Kirsikoista uuttamalla valmistuva aromikas juoma aateloituu lorauksella konjakkia. Lasilliset sopivat erinomaisesti pimeneviin ja viilentyviin iltoihin.
Ranskalainen kirsikkajuoma
Ainekset
Työvaiheet
-
Puolita kirsikat ja poista kivet. Pese sitruuna ja ota siitä kuorimaveitsellä kaksi noin sentin levyistä, pitkää suikaletta. Laita kirsikat ja sitruunakuorisuikaleet isoon pressopannuun (vetoisuus 1 l). Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja konjakki. Sekoita niin, että maut tasoittuvat. Laita pannun kansi päälle ja anna kirsikka-konjakkiseoksen tekeytyä kylmässä vähintään 8 tuntia, mieluiten yön yli.
-
Kiehauta vesi kattilassa. Kaada kuuma vesi pressopannuun kirsikoiden päälle. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ja paina sitten mäntä tiiviisti alas. Anna juoman jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Laita pari jääpalaa lasien pohjalle ja kaada juoma laseihin. Täytä lasit kylmällä kivennäisvedellä.