Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Panu Pälviä

Oikotie vappuonneen on kupliva simacocktail.

Sima on kevään sesonkijuomien ykkönen ja lyömätön juhlajuoma, mutta sen valmistuksessa on omat pienet haasteensa. Esimerkiksi ajoituksen pitää osua kohdilleen, ettei käymisessä synny liikaa painetta pulloihin. Itse tehdyn siman makumaailmaan on onneksi oikotie: simasiirappi. Se valmistuu puolessa tunnissa ja maku on aito. Sekoita siirappi kuohuviiniin tai vaikka kivennäisveteen ja nauti vaikka läpi kesän!

Ohjeesta tulee noin 4 dl simasiirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Simaspritzer

Ainekset

4
cl
simasiirappia (ohje alla)
10
cl
kuivaa kuohuviiniä
Simasiirappi
4
dl
vettä
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
1
limetti
1
sitruunaruoho

Työvaiheet

  1. Laita vesi ja sokerit kattilaan.
  2. Pese limetti ja leikkaa sen vihreä kuori nauhoiksi. Halkaise sitruunaruoho. Lisää kattilaan limen kuori ja sitruunaruoho.
  3. Hauduta siirappia 30 minuuttia ilman kantta. Anna jäähtyä. Siivilöi siirappi puhtaaseen pulloon tai lasipurkkiin. Säilytä siirappi jääkaapissa. Se säilyy hyvänä useita viikkoja.
  4. Kokoa juoma. Laita simasiirappi kuohuviinilasiin ja kaada kylmä kuohuviini päälle.

Kommentit (8)

Jubillaado de España

Kuohuviinin väärinkäyttöä!

Vappusima

Siis eikö limestä käytetä kuin pelkkä kuori?

Vierailija

Voiko Sitruunaruohon sijaan käyttää sitruunaa???

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksistä!

Limestä käytetään tosiaan pelkkä kuori. Lime kannattaa toki ottaa talteen, mehun voi käyttää myöhemmin ruuanlaitossa.

Sitruunaruoho antaa makuun voimaa, mutta jos sitä ei vaikka löydy kaupasta, ohjetta voi varioida ja kuoria joukkoon lisäksi yhden sitruunankuoren.

JonnaK
Seuraa 
Liittynyt11.4.2017

Kuinka moneen annokseen tällä reseptillä tulee siirappia?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommentista, hyvä kun huomasit! Lisäsimme määrän reseptiin, ohjeesta tulee noin 4 dl simasiirappia eli siirappia riittää kymmeniseen spritzeriin.

Mika Espoosta

Kiitos mahtavasta ideasta!

Kiva saada uusia ideoita.

Vierailija

Ohjeen mukaan tehty, simamaisuutta vain häivähdys. 4 cl siirappia ja 10 cl kuohuviiniä aivan äklömakea (parempi suhde oli 4 cl siirappia 2 dl kuoharia kohti). Siirappi ei itsessään ollut maultaan huono, ongelma oli ettei sen makua kyllä simamaiseksi kutsuisi. Se siitä "oikotiestä onneen". Ensi kerralla täytyy vain muistaa laittaa kotisimat käymään ajoissa. En suosittele. Ei tuossa tosin suurta tappiota tullut, jos joku välttämättä haluaa itse kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kirsikka-suklaapirtelö on iki-ihana klassikko, joka ei tuunausta kaipaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-suklaapirtelö

Ainekset

250
g
kirsikoita
½
l
suklaajäätelöä
ripaus
vaniljasokeria
noin 4
dl
maitoa
PÄÄLLE
kermavaahtoa
kaupan suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Poista kirsikoista kivet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

  2. Kaada laseihin ja tarjoa heti kermavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kupliva, sitruunamelissalta maistuva spritzer on ihana kesädrinkki! Maun salaisuutena on sitruunamelissasiirappi, joka makeuttaa juoman raikkaasti.

Vinkki! Makusiirappi säilyy helposti kuukaudenkin kylmässä. Voit siis tehdä kerralla isomman satsin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + siirapin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissa-vermutti-spritzer

Ainekset

Siirappi
3
dl
sitruunamelissan lehtiä
3
dl
sokeria
3
dl
vettä
Juoma
5
dl
tonic-vettä
3
dl
vaaleaa vermuttia
2
dl
sitruunamelissasiirappia
Lisäksi
jäitä
1
sitruuna siivuina
muutama sitruunamelissan oksa
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Laita kattilaan sitruunamelissa, sokeri ja vesi. Kuumenna ja keitä hiljalleen 3–5 minuuttia ilman kantta niin, että sokeri liukenee veteen ja neste keittyy hieman kasaan. Ota kattila liedeltä ja anna nesteen jäähtyä kokonaan. Siivilöi makusiirappi.
  2. Sekoita juoman ainekset suoraan kannussa tai jaa isoihin laseihin. Täytä kannu tai lasit jäillä, laita joukkoon sitruunasiivuja, tuoretta sitruunamelissaa ja kukkia koristeeksi.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Surauta päivän päätteeksi kaurapitoinen smoothie. Saat reippaasti kuitua, proteiinia ja vitamiineja. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Back on track -smoothie

Ainekset

2
banaania
1
mango kuutioina
1
dl
jäisiä mustaherukoita
½
dl
voimakauraa (esim. Fazer Alku)
4
dl
kauramaitoa
2
kiiviä

Työvaiheet

  1. Mittaa blenderiin kaikki smoothieaineet kiiviä lukuun ottamatta. Anna käydä tasaiseksi. Kaada juoma laseihin. Leikkaa kiivi kuutioiksi smoothien pinnalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Trendikahvin juju on pikakahvista, vedestä ja sokerista vaahdotettu mousse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Dalgona-kahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
sokeria
2
rkl
kiehuvan kuumaa vettä
2–4
dl
maitoa
(jäitä)
Koristeeksi
pikakahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Laita pikakahvijauhe, sokeri ja kuuma vesi kapeahkoon kulhoon. Vatkaa ensin pienellä teholla, jotta pikakahvi liukenee veteen. Lisää sitten vatkausnopeutta. Vatkaa seosta täydellä teholla, kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Tähän menee vatkaimesta riippuen 1–3 minuuttia.
  2. Kaada maito lasiin tai mukiin. Jos haluat juomasta kylmän, käytä kylmää maitoa ja jäitä. Annostele vaahto maidon päälle lusikalla tai pursota se halutessasi. Ripottele koristeeksi pikakahvijauhetta.

Kommentit (2)

Vierailija

Pystyykö tuon vaahdon laittaa esim. yöksi jääkaappiin, jos haluaa aamulla ”valmistaa” tätä? Ajattelin vaan, kun muuten syntyy hirveä meteli enkä muita halua herättää :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, luulisin että tämä on samanlainen kuin suurin osa vaahdoista, eli laskee joutuessaan odottamaan. Varminta lienee siis vatkata se ennen tarjoamista.