Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen piiras on herkullisimmillaan, kun juustoa on reilusti ja se on maultaan voimakkaan puoleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
25 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustopiirakka

Ainekset

1
dl
vettä
2
tl
psylliumia
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2 1⁄2
dl
gluteenitonta tummaa jauhoseosta
2
tl
leivinjauhetta
1⁄2
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
Täyte
2
dl
emmental-juustoraastetta
1
dl
cheddar-juustoraastetta
2
dl
kermaa
3
munaa
1
rkl
hienonnettua timjamia
Lisäksi
6
dl
vuonankaalia
2
tl
oliiviöljyä
sormisuolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita veteen psyllium. Anna turvota noin 10 minuuttia.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja nypi joukkoon voi. Lisää turvotettu psyllium ja sekoita nopeasti tasainen taikina.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina pyöreän (ø 25 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  4. Sekoita juustoraasteet, kerma ja munat kulhossa. Hienonna joukkoon timjami. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki.
  5. Pyöräytä kulhossa vuonankaalin joukkoon loraus oliiviöljyä sekä ripaukset suolaa ja pippuria. Levitä salaatti piirakalle juuri ennen tarjoamista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla