Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Tee alkoholiton cocktail eli mocktail mojiton hengessä! Tämän pirtsakan drinkin juju on pakastetuissa hedelmäpaloissa, jotka viilentävät juoman jääpaloja hauskemmin ja luovuttavat samalla makuaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 4 t pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Ananasmocktail

Ainekset

1
(1 kg)
ananas
2
limettiä
2
rkl
ruokokidesokeria
1
dl
mintunlehtiä
6
dl
ananastäysmehua
noin 4
dl
kivennäisvettä
Lisäksi
paloiteltuja hedelmiä: esim. appelsiinia, ananasta, limettiä ja/tai sharonhedelmää
mintunoksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ananaksen hattu irti. Säilytä se halutessasi tarjoilua varten.
  2. Leikkaa ananas pystysuunnassa neljään lohkoon. Jätä yksi lohkoista kuorimatta ja kuori loput veitsellä. Paloittele kuoritut lohkot.
  3. Pese limetit hyvin harjalla lämpimän, juoksevan veden alla. Leikkaa ne viipaleiksi.
  4. Levitä limetti- ja ananaspalat esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle ja kiepauta kelmu leikkuulaudan ympäri. Pakasta hedelmiä neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
  5. Nostele jäätyneet hedelmäpalat laakeisiin juomalaseihin. Ripottele päälle ruokokidesokeri ja mintunlehdet.
  6. Murskaa aineksia hieman ruokalusikalla lasin pohjaa vasten, jolloin ainekset rikkoutuvat ja antavat juomaan makua.
  7. Jaa päälle ananasmehu ja täytä lasit kivennäisvedellä. Koristele mintulla ja pudottele laseihin sattumiksi paloiteltuja hedelmiä. Tarjoa heti.

Vinkki! Hassuttele hedelmien hatuilla! Saat niistä hauskat lasinsuojukset.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Prosentteja nolla mutta makua täydet sata. Sellainen on tuorepuristetusta omenamehusta tehty inkiväärin ja rosmariinin maustama cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + keittäminen ja jäähtyminen 1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkivääricocktail

Ainekset

8
dl
omenatuoremehua
7
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1–2
oksaa rosmariinia
LISÄKSI
n. 5
dl
ginger ale -juomaa
jääpaloja tai -murskaa

Työvaiheet

  1. Laita omenamehu kattilaan. Pese inkivääri ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet kattilaan yhdessä rosmariinin kanssa. Keitä juomaa keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Nouki inkivääriviipaleet ja rosmariininoksat pois. Kaada juoma laseihin ja lisää jäitä tai jäämurskaa. Täytä lasit ginger ale -juomalla.

Vinkki Juoman voi terästää tilkalla mausteista likööriä, kuten Cuarenta y Tres (Licor 43).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kirsikoista uuttamalla valmistuva aromikas juoma aateloituu lorauksella konjakkia. Lasilliset sopivat erinomaisesti pimeneviin ja viilentyviin iltoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 9 t
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen kirsikkajuoma

Ainekset

n. 7–8
dl
kirsikoita
2
sitruunankuorisuikaletta
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
ruokokidesokeria
dl
konjakkia
4
dl
kiehuvan kuumaa vettä
LISÄKSI
jääpaloja
n. 5
dl
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Puolita kirsikat ja poista kivet. Pese sitruuna ja ota siitä kuorimaveitsellä kaksi noin sentin levyistä, pitkää suikaletta. Laita kirsikat ja sitruunakuorisuikaleet isoon pressopannuun (vetoisuus 1 l). Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja konjakki. Sekoita niin, että maut tasoittuvat. Laita pannun kansi päälle ja anna kirsikka-konjakkiseoksen tekeytyä kylmässä vähintään 8 tuntia, mieluiten yön yli.

  2. Kiehauta vesi kattilassa. Kaada kuuma vesi pressopannuun kirsikoiden päälle. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ja paina sitten mäntä tiiviisti alas. Anna juoman jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Laita pari jääpalaa lasien pohjalle ja kaada juoma laseihin. Täytä lasit kylmällä kivennäisvedellä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassinen margarita saa uutta potkua vihreästä jalapenosta. Drinkki sopii täydellisesti kuuman grilli-illan aperitiiviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Twist Margarita

Ainekset

dl
limettimehua (5–6 limettiä)
2–3
vihreää jalapenoa
dl
tequilaa
½
dl
appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)
n. 1
rkl
agavesiirappia
LISÄKSI
2
rkl
limettimehua
½
dl
ruususuolaa tai hienoa merisuolaa
jäämurskaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin suolareunus. Purista tilkka limettimehua pikkulautaselle. Laita suola toiselle pikkulautaselle. Kasta lasien reuna ensin limettimehuun ja sitten suolaan.

  2. Purista juomaan tarvittava määrä limettimehua. Halkaise jalapenot ja poista siemenet. Hienonna jalapenot. Laita kaikki juoman ainekset ravistimeen tai tiiviskantiseen lasipurkkiin. Ravista kunnolla sekaisin.

  3. Täytä lasit varovasti jäillä tai jäämurskalla niin, ettei suolareunus rikkoudu. Jäitä saa olla runsas puolet lasin tilavuudesta. Kaada juoma pienen siivilän läpi laseihin ja tarjoa heti.

Vinkki Jalapenoissa on voimakkuuseroja. Aloita pienellä määrällä, maistele, ja pilko tarvittaessa lisää jalapenoa joukkoon. Myös agavesiirappia kannattaa annostella oman maun mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Viilentävän raikas ja aromikas kesäjuoma syntyy herukanlehdistä, teestä ja trendikkäästä sakesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1½ l
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herukanlehtijäätee

Ainekset

1
l
mustaherukanlehtiä
1
l
vettä
1
rkl
vihreän teen lehtiä, esim. Japan sencha
½
dl
sitruunamehua
½
dl
ruokosokeria
LISÄKSI
1
plo (300 ml)
sakea
jääpaloja ja mustaherukanlehtiä

Työvaiheet

  1. Huuhtele mustaherukanlehdet.

  2. Kiehauta vesi kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Lisää herukanlehdet. Anna lehtien hautua 15 minuuttia. Lisää teelehdet joukkoon ja hauduta 7 minuuttia. Siivilöi juoma.

  3. Purista sitruunamehu. Lisää se sokerin kanssa juomaan. Jäähdytä juoma jääkaappikylmäksi.

  4. Lisää sake, jääpaloja ja mustaherukanlehtiä juomaan ennen tarjoilua. Kaada juoma laseihin.

Kommentit (0)