Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juomat
16:00 | 22.12.2022

Holiton negroni

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Negronissa yhdistyy makeus ja karvaus. Holittomassa negronissa on hämmentävän aito katkeron maku!

Negroni, etenkin negroni spagliato, on ollut tämän syksyn hittijuoma. Toisaalta myös alkoholinkulutus vähenee, joten tämä holiton negroni sopii vuodenvaihteessa lasiin erinomaisesti.

Mocktailiin saadaan aitoa karvautta, kun verigreippiä, appelsiinia ja muutamaa maustetta keitetään sokeriliemessä hetken aikaan. Hieman kokoon keittynyt makusiirappi saa jäähtyä, ennen kuin se siivilöidään. Halutessaan siirapin voi värjätä punaisemmaksi elintarvikevärillä.

Juoma sekoitetaan shakerissä, ja makusiirapin lisäksi siihen tulee greippimehua ja jääkylmää vettä. Kuten aito negroni, myös holiton versio tarjotaan jäillä. Koristeeksi voi laittaa appelsiiniviipaleen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + jäähtyminen
Helppo

Holiton negroni

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

½
(veri)greippiä
1
appelsiiniviipale
1¼
dl
vettä
1¼
dl
sokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
korianterin siemeniä
(muutama tippa punaista elintarvikeväriä)
LISÄKSI
1
dl
greippimehua
1
dl
jääkylmää vettä
4
appelsiiniviipaletta
jäitä

Vaiheet

  1. Pese ja paloittele greipin puolikas kuorineen ja laita se kattilaan yhdessä appelsiininviipaleen, veden, sokerin ja mausteiden kanssa. Kiehauta ja alenna sitten lämpötilaa. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, painele silloin tällöin mausteita ja hedelmiä pienemmäksi esimerkiksi perunasurvimella. Siirrä liedeltä ja anna jäähtyä.

  2. Siivilöi seos, värjää halutessasi elintarvikevärillä ja kaada (kylmään) shakeriin. Lisää greippimehu ja kylmä vesi ja ravista tasaiseksi. Jaa juoma laseihin jäiden päälle. Koristele appelsiinilla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Juomat & smoothiet
alkoholiton
Kemut
mocktail
Viikonloppubistro
greippi

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini