
Kokeile maustaa kantarellit ja tuore lohi vaihteeksi rosmariinilla ja kuminalla. Smetana sitoo maut herkullisesti yhteen. Kantarelli-lohitartar maistuu alkupalana tai pikkuruokana ruisleivän kanssa.
Kantarelli-lohitartar
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa sienet puhtaiksi. Paista niitä öljyssä kuumassa pannussa muutama minuutti. Lisää sitruunamehu ja kumina ja kiehauta sen verran että mehu haihtuu. Laita sienet kulhoon. Sieniä ei tarvitse pilkkoa.
- Hienonna sipuli, tilli ja rosmariini. Lisää ne sienten joukkoon.
- Leikkaa lohi hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita lohikuutiot ja smetana sieniseokseen. Lisää suola ja anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
- Tarjoa tartar rapeaksi paahdetun tai grillatun ruisleivän, keitettyjen uusien perunoiden tai grillattujen kasvisten kanssa.