Jouluinen mantelikaakao syntyy itsetehdystä mantelimaidosta. Ja se muuntuu helposti myös vegaaniseksi!
Mantelikaakao
Ainekset
Työvaiheet
- Liota manteleita runsaassa kylmässä vedessä jääkapissa 1–2 vrk. Siivilöi ja huuhtele mantelit kylmällä vedellä. Laita mantelit ja 5 dl uutta vettä tehosekoittimeen. Soseuta täydellä teholla noin 2 minuuttia tai kunnes mantelit ovat hienontuneet kokonaan ja vesi muuttunut maitomaisen valkoiseksi.
- Peitä siivilä tiheällä harsolla ja siivilöi liemi kulhoon. Kaada mantelimaito kannelliseen purkkiin ja säilytä kylmässä. Itse tehty mantelimaito säilyy 2 päivää.
- Kuumenna mantelimaito pienessä kattilassa. Siirrä pois levyltä ja sekoita kaakaojauhe, siirappi ja piparkakkumauste joukkoon. Kaada juoma mukeihin ja lusikoi kermavaahtoa pinnalle. Koristele halutessasi rouhitulla mantelilla ja suklaalla.
Vinkki! Vegaanisen kaakaon saat korvaamalla kuohukerman esimerkiksi Plantin kauravispillä. Mantelimaito sopii myös moneen muuhun herkkuun, kuten smoothieen, tuorepuuroon ja chiavanukkaaseen.