Me Naiset on lisännyt 1488 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Boolia tyylillä. Ota vanhat hillo- ja lasipurkit uusiokäyttöön jäille ja juomille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Fiesta drinkki

Ainekset

2
limettiä
1/2
dl
viskiä
1/2
dl
sitruslikööriä (esimerkiksi Cointreau)
1
dl
(veri)greippimehua
4
dl
punaista limua
jäitä
Koristeeksi
appelsiininsiivuja ja sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu ja sekoita se viskin, liköörin ja mehun kanssa.
  2. Lisää limu ja jäitä juuri ennentarjoilua. Koristele lopuksi juoma appelsiininsiivuilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Viilentävän raikas ja aromikas kesäjuoma syntyy herukanlehdistä, teestä ja trendikkäästä sakesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1½ l
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herukanlehtijäätee

Ainekset

1
l
mustaherukanlehtiä
1
l
vettä
1
rkl
vihreän teen lehtiä, esim. Japan sencha
½
dl
sitruunamehua
½
dl
ruokosokeria
LISÄKSI
1
plo (300 ml)
sakea
jääpaloja ja mustaherukanlehtiä

Työvaiheet

  1. Huuhtele mustaherukanlehdet.

  2. Kiehauta vesi kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Lisää herukanlehdet. Anna lehtien hautua 15 minuuttia. Lisää teelehdet joukkoon ja hauduta 7 minuuttia. Siivilöi juoma.

  3. Purista sitruunamehu. Lisää se sokerin kanssa juomaan. Jäähdytä juoma jääkaappikylmäksi.

  4. Lisää sake, jääpaloja ja mustaherukanlehtiä juomaan ennen tarjoilua. Kaada juoma laseihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kukapa voisi vastustaa raparperisiirapilla maustettua boolia? Siirapin teosta jäävän raparperimäskin voit käyttää jogurtin tai puuron päällisenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperibooli

Ainekset

Raparperisiirappi (n. 7½ dl valmista siirappia)
1
kg
raparperinvarsia
1
vaniljatanko
dl
vettä
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
l
kuivaa kuohuviiniä tai kivennäisvettä
runsaasti jääpaloja
(sitruunamelissaa tai minttua)

Työvaiheet

  1. Huuhdo raparperit ja paloittele ne monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä laita ja aja raparperit pieneksi hakkeeksi. Raparperia tulisi olla noin 1 litra.

  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsen lappeella.

  3. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää kolmannes raparpereista sekä vaniljatanko ja siemenet. Keitä matalalla lämmöllä 5–6 minuuttia, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet liemeen.

  4. Ota kattila liedeltä ja lisää loput raparpereista kattilaan. Anna pehmentyä kannen alla 30 minuuttia.

  5. Siivilöi raparperisiirappi kulhoon. Purista sitruunamehu siirapin joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa. Siirappi on koostumukseltaan ohutta.

  6. Valmista booli. Sekoita kylmä raparperi- siirappi ja kuohuviini isossa kannussa tai booliastiassa. Lisää jääpalat.

Vinkki Suomalaiset raparperit ovat usein väriltään enemmän vihertäviä kuin pinkkejä. Saat siirappiin lisää väriä, kun laitat kattilaan raparperien joukkoon muutaman vadelman.

Vinkki 2 Tee boolista alkoholiton vaihtamalla kuohuviini kivennäisveteen.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuumaa ruokaa tai muutakaan nestettä ei ikinä saa laittaa jääkaappiin jäähtymään. Siellä olevat ruuat pilaantuu.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Raparpereista syntyy virkistävän kesäinen juoma, jota kelpaa nauttia mökkilaiturilla lukemisen lomassa tai viilentävänä saunajuomana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 2 l
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-sitruunalimu

Ainekset

800
g
raparperia (5 vartta)
dl
sokeria
4
dl
vettä
2
sitruunaa
LISÄKSI
n. 1½
l
kivennäisvettä tai vichyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperit, poista kuivat päät ja paloittele varret.

  2. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Pese sitruunat, vuole keltainen pintakerros kuorimaveitsellä kattilaan ja purista sitruunoiden mehut joukkoon. Kiehauta ja lisää raparperit, keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen.

  3. Siivilöi mehutiiviste kulhoon ja painele raparperista ja sitruunakuorista puulusikalla kaikki mehu talteen. Pullota tiiviste ja säilytä se kylmässä. Mehutiiviste säilyy hyvänä noin viikon.

  4. Tee tiivisteestä limua sekoittamalla lasissa 1 osa mehutiivistettä ja 3 osaa hiilihapollista kivennäisvettä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Kuohkea ja keväisen raikas sitruunadrinkki on pika-apu ranskalaisen marenkipiirakan himoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapiiras lasissa

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
4
cl
sitruunamehua
4
cl
limoncelloa
4
cl
vaniljalikööriä (esim. Galliano)
2
cl
sokerilientä (ks. ohje)
4
cl
kuohukermaa
jääpaloja
SOKERILIEMI
1
dl
vettä
dl
sokeria
VIIMEISTELYYN
2
ohutta sitruunankuorisuikaletta

Työvaiheet

  1. Valmista sokeriliemi. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.

  2. Erottele valkuaiset. Purista sitruunamehu. Laita ainekset jääpaloja lukuun ottamatta cocktailravistimeen tai kannelliseen lasipurkkiin. Ravista kunnolla. Lisää jääpalat ja ravista 10 sekuntia. (Voit myös sekoittaa ainekset sauvasekoittimella ennen jäiden lisäämistä.)

  3. Annostele juoma teesiivilän läpi martini- tai coupette-laseihin. Koristele sitruunankuorella.

Vinkki Säilytä yli jäänyt sokeriliemi jääkaapissa myöhempää käyttää varten.

Kommentit (0)