
Lauri Vainion sovitelma Lontoolaisen ravintolan Bucca di Lupon reseptistä on alkuruoka kuin Suomen kesään tehty. Annos on vähän kuin cevichen ja sashimin sekoitus: sitruuna kypsentää siian kevyesti pinnalta.
Vinkki: Öljy sopii myös salaatinkastikkeeseen ja muihin marinadeihin.
Rosmariiniöljyllä marinoitu siika eli siika crudo
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista rosmariiniöljy vähintään 2 vrk aiemmin (ks. ohje). Yhdistä rosmariiniöljy ja sitruunan mehu kupissa. Lisaa pippuri ja suola. Voit käyttää reilumminkin chiliä, jos kestät sen.
- Leikkaa siika terävällä veitsellä tulitikkurasian kokoisiksi palasiksi. Taputtele palat kuiviksi ja upota liemeen 1 minuutiksi. Laita siika tarjolle ja pirskota marinadia päälle. Lisää pari rosmariininoksaa koristeeksi.
- Tarjoa parina rapeaa leipää, jolla saat kaavittua viimeisetkin öljyn rippeet lautaselta.
Rosmariiniöljy
Ainekset
Työvaiheet
1. Laita rosmariininoksat oliiviöljypulloon ja anna maustua vähintään 2 vrk. Mitä pidempää öljy saa maustua, sitä syvempi mausta tulee.
Hei!
Reseptistä puuttuu sitruunan, suolan, pippurin ja chilin määrät. Saisiko nämä lisättyä?