Raikas kesämehu valmistuu helposti ilman mehumaijaa. Tarjoile hyvin kylmennettynä limeviipaleiden, kurkkusiivujen ja jääpalojen kanssa.
Vihreä karviais-kurkkumehu
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele karviaiset.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita karviaiset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Murskaa marjoja kevyesti kattilassa keittämisen aikana.
- Vuoraa siivilä harsolla ja laita siivilä kulhon päälle. Kaada marjat siivilään. Anna mehun valua itsekseen, älä painele, jotta mehusta ei tule sameaa. Kun mehu on valunut, voit kääriä harson marjamuhjun ympärille palloksi ja puristaa hellästi viimeisetkin mehut talteen.
- Kun karviaismehu on valumassa, huuhtele ja pilko kurkut. Laita kurkkupalat tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Valuta sosetta harsolla vuoratussa siivilässä noin tunti. Lisää kurkkumehuun limen mehu.
- Kaada siivilöity karviaismehu kattilaan. Lisää minttu ja sokeri. Keitä pienellä lämmöllä 15 minuuttia. Kuori vaahto pois. Ota kattila liedeltä, Lisää kurkkumehu ja lopuksi säilöntäaine.
- Pullota mehu kuumana puhtaisiin pulloihin.