Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kokeile maustaa kantarellit ja tuore lohi vaihteeksi rosmariinilla ja kuminalla. Smetana sitoo maut herkullisesti yhteen. Kantarelli-lohitartar maistuu alkupalana tai pikkuruokana ruisleivän kanssa.   

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-lohitartar

Ainekset

1
l
pieniä kantarelleja
2
rkl
öljyä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
kuminansiemeniä
1
punasipuli
1
ruukku
tilliä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
250
g
nahatonta lohifileetä
1
prk (150 g)
smetanaa
1-1 1/2
tl
suolaa
Lisäksi
4
viipaletta
ruisleipää

Työvaiheet

  1. Harjaa sienet puhtaiksi. Paista niitä öljyssä kuumassa pannussa muutama minuutti. Lisää sitruunamehu ja kumina ja kiehauta sen verran että mehu haihtuu. Laita sienet kulhoon. Sieniä ei tarvitse pilkkoa.
  2. Hienonna sipuli, tilli ja rosmariini. Lisää ne sienten joukkoon.
  3. Leikkaa lohi hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita lohikuutiot ja smetana sieniseokseen. Lisää suola ja anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
  4. Tarjoa tartar rapeaksi paahdetun tai grillatun ruisleivän, keitettyjen uusien perunoiden tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kapellimestari Hannu Linnun bravuurisalaatissa yhdistyvät maukas juusto ja mehukkaat persikat.

”Provolone on lempijuustojani. Ihastuin siihen opiskeluaikoinani Napolissa. Persikoiden ja juuston yhdistelmä oli Pekan idea, jota vastustin aluksi, koska se toi mieleeni pizzerioissa vihaamani kinkku-ananaskombon. Olin väärässä, sillä vahva ja intensiivinen juusto kestää makean happaman...

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persikka-provolonesalaatti

Ainekset

5
persikkaa (tai persimonia)
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
ruukku
salviaa
5
punasikuria
1
ruukku
roomansalaattia
1
ruukku
basilikaa
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1
dl
kurpitsansiemeniä
½
dl
pinjansiemeniä
Kastike
½
dl
oliiviöljyä
¼
dl
kurpitsaöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
hunajaa
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
Lisäksi
350
g
provolone-juustoa (ei picantea, koska se murenee)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen grillivastukselle. Puolita tai lohko persikat (tai persimonit), poista kivet. Sivele hedelmät oliiviöljyllä. Valuta päälle hunaja. Hienonna salvia, ja ripottele siitä puolet hedelmille, jätä loput odottamaan. Paahda persikoita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä.
  2. Revi punasikurit ja roomansalaatti kulhoon. Hienonna basilika ja lisää se salvian kanssa salaattien joukkoon.
  3. Paahda pistaasipähkinöitä ja siemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten salaattiin.
  4. Valmista kastike. Sekoita öljyt, etikka, hunaja, suola ja sokeri keskenään. Kääntele kastike salaattiin.
  5. Levitä salaatti laakealle vadille. Paloittele huoneenlämpöinen provolone salaattipedille. Lisää persikat päällimmäiseksi.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 251 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vain viisi ainesta! Janssoninkiusaus on edullinen ja herkullinen klassikko, joka on hetkessä valmis uuniin.

Janssoninkiusaus on monen muun suomalaisten lempiruoan tavoin ruotsalaista perua. Nostalginen herkku on helppo tehdä. Raaka-aineita tarvitaan vain viisi.

Tässä ohjeessa käytetään valmista peruna-sipulisekoitusta, jonka ansiosta ruoan valmisteluun menee vain 10 minuuttia. Toki vuoan voi...

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo janssoninkiusaus

Ainekset

1
ps (500 g)
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1
rs (125/80g)
anjovisfileitä
3
dl
kuohukermaa
2
rkl
tilliä hienonnettuna
Pinnalle
25
g
voita
2
rkl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen Sekoita jäinen peruna-sipulisekoitus ja anjovikset liemineen keskenään kulhossa. Hienonna tilli joukkoon.
  2. Lusikoi voideltuun vuokaan. Kaada kerma päälle ja lusikoi voinokareita pinnalle. Kypsennä noin 1 tunti.
  3. Hienonna päälle tuoretta tilliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin kalakeitto saa upean värinsä ja syvän makunsa sahramista. Muista liottaa sahrami tilkassa kuumaa vettä ennen kuin lisäät sen keittoon.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kultainen kalakeitto

Ainekset

400
g
nahattomia kalafileitä (esim. lohi ja/tai kuha)
500
g
perunoita (siikli tai joku muu kiinteä lajike)
300
g
kurpitsaa
1
sipuli
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
chililastuja
4
maustepippuria
2
kalakuutiota
1 1/2
l
vettä
Sahramisuuruste
1/2
dl
vettä
1/2
ps (1/4 g )
sahramia
1/2
appelsiinin mehu ja kuoriraaste
2
dl
kermaa
1
kananmunankeltuainen

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja kurpitsa. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paista vielä minuutti. Lisää sitten perunat, kurpitsat, maustepippurit, liemikuutiot ja vesi. Kiehauta, laske lämpöä ja anna porista hiljaa, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 12 minuuttia.
  2. Kuumenna sahramisuurusteen vesi ja sekoita siihen sahrami. Lisää appelsiinin mehu ja kuoriraaste, kerma ja keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kuutioi kalat. Tarkista liemen maku ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kalat ja sahramiliemi keittoon ja sekoita varovasti. Kun liemi alkaa höyrytä, siirrä kattila pois liedeltä, ettei kala kypsy yli. Tarjoa heti.

Kommentit (4)

Pian alkaisin keittää, mutta....

Kuvasta näkyisi että on myös porkkanaa? Pitäisikö vähän tarkentaa ohjetta?

siru

Onhan siellä vesi mukana, lue tarkkaan !!😊

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Se keltainen kuvassa on kurpitsaa, joka löytyy ohjeesta.  Vesikin löytyy ainesosaluettelossa viimeisenä ennen sahramisuurustetta.

Me Naiset on lisännyt 895 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kulho täynnä makua! Kokoa hedelmistä ja katkaravuista maukas kulho.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-kookosriisikulho

Ainekset

350
g
katkarapuja
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
seesamiöljyä
½
tl
suolaa
1
punainen chili
2
kiiviä
1
mango
dl
cashew-pähkinöitä
Kookosriisi
2
dl
riisiä
2
dl
kookosmaitoa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
1
limetti

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan riis, kookosmaito, vesi ja suola. Keitä riisi kypsäksi.
  2. Riisin kiehuessa sekoita sulien katkarapujen joukkoon soijakastike, seesamiöljy ja suola. Kuori ja kuutioikiivit. Leikkaa mangosta kiven molemmin puolin iso siivu. Siivuta se kuoren sisällä ohuelti ja irrota siivut lusikan avulla. leikkaa chili ohuiksi renkaiksi.
  3. Viimeistele riisi. Purista joukkoon limetin mehu.
  4. Kokoa kulhot. Nostele kulhojen pohjalla kookosriisiä.Levitä katkaravut keskelle kulhoa ja viimeistele katkaravut chilirenkailla. Asettele kiivi, mango ja pähkinät katkarapujen viereen.

Kommentit (0)