Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Raparpereista syntyy virkistävän kesäinen juoma, jota kelpaa nauttia mökkilaiturilla lukemisen lomassa tai viilentävänä saunajuomana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 2 l
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-sitruunalimu

Ainekset

800
g
raparperia (5 vartta)
dl
sokeria
4
dl
vettä
2
sitruunaa
LISÄKSI
n. 1½
l
kivennäisvettä tai vichyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperit, poista kuivat päät ja paloittele varret.

  2. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Pese sitruunat, vuole keltainen pintakerros kuorimaveitsellä kattilaan ja purista sitruunoiden mehut joukkoon. Kiehauta ja lisää raparperit, keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen.

  3. Siivilöi mehutiiviste kulhoon ja painele raparperista ja sitruunakuorista puulusikalla kaikki mehu talteen. Pullota tiiviste ja säilytä se kylmässä. Mehutiiviste säilyy hyvänä noin viikon.

  4. Tee tiivisteestä limua sekoittamalla lasissa 1 osa mehutiivistettä ja 3 osaa hiilihapollista kivennäisvettä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Perinteinen viskisour saa väistyä, kun lasiin kaadetaan paranneltua versiota, joka on maustettu itse tehdyllä omenapiirakkasiirapilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min + siirapin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka-viskisour

Ainekset

OMENAPIIRAKKASIIRAPPI
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
dl
omenamehua
1
tl
jauhettua kanelia/ piparkakkumaustetta
1
tl
vaniljauutetta
1
omena paloina
LISÄKSI
8
ccl
viskiä
½
dl
sitruunamehua
(1
pieni sitruuna)
½
dl
omenapiirakkasiirappia
2
kananmunan valkuaista
jäitä
(PÄÄLLE)
(kanelia)

Työvaiheet

  1. Mittaa omenapiirakkasiirapin ainekset kattilaan ja keitä noin kymmenen minuuttia, painele välillä omenapaloja pienemmäksi esimerkiksi perunasurvimen avulla. Siivilöi ja anna jäähtyä.

  2. Mittaa viski, sitruunamehu, omenapiirakkasiirappi, valkuaiset ja jäät shakeriin tai muuhun kannelliseen astiaan ja ravista voimalla ainakin puolen minuutin ajan, kunnes shaker tuntuu kylmältä.

  3. Siivilöi kahteen lasiin ja koristele kanelilla.

VINKKI!
Pidä mieluusti kaikki raaka-aineet jääkaapissa ennen sheikkaamista.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Negroni sbagliato eli "väärä negroni" on aavistuksen kevyempi, kuin perinteinen negroni. Sbagliatossa gini nimittäin korvataan kuplivalla proseccolla.

Ruoka- ja juomamaailmassa mistä tahansa reseptistä voi tulla yhdessä yössä viraalihitti. Ympäri maailmaa on tehty etenkin TikTokin käytön yleistyessä niin pestomunia, pilvileipää, ihasteltu maissia ja yhtenä viimeisimpänä ilmiönä tilattu baaritiskillä sankoin joukoin unholaan jäänyttä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Negroni sbagliato

Ainekset

1
osa
makeaa vermuttia
1
osa
camparia
1
osa
proseccoa
LISÄKSI
jäitä, appelsiini

Työvaiheet

  1. Laita lasiin muutama jääpala.
  2. Kaada lasiin vermutti, campari ja prosecco.
  3. Viimeistele juoma ohuella suikaleella appelsiininkuorta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
KUVA Tuomas Kolehmainen

Lasiin kunnolla jäitä, loraus limoncelloa, proseccoa ja kivennäisvettä. Sitruunaviipale viimeistelee drinkin. Sopii niin kesään kuin vuodenvaihteeseenkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Limoncello spritz

Ainekset

noin ½
dl
limoncelloa
½–1
dl
proseccoa
noin ½
dl
kivennäisvettä
jääpaloja
sitruunaa (ja minttua)

Työvaiheet

  1. Viilennä juomat hyvin.

  2. Täytä lasi jääpaloilla.

  3. Kaada lasiin kylmä limoncello, prosecco ja kivennäisvesi. Sekoita.

  4. Leikkaa sitruunasta viipale ja sujauta se lasiin. (Viimeistele mintulla.)

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

”Yksi mojito, kiitos!” Kuubalainen cocktail on yksi suosituimmista drinkeistä kautta aikain. Rommi, limetti ja minttu maistuvat nyt tyylikkäässä, rehellisen kirpeässä jälkkärissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 20 min + jähmettyminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mojito-posset

Ainekset

3
dl
kuohukermaa
¾
ruukkua mintun lehtiä
1
dl
sokeria
1
dl
limetin mehua (noin 4 limettiä)
limetin kuoriraaste
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
PÄÄLLE
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
vaaleaa rommia
KORISTELUUN
¼
ruukkua mintun lehtiä ja 1⁄2 limetin kuori

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma kattilaan, lisää mintun lehdet. Kiehauta ja siirrä kattila liedeltä. Peitä ja anna kerman maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

  2. Siivilöi minttukerma ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kerma kiehahtaa. Alenna lämpöä ja keitä vielä 3 minuuttia koko ajan sekoitellen.

  3. Siirrä kuuma kermaseos liedeltä ja vatkaa käsin joukkoon limetin mehu, kuoriraaste ja muutama tippa elintarvikeväriä. Jaa neljään lasiin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

  4. Vatkaa tarjoiluhetkellä kerma, tomusokeri ja rommi vaahdoksi ja lusikoi laseihin. Koristele mintulla ja lopulla limetin kuoriraasteella.

Kommentit (0)