Raparpereista syntyy virkistävän kesäinen juoma, jota kelpaa nauttia mökkilaiturilla lukemisen lomassa tai viilentävänä saunajuomana.
Raparperi-sitruunalimu
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele raparperit, poista kuivat päät ja paloittele varret.
-
Laita sokeri ja vesi kattilaan. Pese sitruunat, vuole keltainen pintakerros kuorimaveitsellä kattilaan ja purista sitruunoiden mehut joukkoon. Kiehauta ja lisää raparperit, keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen.
-
Siivilöi mehutiiviste kulhoon ja painele raparperista ja sitruunakuorista puulusikalla kaikki mehu talteen. Pullota tiiviste ja säilytä se kylmässä. Mehutiiviste säilyy hyvänä noin viikon.
-
Tee tiivisteestä limua sekoittamalla lasissa 1 osa mehutiivistettä ja 3 osaa hiilihapollista kivennäisvettä.