ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Mainio aamiainen kiireiselle! Juo kahvi smoothien joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahvismoothie

Ainekset

2
dl
kylmää vahvaa kahvijuomaa
1
dl
maitorahkaa
2
kypsää banaania

Työvaiheet

  1. Mittaa kahvijuoma ja rahkatehosekoittimeen. Kuori banaanija paloittele joukkoon.
  2. Surauta juoma tasaiseksi
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1942 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihana kesäjuoma tuo mieleen vapun. Se onkin oiva malja hilpeään juhlintaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 litraa
Valmistusaika
35 minuuttia + 3-5 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Raparperisima

Ainekset

3
omenaa
350
g
raparperia
2
l
vettä
3 1/2
dl
fariinisokeria
2
tähtianista
1/2
sitruunan mehu
1/10
tl
tuorehiivaa (nuppineulan pään kokoinen pala)

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Paloittele raparperin varret.
  2. Kuumenna 1 litra vettä ja lisää siihen omenaraaste, raparperinpalat ja tähtianis. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää loput vedestä ja purista sitruunasta mehu joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Lisää hiiva ja jätä sima huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Poista tähtianikset tai toinen niistä tässä vaiheessa, jos et halua voimakasta tähtianiksen makua. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin muutama rusina ja lusikallinen sokeria (1 tl/l) ja sulje pullot. Siirrä pullot viileään. Sima on valmista noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan.

 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 596 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Malja keväälle! Ihanat seljankukkadrinkit maistuvat terästettyinä tai alkoholittomina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkadrinkki

Ainekset

2
dl
seljankukkamehutiivistettä (Brunneby)
1
l
kivennäisvettä
1
dl
vodkaa
½
dl
sitruunamehua
Koristeeksi
1
luomusitruuna

Työvaiheet

  1. Viilennä mehutiiviste ja kivennäisvesi jääkaapissa.
  2. Mittaa juomat ja sitruunamehu kannuun ja sekoita.
  3. Jaa laseihin ohuet sitruunaviipaleet ja kaada juoma niiden päälle.

Vinkki! Jos haluat drinkistä alkoholittoman, se maistuu hyvin myös ilman vodkaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1942 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Panu Pälviä

Oikotie vappuonneen on kupliva simacocktail.

Sima on kevään sesonkijuomien ykkönen ja lyömätön juhlajuoma, mutta sen valmistuksessa on omat pienet haasteensa. Esimerkiksi ajoituksen pitää osua kohdilleen, ettei käymisessä synny liikaa painetta pulloihin. Itse tehdyn siman makumaailmaan on onneksi oikotie: simasiirappi. Se valmistuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Simaspritzer

Ainekset

4
cl
simasiirappia (ohje alla)
10
cl
kuivaa kuohuviiniä
Simasiirappi
4
dl
vettä
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
1
limetti
1
sitruunaruoho

Työvaiheet

  1. Laita vesi ja sokerit kattilaan.
  2. Pese limetti ja leikkaa sen vihreä kuori nauhoiksi. Halkaise sitruunaruoho. Lisää kattilaan limen kuori ja sitruunaruoho.
  3. Hauduta siirappia 30 minuuttia ilman kantta. Anna jäähtyä. Siivilöi siirappi puhtaaseen pulloon tai lasipurkkiin. Säilytä siirappi jääkaapissa. Se säilyy hyvänä useita viikkoja.
  4. kokoa juoma. Laita simasiirappi kuohuviinilasiin ja kaada kylmä kuohuviini päälle.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.

Tee itse maustettua snapsia! Juuri puhjenneet hiirenkorvat sopivat hyvin viinan ja liköörin valmistukseen. Tarvitset vain kourallisen pieniä koivunlehtiä maustaaksesi aromikkaan snapsin. Koivuviinan maku on pehmeän makeahko....

Hennot hiirenkorvat ovat parhaimmillaan kun ne ovat vielä tahmeita ja lehdet eivät ole ehtineet kasvaa täyteen mittaansa. Viinan maustamiseen voi käyttää myös koivun silmuja.

Jos haluat valmistaa hiirenkorvaviinaa hyvin aikaisin keväällä, kerää koivunoksia maljakkoon. Täytä maljakko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 - 14 pv
Vaikeustaso
Helppo

Aromikas koivunlehtiviina

Ainekset

1
kourallinen
hiirenkorvalla olevia koivun lehtiä
0,75
l
kirkasta viinaa, esim. Koskenkorvaa tai maustamatonta votkaa
1 - 2
tl
hienoa sokeria

Työvaiheet

1. Laita juuri kerätyt koivunlehdet puhtaaseen pulloon tai muuhun sopivaan astiaan.
2. Lisää hieno sokeri.
3. Kaada viina päälle ja sulje pullo.
4. Pidä pulloa huoneenlämmössä, mielellään pimeässä 1 - 14 päivää.

Kun olet maustanut viinaa haluamasi ajan, siivilöi neste. Tarjoa koivuviina raikkaan kylmänä.
Hiirenkorvaviinan kultainen väri vaihtelee sen mukaan kuinka kauan maustat viinaa.

Kommentit (0)