Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Negroni on katkerien ihmisten drinkki. Eli hyvien ihmisten drinkki.

Itse rakastuin Negroneihin vasta 26-vuotiaana. Ginin, Camparin ja vermutin kombo on aika katkera ja tiukka, joten kyseessä ei olekaan mikään teinijuoma. Mutta kun näiden makuun pääsee, ei muita cocktaileja oikeastaan kaipaakaan.

Negroni on melko viinaisa, koska mitään blissejä ei käytetä (ellei jäitä lasketa). Tästä huolimatta teen melkein aina 3 x 4 cl -kokoisen annoksen. Ainakin on nopeampaa juoda itsensä mukavaksi.

Jos aiot olla vähemmän silirimpsis tai haluat jostain muusta syystä tissutella pienemmissä erissä, voi annoksen puolittaa.

Tuo appelsiininkuori on muuten aika olennainen mauste tässä juomassa, vaikka se tuntuukin turhalta nipotukselta. Myönnettäköön, että olen joskus Negroni-himoissani korvannut sen limenkuorella, jos ei appelsiineja satu juuri sillä hetkellä kotoa löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Negroni

Ainekset

4
cl
giniä
4
cl
camparia
4
cl
punaista vermuttia
appelsiininkuorta
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Mittaa alkoholit grogilasiin ja sekoita lusikalla/veitsellä/sormella.
  2. Täytä lasi jääpaloilla.
  3. Leikkaa appelsiinista noin tuuman mittainen palanen kuorta. Älä kaiverra kuoren valkoiseen osaan asti.
  4. Purista kuorta juoman päällä, jotta eteeriset öljyt maustavat drinkin.
  5. Pudota kuorenpala lasiin.
  6. Nauti ja fiilistele. Koe olevasi aikuinen, jolla on elämä hallinnassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2674 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilainen jääkahvi on nerokas tapa valmistaa kylmä kahvi. Menetelmässä kuuma kahvi uutetaan suoraan jääpalojen päälle, jolloin juoma jäähtyy saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen jääkahvi

Ainekset

dl
lähes kiehuvaa vettä (93 astetta)
½
l
(225 g) jääpaloja
6
rkl (30 g)
karkeaa kahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi.

  2. Laita jäät kannuun. Kostuta suodatinpaperi viileällä vedellä ja laita suodattimeen. Lisää kahvijauhe.

  3. Valuta vettä suodattimeen sen verran, että kahvijauhe kostuu. Anna tekeytyä 30 sekuntia. Valuta sitten vettä tasaisesti kahvijauheen päälle, kunnes kaikki vesi on käytetty. Tarjoa jääkahvi heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2674 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Katkero ja espresso tunnetaan Italiassa ruuan jälkeisinä digestiivi-juomina. Tässä juomassa kahvi ja katkero yhdistyvät aperitiiviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min + uuttaminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Kahvipapu Aperol Spritz

Ainekset

5
cl
kahvilla maustettua Aperolia (ks. vinkki)
10
cl
tonic-vettä
5
cl
kuohuviiniä
Lisäksi
jäitä
pari kahvipapua
appelsiinilohko

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai highball-lasi jäillä. Kaada kahvilla maustettu Aperol lasiin.
  2. Lisää tonic-vesi ja kuohuviini varoen.
  3. Sekoita juomaa lusikalla.

Vinkki: Sekoita 70 grammaa (noin 1½ dl) vaaleapaahtoisia kahvipapuja pullolliseen Aperolia (0,7 l) ja anna seoksen maustua huoneenlämmössä 3 tuntia. Siivilöi pavut pois ja kaada juoma takaisin pulloon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2674 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Last Word jättää raikkaalla ja yrttisellä maullaan ko­keneemmankin maistelijan sanattomaksi. Sitruksinen cocktail sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Last Word

Ainekset

2
cl
limetinmehua
2
cl
giniä
2
cl
vihreää Chartreuse-likööriä
2
cl
kirsikkalikööriä (esim. Luxardo Maraschino)
Lisäksi
jäitä
limetin kuori koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet ravistimeen tai kannelliseen hillopurkkiin.
  2. Täytä ravistin tai hillopurkki jäillä, sul­je ja ravista 5–10 sekuntia, kunnes juoma on kylmä. Siivilöi juoma teesiivilän läpi martini-lasiin.
  3. Koristele juoma limetin kuorella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Mutakakulta maistuva smoothie on esikuvaansa terveellisempi vaihtoehto. Avokado tekee juomasta lähes lusikoitavan paksua, ja liotetut pähkinät antavat juomalle herkullisen kermaisen rakenteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mudcakesmoothie

Ainekset

1
kuorittu, paloiteltu ja pakastettu banaani
1
dl
cashewpähkinöitä
5
dl
maitoa
5
pehmeää kivetöntä taatelia
1
avokado
½
dl
espressojuomaa
3–4
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä vähintään tunti.
  2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon pähkinät, maito, taatelit ja banaanipalat.
  3. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Lisää espressojuoma, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)