Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Lauri Vainio KUVA Anna Huovinen

Lauri Vainion sovitelma Lontoolaisen ravintolan Bucca di Lupon reseptistä on alkuruoka kuin Suomen kesään tehty. Annos on vähän kuin cevichen ja sashimin sekoitus: sitruuna kypsentää siian kevyesti pinnalta.

Vinkki: Öljy sopii myös salaatinkastikkeeseen ja muihin marinadeihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 min + rosmariiniöljy väh. 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariiniöljyllä marinoitu siika eli siika crudo

Ainekset

2
kpl
(500 g) nahatonta siikafileetä
1/2
dl
rosmariiniöljyä

Työvaiheet

  1. Valmista rosmariiniöljy vähintään 2 vrk aiemmin (ks. ohje). Yhdistä rosmariiniöljy ja sitruunan mehu kupissa. Lisaa pippuri ja suola. Voit käyttää reilumminkin chiliä, jos kestät sen.
  2. Leikkaa siika terävällä veitsellä tulitikkurasian kokoisiksi palasiksi. Taputtele palat kuiviksi ja upota liemeen 1 minuutiksi. Laita siika tarjolle ja pirskota marinadia päälle. Lisää pari rosmariininoksaa koristeeksi.
  3. Tarjoa parina rapeaa leipää, jolla saat kaavittua viimeisetkin öljyn rippeet lautaselta.

Rosmariiniöljy

Ainekset

2
dl
oliiviöljyä
2
rosmariininoksaa

Työvaiheet

1. Laita rosmariininoksat oliiviöljypulloon ja anna maustua vähintään 2 vrk. Mitä pidempää öljy saa maustua, sitä syvempi mausta tulee.

Kommentit (1)

LauraMarjaana
Seuraa 
Liittynyt7.4.2018

Hei!

Reseptistä puuttuu sitruunan, suolan, pippurin ja chilin määrät. Saisiko nämä lisättyä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pakastesimpukat ovat todellista pikaruokaa! Tässä maukkaassa yhen pannun ruuassa simpukat saavat seurakseen papuja ja tomaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-simpukkapannu

Ainekset

1
tlk (230 g)
cannellinipapuja
2
valkosipulinkynttä
3
isoa tomaattia
½
dl
oliiviöljyä
1
ptk (450 g)
sinisimpukoita (esim. Pirkka)
1
pkt (300 g)
venussimpukoita (esim. Pirkka)
1
sitruunan mehu
1
rkl
vaaleaa balsamicoa
1
tl
suolaa
½–1
tl
kuivattua chiliä
½
tl
sokeria
4
rkl
timjamia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuutio tomaatit. Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa. Kuullota valkosipulia öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää tomaatit ja jäiset simpukat kuumaan pannuun, sekoita hetki, peitä kannella ja anna kypsyä 3–5 minuuttia.
  3. Purista sitruunan mehu pannuun. Lisää balsamico, suola, chili ja sokeri, peitä pannu kannella ja kuumenna vielä 2–3 minuuttia.
  4. Sekoita pavut ruokaan. Kuumenna 2–3 minuuttia, viimeistele timjamilla ja tarjoa heti höyryävän kuumana.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunilohi, aina yhtä hyvää! Kaupan valmishummus taipuu verrattomaksi kalan kastikkeeksi superhelpolla tuunauksella. Lohen kaveriksi sopivat suussasulavat kukkakaalipotut, joiden ohjeen löydät lohireseptin alta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunalohi ja tillihummus

Ainekset

600
g
nahallista lohifileetä
1
rkl
(oliivi)öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
hienonnettua tilliä
1
sitruuna
Tillihummus
1
prk (150–200 g)
kaupan valmista hummusta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hienonnettua tilliä
noin ½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lohifilee öljyllä, suolalla ja pippurilla. Ripottele tilli päälle. Viipaloi kaksi kolmasosaa sitruunasta ohuiksi viipaleiksi kalan päälle. Purista loput mehuksi kastiketta varten.
  2. Kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tee sillä aikaa tillihummus. Kuori ja hienonna tai murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on juoksevaa. Tarjoa sitruunalohen kanssa.

