Anne-Maarit on lisännyt 979 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kahden kaalin sosekeitto 4:lle

Ainekset

Pala purjon valkoista osaa
300
g
kukkakaalia
300
g
parsakaalia
7
dl
vettä + 1 kasvisliemikuutio
1
ruukku basilikaa
yrttisuolaa+rouhittua mustapippuria+jauhettua muskottipähkinää
2
rkl
ranskankermaa
keiton pinnalle krutonkeja

Työvaiheet

Puhdista kaalit ja purjo ja paloittele ne. Laita kasvikset kattilaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmentyneet. Siirrä kattila pois liedeltä. Riivi basilikanlehdet ja laita ne keittoon. Soseuta keitto sauvasekoitimella. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Sekoita ranskankerma joukkoon. Tarjoa krutonkien kanssa.

Kommentit (1)

Anne-Maarit
Seuraa 
Liittynyt25.11.2014

Krutongit sosekeiton lisukkeeksi:
4 siivua kuivahtunutta vaaleaa leipää (tai täysjyväleipää)
20 g Valion valkosipuli voita
ripaus valkosipulijauhetta, yrttisuolaa ja pippuria
Valmistusohje
Leikkaa leipä kuutioiksi (voit poistaa reunat, jos haluat). Kuumenna paistinpannu ja sulata voi. Lisää leipäpalat ja mausteet, ja paista käännellen noin 5-10 minuuttia, kunnes leipäpalat ovat joka puolelta kullanruskeita ja rapeita. Herkullisia esim tomaattikeiton lisukkeena.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla