Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Keltaisen makupiimän salaisuus on mango, kurkuma ja kookos.

Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aurinkopiimä

Ainekset

4
dl
piimää
1
dl
mangokuutioita
2
rkl
kookoshiutaleita
½
tl
kurkumaa
hunajaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi. Makeuta oman makusi mukaan hunajalla. Voit valmistaa juoman myös sauvasekoittimella.

Kommentit (1)

Tartel
Seuraa 
Liittynyt23.2.2016

Voisikohan tähän laittaa piimän sijasta kookosmaitoa ja jättää kookoshiutaleet pois.

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Hapokas, ihanasti pirskahteleva kombutsa on vähän kuin simaa, mutta terveellisempää.

Kombutsa on sokeroidusta teestä käyttämällä valmistettu juoma. Sitä myydään jo marketeissakin, mutta sitä voi tehdä itsekin. Valmistaaksesi tarvitset kombutsan eli volgansienen. Amerikassa juoma on niin suosittua, että kombutsasienen voi ostaa terveyskaupasta. Siellä nimi on scoby, joka tulee...

Annoksia
2 l valmista juomaa
Valmistusaika
2 t + tekeytyminen 1-2 vkoa
Vaikeustaso
Helppo

Kombutsa

Ainekset

2
l
vettä
150
g
sokeria
3-4
rkl
mustaa teetä
(inkivääriä, yrttejä tai muita mausteita)
1
kombutsa
2
dl
valmista kombutsaa eli aloitusteetä
Lisäksi
iso lasipurkki
hengittävä harsoliina

Työvaiheet

  1. Keitä vesi ja lisää teelehdet veteen. Voit halutessasi lisätä tässä vaiheessa mausteeksi esimerkiksi yrttejä, sitruunaa tai inkivääriä. Liuota sokeri kuumaan teehen. Voit käyttää tavallista valkoista sokeria.
  2. Anna teen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siivilöi tee. Anna teen jäähtyä hyvin, sillä kombutsasieni ei kestä kuumennusta.
  3. Kaada tee puhtaaseen lasipurkkiin. Lisää purkkiin kombutsasieni ja pari desilitraa valmista kombutsajuomaa eli käynnistysteetä.
  4. Peitä purkki hengittävällä kankaalla ja kiinnitä kangas narulla tai kuminauhalla. Anna tekeytyä huoneenlämmössä valolta suojattuna. Lämpimässä juoma tekeytyy jopa viikossa, viileämmässä tarvitaan pari viikkoa. Maistele juomaa noin viikon kuluttua. Kun juoma maistuu suussasi sopivan hapokkaalta, pullota se. Jos juoma maistuu liian makealta, anna kombutsan tekeytyä vielä.
  5. Pullota juoma puhtaisiin lasipulloihin. Ennen pullotusta valmistele uusi kombutsasatsi eli keitä tee valmiiksi. Sokeroi, mausta, jäähdytä ja siivilöi se. Huuhtele kombutsasieni haalealla vedellä ja laita se puhtaaseen purkkiin uuden satsin kanssa.
  6. Kun pullotat valmiin kombutsajuoman, älä täytä aivan täyteen, jotta juomalle jää tilaa kuplia. Jos et halua juomaan kombutsan höytyviä, siivilöi juoma ennen pullotusta ja kaada höytyvät takaisin seuraavaan juomasatsiin. Jos haluat miedomman juoman, lisää kombutsan joukkoon jäähdytettyä teetä tai hedelmämehua.
  7. Jätä pullot 1-3 päiväksi huoneenläpöön, jotta hiilihappo muodostuu juomaan – vähän samaan tapaan kuin tekisit simaa. Siirrä pullot jääkaappiin ja nauti kuukauden kuluessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Tapiokahelmillä ryyditetty jäätee boba on superhelppo tehdä kotonakin. Vaikein työvaihe on odottaa jääteen ja tapiokahelmien jäähtymistä.

