Helsingin Sanomat on lisännyt 218 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Ruisleipä tuo smoothieen ihanasti hapokkuutta ja ruokaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruisleipä-marjajuoma

Ainekset

200
g
vaniljarahkaa
2
dl
piimää tai maitoa
3
dl
pakastemarjoja (esimerkiksi mansikkaa, vadelmaa ja/tai mustaherukkaa)
1
pala
ruisleipää
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki juoman ainekset tehosekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi juomaksi. Voit valmistaa juoman myös korkeassa kulhossa sauvasekoittimella.

Vinkki! Kun annat ruisleivän pehmetä piimä- tai maitotilkassa ennen soseuttamista, juomasta tulee helpommin herkullisen sileä.

Kommentit (1)

Vierailija

EIkö smoothie pitäisi juoda eikä levittää pöydälle?!...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kippis keväälle! Hapokas raparperi ja viinin kuplat tekevät seljankukkajuomasta tasapainoisen ja raikkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-seljankukkakuohuva

Ainekset

150
g
tuoretta raparperia (1 varsi)
2
dl
seljankukkamehutiivistettä
1
dl
vettä
1
rkl
sokeria
Lisäksi
jääpaloja
roseekuohuviiniä tai alkoholitonta kuohuviiniä
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperi ja laita se teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää mehu, vesi ja sokeri, soseuta seos tasaiseksi, noin 1 minuutti. Siivilöi seos kulhoon tai kannuun.

  2. Jaa mehuseos neljään lasiin. Lisää jokaiseen lasiin 4–5 jääpalaa ja täytä lasit kuohuviinillä. Voit koristella juoman kukilla.

Vinkki Tee mehua kerralla hieman enemmän. Se säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa useita päiviä.

Kommentit (0)

Vegebixin keittokirja on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">K.O.</span>
Kuva: K.O.

Pääsiäisen kahviherkussa suklaakuoreen kätkeytyy likööriyllätys!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min.
Vaikeustaso
Helppo

Pääsiäisen dalgonakahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvirakeita
2
rkl
ruokosokeria
2
rkl
kuumaa vettä
Alpro Barista mantelijuomaa tai vastaavaa maitojuomaa
jääpaloja
Baileys-likööriä
Kinder-suklaamuna
karkkeja koristeluun, esim. Polly, Lakrids

Työvaiheet

Lisää pikakahvimurut, sokeri ja kuuma vesi kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella 2-3 minuuttia, kunnes aineksista muodostuu jämäkkä ja kuohkea vaahto.
Laita lasiin 3-4 jääpalaa ja täytä 3/4 lasista käyttämälläsi kylmällä maitojuomalla.
Lusikoi päälle kahvivaahto.

Koristelua varten kuumenna veitsenterää hetki kuuman veden alla, kuivaa veitsi ja leikkaa varovasti Kinder-munasta sen verran yläosasta pois, että saat poistettua yllätyskapselin. (Kannattaa ainakin ensikertalaisena varata muutama extramuna rikkoutumisen varalle!) Täytä suklaamuna Baileys-liköörillä ja asettele dalgonakahvin koristeeksi. Koristeluja varten voit pujotella esim. Polly-karkkeja taikka Lakrids-kuulia hammastikkuihin ja antaa mielikuvituksen lentää!

Sekoittele kahvihetken alkuun lasissa kahvivaahto ja maitojuoma esim. pillillä.
Baileysin voit nauttia munankuoresta shottina tai antaa sen hulahtaa lisämausteeksi kahvia sekoitellessa.
Herkullista pääsiäistä!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Pääsiäissaarilta innoituksen saanut trooppisen raikas cocktail enteilee jo kesää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + siirapin valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Tyynenmeren pääsiäinen

Ainekset

4
cl
tummaa rommia
4
cl
ananasmehua
2
cl
sitruunamehua
2
cl
sahramisiirappia (ks. ohje)
3
tippaa angostura-bitteriä jäitä
(ananaksen lehti koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Mittaa juoman aineet angostura-bitteriä lukuun ottamatta cocktail-ravistimeen tai tiiviiseen lasipurkkiin.

  2. Täytä ravistin tai lasipurkki jäillä, sulje kansi ja ravista voimakkaasti 10 sekuntia. Kaada juoma lasiin ja lisää angostura-bitteri juoman pinnalle. Koristele juoma halutessasi ananaksen lehdellä.

Vinkki Isompi annos juomaa valmistuu kätevästi tehosekoittajassa. Laita kaikki aineet angostura-bitteriä lukuun ottamatta tehosekoittajaan, lisää kaksi jääpalaa annosta kohti ja anna koneen käydä, kunnes jäät ovat murskaantuneet.

Sahramisiirappi

Ainekset

dl
sokeria
1
dl
vettä
¼
pussia (noin 0,1 g)
sahramia

Työvaiheet

  1. Kuumenna sokeria ja vettä kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Lisää sahrami, sekoita ja anna siirapin jäähtyä.

Vinkki Mittaa sahrami varovasti, koska liiallinen määrä tekee mausta tunkkaisen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Minttua. limettiä ja pinaattia. Tämä smoothie aloittaa päivän raikkaasti!

Vihreän smoothien pohjaksi sopii pehmeä avokado, joka tuo juomaan pehmeitä rasvoja ja tekee koostumuksesta samettisen. Voit vaihtaa avokadon kuitenkin halutessasi banaaniin. Vaikka hedelmässä on vähemmän rasvaa ja enemmän makeutta, se saa smoothien yhtä lailla sakeutumaan.

Toinen pääaines...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä smoothie

Ainekset

1
ps (80 g)
tuoretta salaattipinaattia
1
kypsä avokado
1
lehtisellerinvarsi
1
omena
1
limetin mehu
4
oksaa tuoretta minttua
½
l
kookosmaitoa
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita pinaatti tehosekoittimen kulhoon. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra avokadoliha kuoresta. Pilko selleri paloiksi. Kuori ja lohko omena. Purista limetistä mehu.

  2. Laita ainekset tehosekoittimeen. Lisää minttu ja puolet kookosmaidosta. Soseuta smoothie tasaiseksi. Lisää loppu kookosmaito koneen käydessä. Makeuta hunajalla.

Kommentit (2)

Vierailija

Paljonko tuosta tulee valmista smoothieta?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Noin 8 dl, riippuen käytettyjen hedelmien koosta.