Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
11:19 | 22.4.2014

Kahden täytteen lounasleivät

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg

Ruokaisissa leivissä kananmuna saa seurakseen avokadoa ja papuja. Savukalkkunatäyte mehevöitetään paprikalla ja yrttituorejuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 + 2 annosta
5 min + 15 min

Kahden täytteen lounasleivät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
pehmeää ruis- tai muuta kokojyväsämpylää

Vaiheet

Kalkkuna-paprikatäyte

Ainesosat

50
g
savustettua kalkkunaa
1/2
pienestä vihreästä paprikasta
50
g
pehmeää ranskalaista valkosipuli-yrttijuustoa (esim. Tartare)
1
rkl
paahdettuja pinjan­siemeniä, manteleita tai cas­hewpähkinää karkeaksi rouhittuna

Vaiheet

  1. Leikkaa savukalkkuna ja pesty paprikanpuolikas pieniksi paloiksi.
  2. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja nauti sämpylöiden täytteenä.

Avokado-papu-kananmunatäyte

Ainesosat

35
g
vihreitä papuja
vettä ja suolaa keittämiseen
1
kananmuna
1/2
isosta avokaadosta
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
kermaviiliä
2–3
rkl
makeaa chilikastiketta
1
tl
sinappia
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
tilliä koristeluun

Vaiheet

  1. Siisti pavut ja puolita ne pituussuunnassa. Laske kattilaan vettä niin, että pavut peittyvät. Mausta vesi reilusti suolalla. Keitä 6–7 minuuttia, kunnes pavut ovat napakan pehmeitä. Valuta vesi pois ja upota pavut saman tien jääkylmään veteen, jotta niiden vihreä väri säilyy.
  2. Keitä kananmuna kypsäksi, noin 7 minuuttia.
  3. Kaavi avokadon puolikkaan sisus kulhoon. Pirskottele päälle sitruunamehu ja muusaa avokado haarukalla. Kuori keitetty kananmuna ja painele sekin haarukan avulla karkeaksi murskaksi kulhoon.
  4. Yhdistä keskenään loput ainekset ja lisää seos kananmuna-avokadotahnaan. Maista ja mausta suolalla ja pippurirouheella.
  5. Pilko pavut ja sekoita täytteen joukkoon tai nostele sämpylöiden sisään ennen avokado-munatäytteen lisäämistä. Koristele tillisilpulla ja nauti heti.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kananmuna
Paprika
Avokado
papu
kalkkuna
Sporttiruoka

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini