aperol lasiin.
  2. Lisää tonic-vesi ja kuohuviini varoen.
  3. Sekoita juomaa lusikalla.

Vinkki: Sekoita 70 grammaa (noin 1½ dl) vaaleapaahtoisia kahvipapuja pullolliseen Aperolia (0,7 l) ja anna seoksen maustua huoneenlämmössä 3 tuntia. Siivilöi pavut pois ja kaada juoma takaisin pulloon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Last Word jättää raikkaalla ja yrttisellä maullaan ko­keneemmankin maistelijan sanattomaksi. Sitruksinen cocktail sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Last Word

Ainekset

2
cl
limetinmehua
2
cl
giniä
2
cl
vihreää Chartreuse-likööriä
2
cl
kirsikkalikööriä (esim. Luxardo Maraschino)
Lisäksi
jäitä
limetin kuori koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet ravistimeen tai kannelliseen hillopurkkiin.
  2. Täytä ravistin tai hillopurkki jäillä, sul­je ja ravista 5–10 sekuntia, kunnes juoma on kylmä. Siivilöi juoma teesiivilän läpi martini-lasiin.
  3. Koristele juoma limetin kuorella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 261 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Mutakakulta maistuva smoothie on esikuvaansa terveellisempi vaihtoehto. Avokado tekee juomasta lähes lusikoitavan paksua, ja liotetut pähkinät antavat juomalle herkullisen kermaisen rakenteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mudcakesmoothie

Ainekset

1
kuorittu, paloiteltu ja pakastettu banaani
1
dl
cashewpähkinöitä
5
dl
maitoa
5
pehmeää kivetöntä taatelia
1
avokado
½
dl
espressojuomaa
3–4
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä vähintään tunti.
  2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon pähkinät, maito, taatelit ja banaanipalat.
  3. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Lisää espressojuoma, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)