Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Milja Virtanen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kahvin ja viskin klassiseen yhdistelmään tarttuu roimasti joulumieltä, kun kaataa juoman joukkoon glögimausteilla höystettyä maitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulun viskikahvi

Ainekset

½
(luomu) appelsiinin kuori
5
dl
täysmaitoa
3
neilikkaa
1
kanelitanko
1
rkl
fariinisokeria
4
dl
vahvaa kahvia kuumana
¾
dl
viskiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa appelsiinin oranssista kuoriosasta leveitä astuja kuorimaveitsellä ja laita kattilaan maidon ja mausteiden kanssa. Kiehauta.

  2. Jaa kuuma kahvi ja viski neljään lasiin. Kaada kuuma maito laseihin siivilän läpi.

Vinkki Voit viimeistellä juoman lusikoimalla lasiin löysäksi vaahdoksi vatkattua kermaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kirsikoista uuttamalla valmistuva aromikas juoma aateloituu lorauksella konjakkia. Lasilliset sopivat erinomaisesti pimeneviin ja viilentyviin iltoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 9 t
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen kirsikkajuoma

Ainekset

n. 7–8
dl
kirsikoita
2
sitruunankuorisuikaletta
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
ruokokidesokeria
dl
konjakkia
4
dl
kiehuvan kuumaa vettä
LISÄKSI
jääpaloja
n. 5
dl
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Puolita kirsikat ja poista kivet. Pese sitruuna ja ota siitä kuorimaveitsellä kaksi noin sentin levyistä, pitkää suikaletta. Laita kirsikat ja sitruunakuorisuikaleet isoon pressopannuun (vetoisuus 1 l). Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja konjakki. Sekoita niin, että maut tasoittuvat. Laita pannun kansi päälle ja anna kirsikka-konjakkiseoksen tekeytyä kylmässä vähintään 8 tuntia, mieluiten yön yli.

  2. Kiehauta vesi kattilassa. Kaada kuuma vesi pressopannuun kirsikoiden päälle. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ja paina sitten mäntä tiiviisti alas. Anna juoman jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Laita pari jääpalaa lasien pohjalle ja kaada juoma laseihin. Täytä lasit kylmällä kivennäisvedellä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassinen margarita saa uutta potkua vihreästä jalapenosta. Drinkki sopii täydellisesti kuuman grilli-illan aperitiiviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Twist Margarita

Ainekset

dl
limettimehua (5–6 limettiä)
2–3
vihreää jalapenoa
dl
tequilaa
½
dl
appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)
n. 1
rkl
agavesiirappia
LISÄKSI
2
rkl
limettimehua
½
dl
ruususuolaa tai hienoa merisuolaa
jäämurskaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin suolareunus. Purista tilkka limettimehua pikkulautaselle. Laita suola toiselle pikkulautaselle. Kasta lasien reuna ensin limettimehuun ja sitten suolaan.

  2. Purista juomaan tarvittava määrä limettimehua. Halkaise jalapenot ja poista siemenet. Hienonna jalapenot. Laita kaikki juoman ainekset ravistimeen tai tiiviskantiseen lasipurkkiin. Ravista kunnolla sekaisin.

  3. Täytä lasit varovasti jäillä tai jäämurskalla niin, ettei suolareunus rikkoudu. Jäitä saa olla runsas puolet lasin tilavuudesta. Kaada juoma pienen siivilän läpi laseihin ja tarjoa heti.

Vinkki Jalapenoissa on voimakkuuseroja. Aloita pienellä määrällä, maistele, ja pilko tarvittaessa lisää jalapenoa joukkoon. Myös agavesiirappia kannattaa annostella oman maun mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Viilentävän raikas ja aromikas kesäjuoma syntyy herukanlehdistä, teestä ja trendikkäästä sakesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1½ l
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herukanlehtijäätee

Ainekset

1
l
mustaherukanlehtiä
1
l
vettä
1
rkl
vihreän teen lehtiä, esim. Japan sencha
½
dl
sitruunamehua
½
dl
ruokosokeria
LISÄKSI
1
plo (300 ml)
sakea
jääpaloja ja mustaherukanlehtiä

Työvaiheet

  1. Huuhtele mustaherukanlehdet.

  2. Kiehauta vesi kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Lisää herukanlehdet. Anna lehtien hautua 15 minuuttia. Lisää teelehdet joukkoon ja hauduta 7 minuuttia. Siivilöi juoma.

  3. Purista sitruunamehu. Lisää se sokerin kanssa juomaan. Jäähdytä juoma jääkaappikylmäksi.

  4. Lisää sake, jääpaloja ja mustaherukanlehtiä juomaan ennen tarjoilua. Kaada juoma laseihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kukapa voisi vastustaa raparperisiirapilla maustettua boolia? Siirapin teosta jäävän raparperimäskin voit käyttää jogurtin tai puuron päällisenä.

Onko raparperi-innostus ehtinyt alkukesän jälkeen laantua? Satoa tulee koko kesä, joten kerää varret ahkerasti talteen ja käytä varret virkistävään raparperibooliin.

Boolin pohjaksi valmistetaan raparperisiirappi. Valmista siirappia tulee ohjeesta melko reilusti, sillä se on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperibooli

Ainekset

Raparperisiirappi (n. 7½ dl valmista siirappia)
1
kg
raparperinvarsia
1
vaniljatanko
dl
vettä
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
l
kuivaa kuohuviiniä tai kivennäisvettä
runsaasti jääpaloja
(sitruunamelissaa tai minttua)

Työvaiheet

  1. Huuhdo raparperit ja paloittele ne monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä laita ja aja raparperit pieneksi hakkeeksi. Raparperia tulisi olla noin 1 litra.

  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsen lappeella.

  3. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää kolmannes raparpereista sekä vaniljatanko ja siemenet. Keitä matalalla lämmöllä 5–6 minuuttia, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet liemeen.

  4. Ota kattila liedeltä ja lisää loput raparpereista kattilaan. Anna pehmentyä kannen alla 30 minuuttia.

  5. Siivilöi raparperisiirappi kulhoon. Purista sitruunamehu siirapin joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa. Siirappi on koostumukseltaan ohutta.

  6. Valmista booli. Sekoita kylmä raparperi- siirappi ja kuohuviini isossa kannussa tai booliastiassa. Lisää jääpalat.

Vinkki Suomalaiset raparperit ovat usein väriltään enemmän vihertäviä kuin pinkkejä. Saat siirappiin lisää väriä, kun laitat kattilaan raparperien joukkoon muutaman vadelman.

Vinkki 2 Tee boolista alkoholiton vaihtamalla kuohuviini kivennäisveteen.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuumaa ruokaa tai muutakaan nestettä ei ikinä saa laittaa jääkaappiin jäähtymään. Siellä olevat ruuat pilaantuu.