Tuplapaistetut kukkakaalipotut

Ainekset

4
uuniperunaa (esimerkiksi Rosamunda)
200
g
kukkakaalia
rkl
pehmeää voita
½
prk
ranskankermaa
½
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
4
rkl
juustoraastetta (esimerkiksi cheddar)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen, kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä.
  2. Leikkaa perunoiden paahtuessa kukkakaali kukinnoiksi ja höyrytä tai keitä pehmeäksi.
  3. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Halkaise ja koverra sisus kulhoon. Jätä vähän reunoja, jotta perunat pysyvät pystyssä.
  4. Sekoita sisuksen joukkoon kukkakaali ja loput ainekset. Soseuta survimella.
  5. Täytä perunat kukkakaali-juustoseoksella. Laita 225-asteiseen uuniin vielä noin 15 minuutiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sahramilla maustettu made-äyriäiskeitto on täynnä makua. Mikä parasta, kalaherkku valmistuu yhden astian taktiikalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Made-äyriäiskeitto

Ainekset

500
g
simpukoita
1
pieni made
2
isoa sipulia
2
valkosipulinkynttä
3 + 3
rkl
oliiviöljyä
2
tomaattia
1
suippopaprika
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
sahramia
1
l
vettä
2
kala- tai kasvisliemikuutiota
6
kypsää jättikatkarapua
1
rkl
limettimehua
½–1
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Puhdista simpukat. Kopauta avoimia simpukoita kevyesti työtasoa vasten. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
  2. Leikkaa nyljetty ja perattu made ruodottomiksi paloiksi.
  3. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuumenna 3 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit miedolla lämmöllä kypsiksi. Halkaise tomaatit ja paprika, poista siemenet ja kanta. Kuutioi kasvikset ja lisää ne kattilaan. Paista kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Lisää paprikajauhe ja sahrami.
  4. Työntele kasvis-sipuliseos kattilassa reunoille. Lisää 3 rkl öljyä keskelle. Nosta lämpö ja paista madepaloja öljyssä hetki. Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan ja anna liemen kiehahtaa.
  5. Lisää simpukat ja keitä kannen alla kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia. Simpukat avautuvat kypsyessään. Poimi avautumattomat simpukat kattilasta ja heitä ne pois.
  6. Lisää katkaravut kattilaan ja anna niiden lämmetä. Mausta limettimehulla, pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Viimeistele lehtipersiljalla. Tarjoa sofrito maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
OHJE Petteri Masalin ja Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Vaihda uunilohi vaihteeksi nieriään! Tämä tuhti uunikala on yksinkertaisuudessaan herkullinen: kala peitellään ihanalla sitruunaisella smetanalla ja viimeistellään tuoreella tillillä ja ruohosipulilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Smetananieriä

Ainekset

1
filee (800 g) nieriää
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
½–1
tl
suolaa
4
prk (á 120 g)
smetanaa
½
sitruunan mehu
½
tl
sokeria
Päälle
½
sitruunan mehu
pari oksaa tilliä ja ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoan pohja öljyllä. Nosta filee nahkapuoli alaspäin vuokaan. Mausta kala mustapippurilla ja suolalla.
  3. Sekoita smetana notkeaksi. Purista joukkoon sitruunamehu ja lisää sokeri. Peitä kala smetanalla.
  4. Kypsennä kalaa uunissa 1 tunti eli kunnes smetana alkaa saada väriä.
  5. Purista juuri ennen tarjoilua kalan pintaan sitruunamehua ja hienonna päälle tilliä ja ruohosipulia.

Kommentit (5)

Vierailija

Älkää hyvät ihmiset pilatko hyvää nierijää tuollaisella paistoajalla ja lämmöllä.
Tuolla reseptiikalla tulee takuulla kuivakalaa.

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Minä paistan lohta tai nieriää uunissa 150 asteessa n. 15 minuuttia.

Vierailija

Miksi hieno kala kuten nieriä pitää pilata hukuttamalla se smetanaan?

Vierailija

Taatusti tulee ylikypsä, kuiva ja kamala tolla lämpö/aika kombinaatiolla. Lohikalan ihanteellinen sisälämpötila on 48 astetta, joka saavutetaan tolla lämmöllä 10 minuutissa. Kala on täysin pilalla jos syiden välissä alkaa näkyä valkoista...

Nieriän ystävä

Liikaa smetanaa ja aikaa tuossa uuninlämmössä. Ohjeen nimihän pitäisi olla smetanaa nieriällä.