Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Tapiokahelmillä ryyditetty jäätee boba on superhelppo tehdä kotonakin. Vaikein työvaihe on odottaa jääteen ja tapiokahelmien jäähtymistä.

Taiwanista kotoisin oleva boba-kuplatee on makea jäätee, jonka pohjalla on sokerisiirapissa maustuneita tapiokahelmiä. Yleensä juoma tehdään tummista boba-tapiokahelmistä, joissa on käytetty muun muassa maissi- tai perunatärkkelystä. Helmet ovat kypsentämättöminä vaaleanruskeita, ja muuttuvat kypsyessään mustiksi. Kypsänä niiden purutuntuma muistuttaa hieman hedelmäkarkkia. Boba-helmiä myydään itämaisiin elintarvikkeisiin erioistuneissa kaupoissa.

Jos et saa käsiisi boba-helmiä, juoman voi tehdä myös valkoisista tapiokahelmistä, mutta niiden rakenne on erilainen ja hieman pureskeltavampi. Kypsennysaikakin on pidempi, noin 30 minuuttia.

Kun helmet ovat kypsiä, ne upotetaan sokerisiirappiin. Tippa ruusuvettä sokerisiirapin joukkoon antaa hauskan makulisän. Inkivääri toimii myös loistavasti, etenkin jos pidät pienestä poltteesta. Vaihtelemalla makusiirappeja ja teelaatuja saat juomasta juuri sellaista kuin haluat. Voit myös käyttää valmiita makusiirappeja.

Juoman voi nauttia sellaisenaan, maidon kanssa tai hedelmämehulla pidennettynä.

Parhaan maun saat, kun tarjoat juoman tuoreena eli viilennettyäsi teen ja helmet. Tapiokahelmiä voi toki tehdä kerralla vähän isommankin satsin, mutta silloin ne kannattaa säilyttää sokerisiirapissa jääkaapissa, jotta ne säilyvät kimmoisina ja pureskeltavina.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Boba eli tapiokahelmitee

Ainekset

1
dl
kuivattuja boba-tapiokahelmiä
1
l
vettä
Siirappi
2
dl
vettä
2
dl
sokeria
1/2 tl ruusuvettä
Lisäksi
vahvaa teetä
maitoa tai mehua

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää tapiokanhelmet ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Pikaversiot kypsyvät jopa 5 minuutissa, muutkin yleensä 15-20 minuutissa.
  2. Tee siirappi. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja sekoita sokeri siihen. Anna jäähtyä ja mausta halutessasi ruusuvedellä tai muulla haluamallasi makuaineella. Voit myös käyttää valmiita makusiirappeja.
  3. Valmista vahva tee, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin tai pakastimeen viilenemään. Mitä kylmempänä tarjoat juoman, sitä herkullisempaa se on.
  4. Valuta kypsät tapiokahelmet ja laita ne pieneen kulhoon. Kaada päälle makusiirappi ja anna tekeytyä vähintään 15 minuuttia tai mielellään vaikka pari tuntia jääkaapissa. (Jos et käytä tapiokahelmiä heti, säilytä niitä jääkaapissa kannellisessa astiassa, muuten ne alkavat kovettua.)
  5. Kaada kylmä tee lasiin ja annostele pohjalle tapiokahelmiä. Lisää siirappia makeutukseksi. Jos haluat, voit lisätä teehen maitoa tai hedelmämehua.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Hellepäivän janoon! Mansikka ja nektariini yhdistyvät ihanssa jääteeboolissa.

Tiesitkö, että mansikat hellivät myös ihoasi? Niiden sisältämä salisyylihappo auttaa poistamaan kehosta kuolleita ihosoluja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + keittäminen 30 min + haudutus 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-nektariini-jäätee

Ainekset

1
l
vettä
3
ps
vihreää teetä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
l
mansikoita
1
nektariini
Nektariinisiirappi
3
nektariinia
1
dl
sokeria
1 1/4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Poista nektariineista kivet ja viipaloi hedelmät pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesi ja anna kiehua noin 20–30 minuuttia. Siivilöi siirappi ja siirrä kylmään jäähtymään.
  2. Kiehauta vesi, siirrä syrjään liedeltä ja lisää joukkoon teepussit. Anna hautua 10 min. Poista teepussit ja mausta tee sitruunamehulla. Anna jäähtyä kylmäksi.
  3. Pilko mansikat ja nektariinit kannuun. Lisää kannuun kylmä tee ja runsaasti jääpaloja. Makeuta maun mukaan nektariinisiirapilla.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Yllätä vieraasi hienostuneella mocktaililla. Seljankukan elegantti maku sopii täydellisesti juhlajuomiin! 

VInkki! Mocktailista tulee cocktail, kun lisäät joukkoon 1 dl vodkaa tai korvaat vissyn kuohuviinillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 + siirapin jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukka-mocktail

Ainekset

3
dl
(vahvaa) seljankukkamehua
2
dl
omenamehua
6
dl
vissyä
Sitruunasiirappi
1
dl
sitruunamehua
3
rkl
sokeria
Lisäksi
Jäitä, sitruunan tai limetin viipaleita, minttua (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia siirapiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Sekoita keskenään sitruunasiirappi, seljankukka- ja omenamehu. Kaada laseihin paljon jäitä ja mehuseos päälle. Lisää vissy viimeiseksi. Koristele .

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Hileinen mansikkakuohari ja kuuma kesäpäivä kuuluvat yhteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + pakastus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkaslush

Ainekset

4
dl
mansikoita pilkottuna
2
rkl
sitruunamehua
2
timjaminoksaa
3
dl
moscato-kuohuviiniä (makeaa)
Koristelu
sitruunakuorisuikaleita
4
timjaminoksaa

Työvaiheet

  1. Perkaa ja pilko mansikat. Laita ne pakastimeen noin 2 tunniksi.
  2. Pese sitruuna ja ota siitä kuorisuikaleita koristelua varten.
  3. Laita kohmeiset mansikat ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Riivi timjamin lehdet joukkoon. Soseuta tasaiseksi.
  4. Kaada mansikkasohjo laseihin ja täytä lasit kuohuviinillä. Koristele sitruunakuorisuikaleilla ja timjaminoksilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE: Krista Kupariharju KUVA: Ninna Lindström

Klassinen gin tonic saa kukkaisen maun tilkasta ruusuvettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusu-GT

Ainekset

12
cl
giniä
4
tl
ruusuvettä
tippa
punaista elintarvikeväriä
6
dl
tonic-vettä
Lisäksi
jäitä

Työvaiheet

  1. Täytä lasit jäillä. Sekoita gini, ruusuvesi ja elintarvikeväri keskenään ja kaada laseihin. Kaada tonic päälle juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)