Näilläkin voit maustaa ginin: 2–4 kokonaista kardemummaa, pieni kanelitanko, kokonaisia aniksia, salvian lehtiä, sitruunamelissaa.
Kerkkägin
Ainekset
Työvaiheet
- Pese kannellinen lasipurkki (vetoisuus 1 l). Steriloi se keittämällä vedessä kattilassa muutama minuutti tai kuumentamalla purkkia 100-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Mittaa vodka astiaan. Lisää katajanmarjat. Anna maustua 12 tuntia.
- Huuhtele kerkät ja lisää vodkan joukkoon. Pese sitruuna ja vuole kuoresta kaksi noin 5 cm:n mittaista suikaletta; vältä kuoren valkoista osaa. Laita kuorenpalat viinan joukkoon. Lisää mausteet. Sulje kansi ja ravista hyvin. Anna maustua 36 tuntia eli 1½ vuorokautta. Ravista astiaa pari kertaa päivässä.
- Siivilöi gini harson tai suodatinpussin läpi ja pullota.