Mausta graavisiika tänä jouluna tillin lisäksi korianterilla. Ihanan sitruunainen yrttikastike saa siian loistamaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
25 min + 2 tuntia + 1 vuorokausi
Helppo
Yrttisiika
Ainesosat
600
g
siikaa fileenä
2
rkl
karkeaa merisuolaa
Yrttikastike
1
sitruuna
½
ruukkua
korianteria
½
ruukkua
tilliä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Pyyhi siikafileiden pinta talouspaperilla. Nypi selkäruodot pois. Aseta fileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Ripottele fileelle tasaisesti merisuolaa. Anna fileiden suolaantua huoneenlämmössä peiteltynä kaksi tuntia.
- Pese sitruuna huolellisesti. Raasta puolesta sitruunasta kuori ja purista mehu. Säästä toinen puolisko koristeluun. Riivi korianterista ja tillistä paksuimmat varret pois.
- Mittaa öljy kulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste ja yrtit. Lisää suola, sokeri ja rouhittu mustapippuri. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
- Pyyhi fileistä suola. Viillä nahka pois. Paloittele fileet annospaloiksi. Laita kalapalat purkkiin ja kaada yrttikastike päälle. Siirrä purkki jääkaappiin tekeytymään kahdeksi vuorokaudeksi.