Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pikkelöidyissä silakoissa maistuu vahva ja herkullinen piparjuuri. Kalat maustuvat vuorokaudessa tarjoilukuntoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + pikkelöinti 12 t2
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurisilakat

Ainekset

400
g
silakkafileitä
Pikkelöintiliemi
1
pieni punasipuli
1
dl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
5
kokonaista mustapippuria
4
neilikkaa
5
cm pala
piparjuurta
1
dl
oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
Lisäksi
8
viipaletta
rapeakuorista maalaisleipää
1-2
valkosipulinkynttä
1-2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita liemestä. Kuori punasipuli ja viipaloi se pieneen kattilaan. Lisää etikka, sokeri, suola, pippurit ja neilikat. Anna liemen kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna liemen jäähtyä hetki.
  2. Nylje silakkafileet nahattomiksi. Kuori piparjuuri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi. Lado silakat ja piparjuurilastut kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada haaleaksi jäähtynyt pikkelöintiliemi purkkiin. Lisää öljy ja rosmariininoksa purkkiin. Sulje purkki huolellisesti ja kääntele muutaman kerran ylösalaisin. Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. Silakat säilyvät kylmässä hyvinä noin pari viikkoa.
  3. Paahda maalaisleipäviipaleet. Hiero kunkin leivän pintaa valkosipulinkynnellä ja pirskota leiville oliiviöljyä. Lado silakkafileitä leipäviipaleille.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 917 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Somat kurkumaletut, jotka lastataan chilimarinoiduilla ravunpyrstöillä, sopivat täydellisesti brunssille tai alkupaloiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumaletut ja chilimarinoidut ravut

Ainekset

30
g
voita
2
tl
kurkumaa
400
ml
kookosmaitoa
1
muna
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
vettä
Lettujen paistamiseen
öljyä
Chilimarinoidut ravut
200
g
ravunpyrstöjä
½
ruukkua
korianteria
1
chili
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää kurkuma ja anna poreilla pari minuuttia. Nosta jäähtymään.
  2. Riko kulhoon muna. Vatkaa sen rakenne rikki. Sekoita kookosmaito joukkoon. Lisää suola, sokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita kurkumavoi joukkoon. Ohenna taikina vedellä. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia.
  3. Sulata ravunpyrstöt haalean, juoksevan veden alla. Purista niistä turha neste pois. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna marinoitua 30 minuuttia.
  4. Kuumenna pikkulettupannu. Paista letut keskilämmöllä öljyssä molemmin puolin kullan ruskeiksi.

Vinkki! Viimeistele ravuilla täytetyt letut yrteillä ja iduilla. Marinoidut ravut sopivat myös nuudelisalaattiin tai naposteluun.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Saat puurosta hauskan näköisen, kun teet sen kerroksittain: sekoita puoleen kookosjuomasta chiasiemenet ja toiseen puoleen kaurahiutaleet, banaani ja kaneli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + jääkaapissa 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Chia-kauratuorepuuro

Ainekset

2
rkl
chiasiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
makeuttamatonta kookosjuomaa (esim. Go Green)
2
tl
kanelia
1
kypsä banaani
Lisäksi
1
kiivi
1/2
mango
1
dl
vadelmia
1
rkl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa chiasiemenet, kaurahiutaleet, kookosmaito ja kaneli. Muusaa joukkoon banaani. Anna puuron turvota kylmässä vähintään tunti, mieluiten yön yli.
  2. Leikkaa hedelmät kuutioiksi. Nauti valmiin puuron pinnalla hedelmäkuutioita, vadelmia ja kookoslastuja.

Vinkki Jos kaipaat lisää vireyttä, sokerilakko tai ainakin sokerin reipas vähentäminen kannattaa. Makeanhimo ja sokerista aiheutuva väsymys helpottavat yleensä 1–2 viikossa. Kuivatut hedelmät toimivat mainioina korvikkeina.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makea munakas näyttää ihan letulta mutta ei sisällä grammaakaan jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Jälkkärimunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
tl
sokeria
1/2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
kardemummaa
1/2
dl
kauramaitoa
Lisäksi
1 1/2
dl
pakastemarjoja kohmeisina
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
manteleita rouhittuna
margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Riko munien rakenne vispilällä kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kauramaito. Paista margariinissa paistinpannulla yksi kerrallaan kaksi isoa munakasta.
  2. Nauti munakas kohmeisten marjojen, jogurtin, hunajan ja rouhittujen manteleiden kanssa.

Vinkki Munaa monipuolisempaa ja helpompaa raaka-ainetta saa hakea. Munan voi kypsentää ja maustaa melkein millä tavalla vaan, ja mieleisiin
kasviksiin ja täysjyväviljatuotteisiin yhdistettynä se muodostaa ravitsemuksellisesti ihanteellisen annoksen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Cashewtomaattitahna sopii mainiosti maustamaan myös pastaa pestokastikkeen tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
5 min + liottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Cashewtomaattitahna

Ainekset

1
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
10
kirsikkatomaattia
1/2
rukku
basilikaa
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
esim. täysjyväleipää, avokadoa, raejuustoa, yrttejä yms.

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät 4 tunniksi kylmään veteen likoamaan.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi. Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki Miedon makuinen cashewpähkinä on pähkinäperheen rauta- ja sinkkipitoisin. Se antaa monille ruokalalajeille täyteläisen kermaista makua.

Kommentit (0)