Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVAT Piia Arnould

Koristele kuuma kaakao söpöillä vaahtokarkki-lumiukoilla. Aikuisten version voit myös terästää.

Vinkki! Voit tehdä vaahtokarkki-lumiukoista myös tikkareita esimerkiksi lahjaksi tai lasten synttäreille. Katso mallia pikkukuvasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lumiukkokaakao

Ainekset

2
isoa
valkoista vaahtokarkkia
3
rkl
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä geelinä
keltaista elintarvikeväriä geelinä
50
g
tummaa suklaata
Lisäksi
1
pursotinpussi
1
hammastikku
Kaakao
täysmaitoa
tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
(sokeria)
Vaahtokarkki-lumiukot

Työvaiheet

  1. Halkaise vaahtokarkit saksilla keskeltä kahtia ja asettele puolikkaat riviin.
  2. Mittaa tomusokeri pieneen kulhoon. Lisää geeliväriä pisaroina tomusokeriin, ja sekoita oranssiksi kuorrutteeksi. Lisää tomusokeria, jos kuorrute tuntuu liian löysältä. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin.
  3. Pilko suklaa paloiksi mikronkestävään astiaan ja sulata muutamassa erässä välillä sekoittaen.
  4. Koristele vaahtokarkkiukot: Dippaa hammastikun pää suklaaseen ja töki sillä ukoille silmät ja suut. Leikkaa pursotinpussin päähän pieni reikä, ja pursota ukoille nenät. Anna suklaan ja sokerikuorrutteen kovettua hetki.
  5. Valmista kaakao pakkauksen tai oman maun mukaan ja koristele vaahtokarkki-lumiukoilla.

Vinkki! 

Puolikkaat vaahtokarkit kelluvat juoman pinnalla kauniimmin kuin kokonaiset. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kuohuviini ja vesimeloni yhdistyvät helpoiksi mimosoiksi. Lisää limetinmehua tuomaan pientä terää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 lasillista
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonimimosat

Ainekset

600
g
siemenetöntä vesimelonia kuorittuna
1
limetin mehu
(2
rkl
sokeria)
1
plo (75 cl)
kuohuviiniä

Työvaiheet

  1. Poista vesimelonista kuori. Paloittele meloni tehosekoittimen kulhoon. Soseuta limettimehun (ja sokerin) kanssa. Siivilöi.
  2. Jaa melonimehu laseihin ja kaada kuohuviini päälle.

Kommentit (1)

Jerry Puuvilla

Ihan huippu!

Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Trendikkäät mocktailit tehdään nyt vihannesmehuista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä mocktail

Ainekset

1
ruukku
lehtikaalia
½
ruukkua
minttua
1
sitruuna
2
dl
sitruunalimonadia

Työvaiheet

  1. Irrota ensin lehtikaalista ja mintusta muutama lehti koristeiksi. Kuori pestystä sitruunasta kuori ohuelti lastuina.
  2. Irrota lehtikaalit varsineen ruukusta. Irrota myös minttu ruukusta varsineen. Huuhtele siivilässä ja nosta tehosekoittimen kulhoon. Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää puolet limusta. Soseuta tasaiseksi muutaman minuutin ajan.
  3. Nostele laseihin jääpaloja. Kaada mehu siivilän läpi laseihin. Viimeistele lopulla limonadilla ja koristele sitruunankuorella ja lehdillä.

Kommentit (1)

Vierailija

Hyi

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihana kesäjuoma tuo mieleen vapun. Se onkin oiva malja hilpeään juhlintaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 litraa
Valmistusaika
35 minuuttia + 3-5 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Raparperisima

Ainekset

3
omenaa
350
g
raparperia
2
l
vettä
3 1/2
dl
fariinisokeria
2
tähtianista
1/2
sitruunan mehu
1/10
tl
tuorehiivaa (nuppineulan pään kokoinen pala)

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Paloittele raparperin varret.
  2. Kuumenna 1 litra vettä ja lisää siihen omenaraaste, raparperinpalat ja tähtianis. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää loput vedestä ja purista sitruunasta mehu joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Lisää hiiva ja jätä sima huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Poista tähtianikset tai toinen niistä tässä vaiheessa, jos et halua voimakasta tähtianiksen makua. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin muutama rusina ja lusikallinen sokeria (1 tl/l) ja sulje pullot. Siirrä pullot viileään. Sima on valmista noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan.

 

Kommentit (1)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Malja keväälle! Ihanat seljankukkadrinkit maistuvat terästettyinä tai alkoholittomina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkadrinkki

Ainekset

2
dl
seljankukkamehutiivistettä (Brunneby)
1
l
kivennäisvettä
1
dl
vodkaa
½
dl
sitruunamehua
Koristeeksi
1
luomusitruuna

Työvaiheet

  1. Viilennä mehutiiviste ja kivennäisvesi jääkaapissa.
  2. Mittaa juomat ja sitruunamehu kannuun ja sekoita.
  3. Jaa laseihin ohuet sitruunaviipaleet ja kaada juoma niiden päälle.

Vinkki! Jos haluat drinkistä alkoholittoman, se maistuu hyvin myös ilman vodkaa.

Kommentit (0)