Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Keltaisen makupiimän salaisuus on mango, kurkuma ja kookos.

Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aurinkopiimä

Ainekset

4
dl
piimää
1
dl
mangokuutioita
2
rkl
kookoshiutaleita
½
tl
kurkumaa
hunajaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi. Makeuta oman makusi mukaan hunajalla. Voit valmistaa juoman myös sauvasekoittimella.

Kommentit (1)

Tartel
Seuraa 
Liittynyt23.2.2016

Voisikohan tähän laittaa piimän sijasta kookosmaitoa ja jättää kookoshiutaleet pois.

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesän viilein juoma on frosé eli jäädytetty roseeviini. Se sopii täydellisesti aperetiiviksi ja virkistää kuumana päivänä.

Annoksia
6-8 lasillista
Valmistusaika
15 min + jäätyminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Frosé-juoma

Ainekset

1
plo (0,75 l)
kuivaa roseeviiniä
500
g
mansikoita
1/2
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Jäähdytä roseeviini jääkaapissa kylmäksi. Kaada se jääpalamuotteihin tai -pusseihin ja siirrä pakastimeen jäätymään vähintään 6 tunniksi.
  2. Viipaloi mansikat ja ripottele sokeri niiden päälle. Anna maustua 15 minuuttia.
  3. Soseuta mansikat tehosekoittimessa. Jos haluat juomasta sileää, painele marjasose tiheän siivilän läpi. Laita sose takaisin tehosekoittimeen, lisää sitruunamehu ja jäätyneet roseeviinikuutiot. Soseuta ainekset tasaiseksi seokseksi. Annostele frosé-juoma laseihin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yhdistä kylmäuutettu kahvi ja italialainen katkero.

Kylmään veteen tehdyssä kahvissa korostuu hapokkuuden ja karvauden sijaan kahvin makeus.  Voit valmistaa kylmäuutetun kahvin yön yli uuttamalla. Toinen vaihtoehto on keittää kahvi tavallisesti kahvinkeittimellä. Korvaa kuitekin kolmasosa keitinvedestä jääpaloillaa, jotka sujautat pannuun. Anna...

Annoksia
1

Kylmäkahvi-aperol

Ainekset

2
cl
kylmäuutettua vaniljaespressoa (ohje alla)
2
cl
Aperolia
4
cl
tonic-vettä
Lisäksi
jäitä
appelsiinin kuorta koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita lasiin runsaasti jäitä. Kaada päälle kylmäuutettu espresso, Aperol ja tonic, sekoita. Koristele juoma viipaleella appelsiinin kuorta.

Vinkki Jos haluat juomaan enemmän katkeron makua, käytä Aperolin sijalla esimerkiksi Camparia.

Kylmäuutettu vaniljaespresso

Ainekset

5
dl
vettä
1
dl
espressojauhettua kahvia
1/2
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Sekoita kahvi ja vesi huolella kannellisessa lasipurkissa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet mukaan. Anna seistä huoneenlämmössä 10 tuntia.
  2. Suodata kahvi harsokankaan tai suodatinpaperin läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Kahvi säilyy hyvänä noin viikon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kesäniitty lasissa! Uusi hittisangria syntyy roseeviinistä ja vadelmista.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Roseesangria

Ainekset

2
nektariinia
1
dl
brandya
2
rkl
sokeria
1
plo (0,75 l) kuivaa roseeviiniä
1
l
sitruunalimonadia
1/2
l
valmista vadelmamehua
3
dl
vadelmia
jäitä

Työvaiheet

  1.  Viipaloi nektariinit isoon kannuun (vet. 2½–3 l).
  2.  Sekoita brandy ja sokeri joukkoon, ja anna maustua noin 15 minuuttia.
  3.  Lisää loput aineet, sekoita ja viimeistele jääpaloilla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 167 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Annoksia
4 l
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääri sima

Ainekset

4
l
vettä
250
g
sokeri
250
g
fariinisokeri
vähän alle 1
tl
kuivahiivaa
2
kpl
sitruuna
10
g
tuore inkivääri

Työvaiheet

Kiehauta puolet vedestä ja kuoritut ja lastuiksi leikatut inkiväärinpalat kattilassa. Kaada seos sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä hyvin pesty sitruuna viipaleina joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva sekoita. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria. Huoneenlämmössä sima on valmista 3 vrk, kylmässä sima on valmista vajaassa viikossa.
Muista! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Kommentit (0)