
Vain mielikuvitus on rajana täysin gluteenittomien tattariohukaisten täyttämisessä. Ohukaisista tulee täydellisen rapeita, kun ne paistaa voissa.
Tattariohukaiset
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä vesi ja maito kulhossa. Sekoita joukkoon munat, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää siitä puolet taikinaan. Säästä loppu voi paista-miseen. Anna taikinan turvota puoli tuntia huoneenlämmössä.
- Ripota suola lohen pintaan. Anna kalan suolaantua huoneenlämmössä puoli tuntia.
- Leikkaa piparjuuri ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista lastut siinä rapeiksi. Nosta lastut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
- Pyyhi suola fileestä, poista nahka ja kuutioi kala. Laita kalakuutiot tarjoilukulhoon piparjuurilastujen kanssa.
- Kuumenna valurautapannussa voisula ja paista taikinasta ohukaisia.
- Sulata täytteeseen tuleva voi ja hienonna tilli. Tarjoa ohukaiset lohen, piparjuurilastujen, voisulan ja hienonnetun tillin kanssa.