Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Tapiokahelmillä ryyditetty jäätee boba on superhelppo tehdä kotonakin. Vaikein työvaihe on odottaa jääteen ja tapiokahelmien jäähtymistä.

Taiwanista kotoisin oleva boba-kuplatee on makea jäätee, jonka pohjalla on sokerisiirapissa maustuneita tapiokahelmiä. Yleensä juoma tehdään tummista boba-tapiokahelmistä, joissa on käytetty muun muassa maissi- tai perunatärkkelystä. Helmet ovat kypsentämättöminä vaaleanruskeita, ja muuttuvat kypsyessään mustiksi. Kypsänä niiden purutuntuma muistuttaa hieman hedelmäkarkkia. Boba-helmiä myydään itämaisiin elintarvikkeisiin erioistuneissa kaupoissa.

Jos et saa käsiisi boba-helmiä, juoman voi tehdä myös valkoisista tapiokahelmistä, mutta niiden rakenne on erilainen ja hieman pureskeltavampi. Kypsennysaikakin on pidempi, noin 30 minuuttia.

Kun helmet ovat kypsiä, ne upotetaan sokerisiirappiin. Tippa ruusuvettä sokerisiirapin joukkoon antaa hauskan makulisän. Inkivääri toimii myös loistavasti, etenkin jos pidät pienestä poltteesta. Vaihtelemalla makusiirappeja ja teelaatuja saat juomasta juuri sellaista kuin haluat. Voit myös käyttää valmiita makusiirappeja.

Juoman voi nauttia sellaisenaan, maidon kanssa tai hedelmämehulla pidennettynä.

Parhaan maun saat, kun tarjoat juoman tuoreena eli viilennettyäsi teen ja helmet. Tapiokahelmiä voi toki tehdä kerralla vähän isommankin satsin, mutta silloin ne kannattaa säilyttää sokerisiirapissa jääkaapissa, jotta ne säilyvät kimmoisina ja pureskeltavina.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Boba eli tapiokahelmitee

Ainekset

1
dl
kuivattuja boba-tapiokahelmiä
1
l
vettä
Siirappi
2
dl
vettä
2
dl
sokeria
1/2 tl ruusuvettä
Lisäksi
vahvaa teetä
maitoa tai mehua

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää tapiokanhelmet ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Pikaversiot kypsyvät jopa 5 minuutissa, muutkin yleensä 15-20 minuutissa.
  2. Tee siirappi. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja sekoita sokeri siihen. Anna jäähtyä ja mausta halutessasi ruusuvedellä tai muulla haluamallasi makuaineella. Voit myös käyttää valmiita makusiirappeja.
  3. Valmista vahva tee, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin tai pakastimeen viilenemään. Mitä kylmempänä tarjoat juoman, sitä herkullisempaa se on.
  4. Valuta kypsät tapiokahelmet ja laita ne pieneen kulhoon. Kaada päälle makusiirappi ja anna tekeytyä vähintään 15 minuuttia tai mielellään vaikka pari tuntia jääkaapissa. (Jos et käytä tapiokahelmiä heti, säilytä niitä jääkaapissa kannellisessa astiassa, muuten ne alkavat kovettua.)
  5. Kaada kylmä tee lasiin ja annostele pohjalle tapiokahelmiä. Lisää siirappia makeutukseksi. Jos haluat, voit lisätä teehen maitoa tai hedelmämehua.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Malja keväälle! Ihanat seljankukkadrinkit maistuvat terästettyinä tai alkoholittomina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkadrinkki

Ainekset

2
dl
seljankukkamehutiivistettä (Brunneby)
1
l
kivennäisvettä
1
dl
vodkaa
½
dl
sitruunamehua
Koristeeksi
1
luomusitruuna

Työvaiheet

  1. Viilennä mehutiiviste ja kivennäisvesi jääkaapissa.
  2. Mittaa juomat ja sitruunamehu kannuun ja sekoita.
  3. Jaa laseihin ohuet sitruunaviipaleet ja kaada juoma niiden päälle.

Vinkki! Jos haluat drinkistä alkoholittoman, se maistuu hyvin myös ilman vodkaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Panu Pälviä

Oikotie vappuonneen on kupliva simacocktail.

