ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee maustettu kefiiri itse. Soseuta joukkoon marjoja ja ripaus kardemummaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Maustettu kefiiri

Ainekset

1
l
kefiiriä
200
g
puolukoita
1
dl
omenasosetta
1 ½
tl
kardemummaa
1
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja soseuta juoma tasaiseksi.
  2. Nauti välipalana tai jälkiruokana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Splash! Vadelmaisessa ja pirskahtelevassa kuohuviinicocktai­lissa maistuu raikas kesä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-vattu Splash

Ainekset

2
cl
limoncello-likööriä
4
cl
vadelmapyreetä (ks. vinkki)
10
cl
kuohuviiniä

Työvaiheet

  1. Kaada jääkaappikylmät limoncello ja vadelmapyree coupette-lasiin, sekoita lusikalla.
  2. Lisää kylmennetty kuohuviini lasiin. Sekoita varovasti, kunnes pyree ja kuohu­viini yhdistyvät.

Vinkki Soseuta 500 g vadelmia (tuoreita tai kotimaisia pakastettuja) tehose­koittimessa tai sauvasekoittajalla. Lisää sokeria maun mukaan. Jos pyree on liian paksua, lisää ½–1 dl vettä sekaan.  

Vinkki Kuohuviinicocktailin sekoittamisessa kannattaa olla varovainen, jotta kuplat eivät karkaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Raparperipiirakan maku smoothiessa! Tämä smoothie vaatii hiukan esivalmisteluja: raparperit keitetään hillokkeeksi ja pakastetaan ennen juomaksi soseuttamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakkasmoothie

Ainekset

250
g
raparperinvarsia
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
vettä
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
kaurahiutaleita
5
dl
omenatäysmehua

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperinvarret, leikkaa viipaleiksi. 
  2. Mittaa kattilaan raparperit, sokeri, vesi, kaneli ja vaniljasokeri. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. 
  3. Lusikoi seos pakasterasiaan, nosta pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  4. Laita pakastettu hilloke sekä muut raparperismoothien ainekset tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Soseuta ja siivilöi vesime­loni mehuksi ja pakkaa hanalliseen juomatonk­kaan. Nauti sellaisenaan tai tee mehusta raikas shandy kaatamalla päälle jääkylmää vehnäolutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 1½ l
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonishandy

Ainekset

2
keskikokoista (siemenetöntä) vesimelonia
2
limettiä
(vehnäolutta)

Työvaiheet

  1. Puolita vesimelonit ja leikkaa kuoret pois. Paloittele hedelmäliha ja soseuta muutamas­sa erässä tehosekoittimessa.
  2. Aseta siivilä ison kulhon päälle ja laita siivilään harso tai kuituliina. Kaada mehu liinan läpi, painele lusikalla kaikki mehu talteen.
  3. Purista limetit mehuun. Pullota mehu ja lai­ta jääkaappiin. Melonimehu säilyy hyvänä pari päivää.
  4. Tarjoa mehu sellaisenaan jäiden kanssa tai tee vesimelonishandy kaatamalla lasiin 1/3 melonimehua ja 2/3 vehnäolutta.

Kommentit (5)

Vierailija

Wau! Että tällaiseen tarvitaan oikein resepti? Onko seuraava resepti siitä miten hanasta saadaa valutetuksi kylmää vettä?

Vierailija

Kiva kommentti, kun olet itse tosi fiksu

Vierailija

Seuraava resepti on: Kun laitat veteen jääpaloja saat kylmempää juotavaa.

Supersaukko

Kannattaisi varmaan muistaa, ettei kaikissa resepteissä suinkaan ole kyse siitä, ettei ihmiset osaisi tehdä jotakin, vaan siitä, tuleeko mieleen tehdä jotakin...

Vierailija

Minä ehdin jo miettiä missä suhteessa limettiä laitetaan, mutta tästä reseptistä se selvisi.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Raikas ja värikäs mansikkabellini yhdistää mansikan maun trendikuohuvaan, roseeproseccoon. Täydellinen juoma kesän juhlahetkiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkabellini

Ainekset

½
dl
mansikkapyreetä (ks. vinkki)
1
dl
roseeproseccoa

Työvaiheet

  1. Kaada mansikkapyree lasin pohjalle.

  2. Kerrosta kuohuviini pyreen päälle varovasti lusikalla avustaen. Voit myös sekoittaa pyreen ja kuohuviinin keskenään, tyyli on vapaa!

Vinkki Sulata 500 grammaa pakastemansikoita. Soseuta mansikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää hieman sokeria. Jos sose on liian kiinteä, lisää joukkoon ½–1 desiä vettä.

Kommentit (0)