Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Lasse Lecklin

Vain  mielikuvitus on rajana täysin gluteenittomien tattariohukaisten täyttämisessä. Ohukaisista tulee täydellisen rapeita, kun ne paistaa voissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 ohukaista
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tattariohukaiset

Ainekset

2
dl
vettä
1
dl
täysmaitoa
3
kananmunaa
2
dl
tattarijauhoja
½
tl
suolaa
50
g
voita
Täyte
400
g
lohta
1
rkl
merisuolaa
150
g
piparjuurta
4
dl
rypsiöljyä uppopaistamiseen
100
g
voita
1
ruukku tai pieni puntti tilliä

Työvaiheet

  1. Yhdistä vesi ja maito kulhossa. Sekoita joukkoon munat, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää siitä puolet taikinaan. Säästä loppu voi paista-miseen. Anna taikinan turvota puoli tuntia huoneenlämmössä.
  2. Ripota suola lohen pintaan. Anna kalan suolaantua huoneenlämmössä puoli tuntia.
  3. Leikkaa piparjuuri ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista lastut siinä rapeiksi. Nosta lastut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
  4. Pyyhi suola fileestä, poista nahka ja kuutioi kala. Laita kalakuutiot tarjoilukulhoon piparjuurilastujen kanssa.
  5. Kuumenna valurautapannussa voisula ja paista taikinasta ohukaisia.
  6. Sulata täytteeseen tuleva voi ja hienonna tilli. Tarjoa ohukaiset lohen, piparjuurilastujen, voisulan ja hienonnetun tillin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva:Tarja Pasanen
Kuva:Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Mikä on parempaa, kuin suomalaisista juureksista ja viljasta tehty herkullinen sämpylä! Rouheiseksi raastettu punajuuri tuo sämpylään purutuntumaa, kauniin värin sekä koristeisen pinnan. Terveellinen sämpylä.
Jauhoina voit käyttää vaikka sämpyläjauhoja tai tuota minun käyttämääni...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
120 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Porkkana-punajuurisämpylät

Ainekset

5
dl
vettä
1
pss
kuivahiivaa
2
porkkanaa
1
punajuuri
1
dl
kaurahiutaleita
1
rkl
siirappia
3
tl
suolaa
10-13
dl
jauhomiksiä (7 dl vehnäj., 1 dl ruisj., 4 dl sämpyläj. tai muuta vastaavaa)
0,5
dl
öljyä

Työvaiheet

1. Raasta porkkanat pienellä terällä ja punajuuret vähän isommalla terällä rouheammaksi raasteeksi. Lämmitä raastetta hieman mikrossa, jotta hiivavesi ei kylmene liikaa, kun lisäät raasteet seokseen.

2. Kuumenna vesi n. +42-asteiseksi.

3. Lisää kuivahiiva, juuresraaste, siirappi,kaurahiutaleet ja suola. Sekoita.

4. Lisää taikinaan jauhoja pikkuhiljaa aluksi haarukalla/nuolijalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten taikinaksi. (Käytin kumihanskoja, koska punajuuri värjää kädet). Lisää loppuvaiheessa myös öljy. Taikina pitää jäädä pehmeäksi, niin sämpylöistä tulee kuohkeita.

5. Kohota liinan alla n.60 minuuttia.

6. Levitä pöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyörittele sämpylöiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä liinan alla 20-30 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa toiseksi alimmaisella tasolla 12–15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Nämä ovat todella hyviä!

Ohje: Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1317 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tomaatti-oliivikastike antiboise on täydellinen pari paistetulle kalalle. Kahta eri öljyä ja ruskistettua voita sisältävä herkkukastike on niin hyvää, että sitä voisi kauhoa kattilasta sellaisenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua siikaa ja antiboise-kastiketta

Ainekset

600
g
ruodottomia nahallisia siikafileitä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
Voita ja öljyä
ANTIBOISE-KASTIKE
4
kypsää tomaattia
1
dl
kivettömiä mustia oliiveja
1
banaanisalottisipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
rypsiöljyä
LISÄKSI
50
g
voita
1
ruukku basilikaa hienonnettuna
1
sitruunan mehu
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit hyvin pieneksi. Hienonna oliivit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai kasarissa ja kuullota sipulia ja valkosipulia noin 5 minuuttia. Lisää rypsiöljy ja tomaattipyree. Keitä välillä sekoitellen 5 minuuttia. Lisää oliivit ja jätä liedelle miedolle lämmölle.

  2. Sulata sillä aikaa voi pienessä kattilassa. Anna ruskistua keskilämmöllä, varo, ettei voi pääse palamaan. Voi on valmista, kun kuohahtaa, on kullanruskeaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä.

  3. Lisää ruskistettu voi öljy-oliivikastikkeeseen. Lisää tomaatit kastikkeeseen. Hienonna myös basilika joukkoon. Purista sitruunan mehu sekaan ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Älä sekoita liikaa, jotta tomaatit eivät mene muhjuksi.

  4. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Paista sen jälkeen kalat nahkapuoli alaspäin kuumalla lämmöllä. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi toinen pannu. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy paistettaessa.

  5. Käännä fileet paistamisen loppuvaiheessa. Paista vielä hetki, jotta fileet kypsyvät. Tarjoa antiboise- kastikkeen ja varhaisperunan, krossatun perunan tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1317 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kalatiskiä tai järveä lähimaillakaan? Ei huolta! Vakuumiin pakattu savulohi pelastaa ympäri vuoden. Tällä kertaa savulohesta valmistetaan helppo keitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Savulohiseljanka

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
perunaa
2
porkkanaa
1
rkl
öljyä
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
jauhettua paprikaa
ripaus
cayennenpippuria
¼
tl
rouhittua valkopippuria
¼
tl
jeeraa
dl
tomaattipohjaista (maitohappokäytettyä) vihannesmehua (esim. Urtekram tai Voelkel)
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
sitruunamehua
300
g
lämminsavustettua lohta
LISÄKSI
tuoretta tilliä
PÄÄLLE
suolakurkkuja, vihreitä oliivirenkaita ja ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

  2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja paista sipuleita 5 minuuttia. Lisää juurekset ja jatka paistamista 2 minuuttia. Pyöräytä mausteet joukkoon ja jatka vielä minuutin ajan.

  3. Lisää vihannesmehu ja tomaattimurska ja keitä, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.

  4. Purista lopuksi joukkoon sitruunamehu ja revi kala joukkoon. Lämmitä, älä enää keitä.

  5. Hienonna päälle tilliä. Tarjoa suolakurkkujen, oliivirenkaiden ja ranskankerman kanssa.

Vinkki! Jos oikeanlaisen vihannesmehun löytäminen tuottaa vaikeuksia, yhdistä porkkana- ja punajuurimehua tai käytä tomaattimehua,
jota löytyy joka kaupasta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Raparperipiirakan maku smoothiessa! Tämä smoothie vaatii hiukan esivalmisteluja: raparperit keitetään hillokkeeksi ja pakastetaan ennen juomaksi soseuttamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakkasmoothie

Ainekset

250
g
raparperinvarsia
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
vettä
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
kaurahiutaleita
5
dl
omenatäysmehua

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperinvarret, leikkaa viipaleiksi. 
  2. Mittaa kattilaan raparperit, sokeri, vesi, kaneli ja vaniljasokeri. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. 
  3. Lusikoi seos pakasterasiaan, nosta pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  4. Laita pakastettu hilloke sekä muut raparperismoothien ainekset tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)