Sima on kevään sesonkijuomien ykkönen ja lyömätön juhlajuoma, mutta sen valmistuksessa on omat pienet haasteensa. Esimerkiksi ajoituksen pitää osua kohdilleen, ettei käymisessä synny liikaa painetta pulloihin. Itse tehdyn siman makumaailmaan on onneksi oikotie: simasiirappi. Se valmistuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Simaspritzer

Ainekset

4
cl
simasiirappia (ohje alla)
10
cl
kuivaa kuohuviiniä
Simasiirappi
4
dl
vettä
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
1
limetti
1
sitruunaruoho

Työvaiheet

  1. Laita vesi ja sokerit kattilaan.
  2. Pese limetti ja leikkaa sen vihreä kuori nauhoiksi. Halkaise sitruunaruoho. Lisää kattilaan limen kuori ja sitruunaruoho.
  3. Hauduta siirappia 30 minuuttia ilman kantta. Anna jäähtyä. Siivilöi siirappi puhtaaseen pulloon tai lasipurkkiin. Säilytä siirappi jääkaapissa. Se säilyy hyvänä useita viikkoja.
  4. kokoa juoma. Laita simasiirappi kuohuviinilasiin ja kaada kylmä kuohuviini päälle.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.

Tee itse maustettua snapsia! Juuri puhjenneet hiirenkorvat sopivat hyvin viinan ja liköörin valmistukseen. Tarvitset vain kourallisen pieniä koivunlehtiä maustaaksesi aromikkaan snapsin. Koivuviinan maku on pehmeän makeahko....

Hennot hiirenkorvat ovat parhaimmillaan kun ne ovat vielä tahmeita ja lehdet eivät ole ehtineet kasvaa täyteen mittaansa. Viinan maustamiseen voi käyttää myös koivun silmuja.

Jos haluat valmistaa hiirenkorvaviinaa hyvin aikaisin keväällä, kerää koivunoksia maljakkoon. Täytä maljakko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 - 14 pv
Vaikeustaso
Helppo

Aromikas koivunlehtiviina

Ainekset

1
kourallinen
hiirenkorvalla olevia koivun lehtiä
0,75
l
kirkasta viinaa, esim. Koskenkorvaa tai maustamatonta votkaa
1 - 2
tl
hienoa sokeria

Työvaiheet

1. Laita juuri kerätyt koivunlehdet puhtaaseen pulloon tai muuhun sopivaan astiaan.
2. Lisää hieno sokeri.
3. Kaada viina päälle ja sulje pullo.
4. Pidä pulloa huoneenlämmössä, mielellään pimeässä 1 - 14 päivää.

Kun olet maustanut viinaa haluamasi ajan, siivilöi neste. Tarjoa koivuviina raikkaan kylmänä.
Hiirenkorvaviinan kultainen väri vaihtelee sen mukaan kuinka kauan maustat viinaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Maistoimme Goldfish-baarissa cocktailia, jonka resepti oli pakko saada! Kotiversio on pikkuisen yksinkertaisempi, mutta punajuuren ja viskin yhdistelmä on yhtä lumoava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
0
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-viskicocktail

Ainekset

½–1
punajuuri
2
cl
sitruunamehua
4
cl
miedon savuista viskiä
2
c
l juoksevaa hunajaa
Lisäksi
1–2
sitruunaviipaletta

Työvaiheet

  1. Raasta punajuuri hienoksi raasteeksi. Purista raasteesta 2 cl mehua siivilän läpi.
  2. Leikkaa sitruunasta pari viipaletta koristeeksi ja purista lopusta sitruunasta mehu.
  3. Mittaa lasiin viski, punajuurimehu ja siivilöity sitruunamehu sekä hunaja. Sekoita.
  4. Koristele sitruunaviipaleilla. Tähän cocktailiin ei tule jäitä.

Kommentit (1)

casa 39 Spain

hei, kiva uusi idea!
ohjeesta en näe onko punajuuri raaka ( kuvittelen että on) vai keitetty.
pakko kokeilla viskiystävien kanssa