Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Panu Pälviä

Oikotie vappuonneen on kupliva simacocktail.

Sima on kevään sesonkijuomien ykkönen ja lyömätön juhlajuoma, mutta sen valmistuksessa on omat pienet haasteensa. Esimerkiksi ajoituksen pitää osua kohdilleen, ettei käymisessä synny liikaa painetta pulloihin. Itse tehdyn siman makumaailmaan on onneksi oikotie: simasiirappi. Se valmistuu puolessa tunnissa ja maku on aito. Sekoita siirappi kuohuviiniin tai vaikka kivennäisveteen ja nauti vaikka läpi kesän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Simaspritzer

Ainekset

4
cl
simasiirappia (ohje alla)
10
cl
kuivaa kuohuviiniä
Simasiirappi
4
dl
vettä
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
1
limetti
1
sitruunaruoho

Työvaiheet

  1. Laita vesi ja sokerit kattilaan.
  2. Pese limetti ja leikkaa sen vihreä kuori nauhoiksi. Halkaise sitruunaruoho. Lisää kattilaan limen kuori ja sitruunaruoho.
  3. Hauduta siirappia 30 minuuttia ilman kantta. Anna jäähtyä. Siivilöi siirappi puhtaaseen pulloon tai lasipurkkiin. Säilytä siirappi jääkaapissa. Se säilyy hyvänä useita viikkoja.
  4. kokoa juoma. Laita simasiirappi kuohuviinilasiin ja kaada kylmä kuohuviini päälle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Hellepäivän janoon! Mansikka ja nektariini yhdistyvät ihanssa jääteeboolissa.

Tiesitkö, että mansikat hellivät myös ihoasi? Niiden sisältämä salisyylihappo auttaa poistamaan kehosta kuolleita ihosoluja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + keittäminen 30 min + haudutus 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-nektariini-jäätee

Ainekset

1
l
vettä
3
ps
vihreää teetä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
l
mansikoita
1
nektariini
Nektariinisiirappi
3
nektariinia
1
dl
sokeria
1 1/4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Poista nektariineista kivet ja viipaloi hedelmät pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesi ja anna kiehua noin 20–30 minuuttia. Siivilöi siirappi ja siirrä kylmään jäähtymään.
  2. Kiehauta vesi, siirrä syrjään liedeltä ja lisää joukkoon teepussit. Anna hautua 10 min. Poista teepussit ja mausta tee sitruunamehulla. Anna jäähtyä kylmäksi.
  3. Pilko mansikat ja nektariinit kannuun. Lisää kannuun kylmä tee ja runsaasti jääpaloja. Makeuta maun mukaan nektariinisiirapilla.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Yllätä vieraasi hienostuneella mocktaililla. Seljankukan elegantti maku sopii täydellisesti juhlajuomiin! 

VInkki! Mocktailista tulee cocktail, kun lisäät joukkoon 1 dl vodkaa tai korvaat vissyn kuohuviinillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 + siirapin jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukka-mocktail

Ainekset

3
dl
(vahvaa) seljankukkamehua
2
dl
omenamehua
6
dl
vissyä
Sitruunasiirappi
1
dl
sitruunamehua
3
rkl
sokeria
Lisäksi
Jäitä, sitruunan tai limetin viipaleita, minttua (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia siirapiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Sekoita keskenään sitruunasiirappi, seljankukka- ja omenamehu. Kaada laseihin paljon jäitä ja mehuseos päälle. Lisää vissy viimeiseksi. Koristele .

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Hileinen mansikkakuohari ja kuuma kesäpäivä kuuluvat yhteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + pakastus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkaslush

Ainekset

4
dl
mansikoita pilkottuna
2
rkl
sitruunamehua
2
timjaminoksaa
3
dl
moscato-kuohuviiniä (makeaa)
Koristelu
sitruunakuorisuikaleita
4
timjaminoksaa

Työvaiheet

  1. Perkaa ja pilko mansikat. Laita ne pakastimeen noin 2 tunniksi.
  2. Pese sitruuna ja ota siitä kuorisuikaleita koristelua varten.
  3. Laita kohmeiset mansikat ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Riivi timjamin lehdet joukkoon. Soseuta tasaiseksi.
  4. Kaada mansikkasohjo laseihin ja täytä lasit kuohuviinillä. Koristele sitruunakuorisuikaleilla ja timjaminoksilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE: Krista Kupariharju KUVA: Ninna Lindström

Klassinen gin tonic saa kukkaisen maun tilkasta ruusuvettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusu-GT

Ainekset

12
cl
giniä
4
tl
ruusuvettä
tippa
punaista elintarvikeväriä
6
dl
tonic-vettä
Lisäksi
jäitä

Työvaiheet

  1. Täytä lasit jäillä. Sekoita gini, ruusuvesi ja elintarvikeväri keskenään ja kaada laseihin. Kaada tonic päälle juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)