Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Taateli ja kardemumma tekevät makupiimästä todellisen herkun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
5 min

Herkkuhetki -piimä

Ainekset

4
dl
piimää
6-8
kuivattua taatelia
½
tl
kardemummaa
hunajaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi. Makeuta oman makusi mukaan hunajalla. Voit valmistaa juoman myös sauvasekoittimella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Juustoa teessä? Kyllä vain, ja lisäksi samettista seesamitahnaa eli tahinia mausteena. Vuoden 2020 mielenkiintoisin jälkkärijuoma on tässä.

Juustotee kuulostaa ällöttävältä, jos mieleen nousee kuva kuumassa teessä pehmenevästä palasta Oltermannia. Todellisuudessa muun muassa Kapkaupungin, Los Angelesin ja Shanghain trendikuppiloissa suosittu juoma ei ole juuri kermakaakaota kummallisempi. Sen pinnalle lisätty juusto on samettista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + jäähdyttäminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-juustotee

Ainekset

6
dl
teejuomaa (esim. earl grey)
1
rkl
hunajaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
tahinia
1–2
rkl
sokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Hauduta tee ja makeuta se hunajalla. Jäähdytä tee huoneenlämpöiseksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon tahini ja sokeri. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä se tuorejuusto-tahiniseokseen.
  3. Jaa tee laseihin ja lusikoi tuorejuustoseos juoman pinnalle. Tarjoa jälkiruokana tai makeana välipalana.

Kommentit (1)

Vierailija

Ei kovin kummoinen tee. Tein tätä mustaan teehen ja maustettuun teehen, mutta kummastakaan ei tullut niin hyvää, että tätä toiste tekisin.

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pinkki drinkki tuo iltaan ripauksen luksusta! Tässä lasillisessa maistuu raikas verigreippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruby Gin

Ainekset

4
cl
giniä
½
verigreipin mehu (eli noin ½ dl)
Lisäksi
noin 2
dl
russchian-mikseriä (esim. Schweppes)
jäitä
rosmariininoksa

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäillä. Mittaa päälle gini ja purista verigreipin mehu. Kaada lasi täyteen russchiania.
  2. Koristele rosmariinilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Terveellinen mutta huippuherkullinen pirtelö hämää suklaisuudellaan! Ainesosaluettelon kikherneitä ei kannata säikähtää – kun pirtelöä maistaa, ei uskoisi, että joukossa on niitäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäpirtelö

Ainekset

1
dl
kikherneitä
2
paloiteltua ja pakastettua banaania
4
taatelia
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
ripaus
suolaa
noin 3
dl
mantelimaitoa (tai kauramaitoa)
Lisäksi
vaahdotettua kauravispiä (tai soijavispiä)

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki ainekset mantelimaitoa lukuunottamatta tehosekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi ja lisää neste erissä, kunnes pirtelö on sopivaa.
  2. Vaahdota päälle kasvivispiä ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kokeile trendibaarien kikkaa: tilkka etikkaa sopii sitruksia paremmin tillillä ja kurkulla maustettuun mojitoon. Raikas drinkki maistuu sellaisenaan tai vaikka kalaherkkujen seurassa. 

Vinkki! Jos haluat tehdä mojitosta alkoholittoman, sekoita juoma ilman alkoholia mutta lisää yhden sitruunan mehu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-kurkkumojito

Ainekset

½
kurkkua
1
ruukku
tilliä
dl
vaaleaa rommia
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
jääpaloja
4
dl
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkusta 12 ohutta kurkkusiivua koristeluun. Kuutioi loput. Ota myös tillistä muutama oksa talteen koristelua varten. Irrottele loput oksat korkeareunaiseen kulhoon. Lisää kurkut ja sokeri. Muserra survimella kunnes sokeri on liuennut. Lisää rommi ja etikka.
  2. Täytä lasit jääpaloilla. Siivilöi juoma laseihin. Koristele kurkkusiivuilla ja tillillä. Täytä lasit kivennäisvedellä.

Kommentit (0)