Me Naiset on lisännyt 1501 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikkaan sitruksinen virgin mojito

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
sokeria
1/2
ruukkua sitruunamelissaa
5
dl
kivennäisvettä
jäitä

Työvaiheet

  1. Leikkaa limetti lohkoiksi, ja laita lohkot, sokeri ja sitruunamelissa kannun pohjalle. Painele niitä kauhalla tai survimella, jotta niistä irtoaa mehua ja makua.
  2. Kaada päälle kivennäisvesi. Jaa juoma jäillä täytettyihin laseihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pakasta kahvi jääpalamuotteihin, niin se säilyy paremmin. Kahvipaloja voi käyttää jääkahviin tai surauttaa vaikka pikaiseksi smoothieksi banaanin ja jogurtin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Jääkahvi

Ainekset

1
dl
kylmää kahvia
1–2
dl
maitoa
1–3
tl
makusiirappia, esimerkiksi karamellisiirappia
kahvinmakuisia jääpaloja

Työvaiheet

  1. Laita kahvinmakuiset jääpalat lasiin.
  2. Lisää kylmä kahvi ja maito.
  3. Mausta juoma halutessasi makusiirapilla. Sekoita ja maista, lisää siirappia tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Prosentteja nolla mutta makua täydet sata. Sellainen on tuorepuristetusta omenamehusta tehty inkiväärin ja rosmariinin maustama cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + keittäminen ja jäähtyminen 1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkivääricocktail

Ainekset

8
dl
omenatuoremehua
7
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1–2
oksaa rosmariinia
LISÄKSI
n. 5
dl
ginger ale -juomaa
jääpaloja tai -murskaa

Työvaiheet

  1. Laita omenamehu kattilaan. Pese inkivääri ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet kattilaan yhdessä rosmariinin kanssa. Keitä juomaa keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Nouki inkivääriviipaleet ja rosmariininoksat pois. Kaada juoma laseihin ja lisää jäitä tai jäämurskaa. Täytä lasit ginger ale -juomalla.

Vinkki Juoman voi terästää tilkalla mausteista likööriä, kuten Cuarenta y Tres (Licor 43).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kirsikoista uuttamalla valmistuva aromikas juoma aateloituu lorauksella konjakkia. Lasilliset sopivat erinomaisesti pimeneviin ja viilentyviin iltoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 9 t
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen kirsikkajuoma

Ainekset

n. 7–8
dl
kirsikoita
2
sitruunankuorisuikaletta
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
ruokokidesokeria
dl
konjakkia
4
dl
kiehuvan kuumaa vettä
LISÄKSI
jääpaloja
n. 5
dl
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Puolita kirsikat ja poista kivet. Pese sitruuna ja ota siitä kuorimaveitsellä kaksi noin sentin levyistä, pitkää suikaletta. Laita kirsikat ja sitruunakuorisuikaleet isoon pressopannuun (vetoisuus 1 l). Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja konjakki. Sekoita niin, että maut tasoittuvat. Laita pannun kansi päälle ja anna kirsikka-konjakkiseoksen tekeytyä kylmässä vähintään 8 tuntia, mieluiten yön yli.

  2. Kiehauta vesi kattilassa. Kaada kuuma vesi pressopannuun kirsikoiden päälle. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ja paina sitten mäntä tiiviisti alas. Anna juoman jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Laita pari jääpalaa lasien pohjalle ja kaada juoma laseihin. Täytä lasit kylmällä kivennäisvedellä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassinen margarita saa uutta potkua vihreästä jalapenosta. Drinkki sopii täydellisesti kuuman grilli-illan aperitiiviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Twist Margarita

Ainekset

dl
limettimehua (5–6 limettiä)
2–3
vihreää jalapenoa
dl
tequilaa
½
dl
appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)
n. 1
rkl
agavesiirappia
LISÄKSI
2
rkl
limettimehua
½
dl
ruususuolaa tai hienoa merisuolaa
jäämurskaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin suolareunus. Purista tilkka limettimehua pikkulautaselle. Laita suola toiselle pikkulautaselle. Kasta lasien reuna ensin limettimehuun ja sitten suolaan.

  2. Purista juomaan tarvittava määrä limettimehua. Halkaise jalapenot ja poista siemenet. Hienonna jalapenot. Laita kaikki juoman ainekset ravistimeen tai tiiviskantiseen lasipurkkiin. Ravista kunnolla sekaisin.

  3. Täytä lasit varovasti jäillä tai jäämurskalla niin, ettei suolareunus rikkoudu. Jäitä saa olla runsas puolet lasin tilavuudesta. Kaada juoma pienen siivilän läpi laseihin ja tarjoa heti.

Vinkki Jalapenoissa on voimakkuuseroja. Aloita pienellä määrällä, maistele, ja pilko tarvittaessa lisää jalapenoa joukkoon. Myös agavesiirappia kannattaa annostella oman maun mukaan.

Kommentit (0)