Taiwanista kotoisin oleva boba-kuplatee on makea jäätee, jonka pohjalla on sokerisiirapissa maustuneita tapiokahelmiä. Yleensä juoma tehdään tummista boba-tapiokahelmistä, joissa on käytetty muun muassa maissi- tai perunatärkkelystä. Helmet ovat kypsentämättöminä vaaleanruskeita, ja muuttuvat...

Annoksia
2
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Boba eli tapiokahelmitee

Ainekset

1
dl
kuivattuja boba-tapiokahelmiä
1
l
vettä
Siirappi
2
dl
vettä
2
dl
sokeria
1/2 tl ruusuvettä
Lisäksi
vahvaa teetä
maitoa tai mehua

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää tapiokanhelmet ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Pikaversiot kypsyvät jopa 5 minuutissa, muutkin yleensä 15-20 minuutissa.
  2. Tee siirappi. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja sekoita sokeri siihen. Anna jäähtyä ja mausta halutessasi ruusuvedellä tai muulla haluamallasi makuaineella. Voit myös käyttää valmiita makusiirappeja.
  3. Valmista vahva tee, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin tai pakastimeen viilenemään. Mitä kylmempänä tarjoat juoman, sitä herkullisempaa se on.
  4. Valuta kypsät tapiokahelmet ja laita ne pieneen kulhoon. Kaada päälle makusiirappi ja anna tekeytyä vähintään 15 minuuttia tai mielellään vaikka pari tuntia jääkaapissa. (Jos et käytä tapiokahelmiä heti, säilytä niitä jääkaapissa kannellisessa astiassa, muuten ne alkavat kovettua.)
  5. Kaada kylmä tee lasiin ja annostele pohjalle tapiokahelmiä. Lisää siirappia makeutukseksi. Jos haluat, voit lisätä teehen maitoa tai hedelmämehua.

 

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 233 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Pilvenpehmeä, makea ja mausteinen. Sellainen on maailman paras munatoti, joka valmistetaan Jamie Oliverin reseptiä mukaillen.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Ainekset

3
dl
täysmaitoa
1
dl
kuohukermaa
kanelitanko
vaniljatanko
0,5
tl
muskottipähkinää
3
kananmunaa
0,5
dl
sokeria
1
dl
tummaa rommia
koristeluun kanelia tai tuoretta raastettua muskottipähkinää sekä kanelitanko

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sisältä pois veitsenkärjellä. Yhdistä kattilassa maito, kerma, vanilja, kanelitanko sekä muskottipähkinä. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi (sekoita, jotta maito ei tartu kattilan pohjaan) ja siirrä sitten pois levyltä. 
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja kaada kuuma kermamaitoseos joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Poista kanelitanko. 
  3. Vaahdota valkuaiset ja kääntele vaahto varovasti lastalla muun nesteen sekaan. 
  4. Jaa laseihin. Koristele kanelilla tai tuoreella raastetulla muskottipähkinällä sekä kanelitangolla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Glögin raikas serkku tehdään mustikoista, mausteista ja ranskalaisesta maalaissiideristä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin joulusiideri

Ainekset

1
pss (200 g)
pakastemustikoita
4
dl
vettä
2
tähtianista
1
kanelitanko
1
l
kuivaa ranskalaista maalaissiideriä
(sokeria)
Lisäksi
½
dl
mustikoita
1
oksa rosmariinia tai katajaa

Työvaiheet

  1. Keitä mustikoita, vettä, tähtianiksia ja kanelitankoa kattilassa 10 minuuttia. Ota tähtianikset ja kanelitanko pois ja siivilöi juoma.
  2. Kaada juoma takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon siideri. Lämmitä, älä keitä. Maista ja lisää halutessasi sokeria makeutukseksi. Jaa juoma laseihin. Lisää koristeeksi kokonaisia mustikoita ja rosmariinia tai katajaa.

Kommentit (0)