Kaisa Bailey on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaalilaatikko

Ainekset

Kaali
jauheliha

Työvaiheet

Kaalilaatikko

 

1-1/2 dl Riisiä

Vettä

I Sipuli

400 g Jauhelihaa ( sika/ nauta)

1 ts Meiramia

1 Valkokaali n. 600 g

2 tbs Öljyä

3 dl Lihalientä

1-2 tbs Siirappia

Suolaa ja valkopippuria

Voinokareita pinalle

 1-2 dl Kermaa

 

Keitä riisi vähässä vedessä kypsäksi. Valuta ylimääräinen vesi pois.

Ruskista jauheliha ja hakattu sipuli, mausta suolalla ja pippurilla.

Suikaloi kaali hienoksi, poista kova keskusta, ruskista öljyssä kevyesti ja lisää lihaliemi ,meirami ja siirappi ja anna kypsyähiljalleen.

Yhdistä kaikki aineet , lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa..

Levitä ohueksi kerrokseksi uunivuokaan ja laita Voinokareita pinnalle.

Paista n. Tunti 175-200 C. Kauniin ruskeaksi. Kaada loppuvaiheessa hieman kermaa joukkoon.

Tarjoa puolukkahillon kanssa, nauti.

 

Mummin sianlihakastike

 

Sianlihaa suikaleina

Öljyä

Paprikajauhetta

Vehnäjauhoja

Vettä

Kermaa

Suolaa ja pippuria

 

Ruskista sianlihasuikaleet öljyssä, lisää paprikajauhe, sekoita pari minuuttia ja lisää vehnäjauhot ja anna niiden hieman ruskistua , lisää vesi hyvin sekoittaen seokseen., lisää suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen kunnes liha on kypsää. Lisää kerma ja keitä vähän aikaa

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa (puolukkahillo on hyvää sen kanssa)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla