MiraP on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

GRV 2/2016

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-saganaki

Ainekset

1
kpl
Salottisipuli
6
kpl
Luumutomaatia
4
rkl
Oliiviöljyä
12
kpl
Jättikatkarapua
1
dl
Kivettömiä kalamata oliiveja
200
g
Fetajuustoa palana
1/2
dl
Tilliä hienonnettuna
1/4
tl
Mustapippuria myllystä
ripaus kuivattua chiliä myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

1. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise tomaatit, poista niistä kova kanta ja siemenet. Kuutioi tomaatit.
2. Kuullota sipulisilppua pannussa öljyssä 2 minuuttia. Lisää tomaatit. Jatka paistamista keskilämmöllä 3-5 minuuttia. Leikkaa oliivit paloiksi.
3. Siirrä tomaatti-sipuliseos pannun reunoille. Laita katkaravut ja oliivit pannuun. Paista käännellen noin 3 minuuttia.
4. Murustele feta ja lisää siitä puolet pannuun. Sekoittele hetki, kunnes juusto on hieman sulanut. Hienonna tilli joukkoon.
5. Mausta ruoka pippurilla ja chilillä. Lisää suolaa makusi mukaan. Ripottele loppu feta pinnalle. Tarjoa saganaki rapean leivän kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2288 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kiedo inkiväärillä täytetyt silakkafileet herkkupaketeiksi! Japanilaishenkiset kalanyytit maistuvat herkullisilta wasabikastikkeen ja rouskuvan suikalesalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silakka-norinyytit

Ainekset

16
(n. 450 g)
silakkafilettä
1
tl
suolaa
4
rkl
sushi-inkivääriä
2
norilevyä
Limetti-wasabikastike
1
limetti
½
dl
soijakastiketta
2
tl
wasabitahnaa
1
tl
(paahdettua) seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Poista silakoista keskiruoto. Pyyhi fileet kuiviksi. Levitä ne työalustalle ja mausta suolalla. Laita jokaisen fileen keskelle pieni nokare sushi-inkivääriä ja taita fileet poikittain kaksinkerroin.
  2. Leikkaa norilevyt noin 2 cm:n suikaleiksi. Kääri suikale napakasti kalanyytin ympärille. Kostuta norisuikaleen pää kevyesti ja paina kiinni. Kypsennä kalanyyttejä höyrykattilassa 2–3 minuuttia.
  3. Purista limetin mehu kulhoon, sekoita soijakastike, wasabi ja seesamiöljy joukkoon. Tarjoa kastike silakkanyyttien ja suikalesalaatin (ks. ohje alempaa) kanssa.

Suikalesalaatti

Ainekset

2
porkkanaa
2
kevätsipulinvartta
¼
(250 g)
punakaalia
1
ruukku
korianteria
2
rkl
sushietikkaa
1
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkana. Viipaloi sipulit, suikaloi kaali ja hienonna korianteri. Laita kaikki aineet kulhoon.
  2. Puristele vihanneksia käsin, jotta mausteet sekoittuvat ja kaali hieman pehmenee. Anna maustua huoneenlämmössä 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 707 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihanan helppoa! Herkullinen katkarapu-nuudelivokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapuvokki

Ainekset

3
levyä
täysjyvänuudeleita
1
ps (450 g)
vokkivihanneksia
1
ps (180 g)
katkarapuja
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
chilipalko
2
rkl
rypsiöljyä
2
vartta
kevätsipulia
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1–2
rkl
kalakastiketta
1
limetinmehu
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut upottamalla paketti lämpimään veteen.
  2. Keitä nuudeleita 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
  3. Sekoita kastikeainekset yhteen.
  4. Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää kuumalle pannulle jäiset kasvikset kypsymään 5 minuutiksi. Pilko chili.
  5. Valuta sulaneet katkaravut. Lisää wokkikasvisten joukkoon nuudelit, kastike, katkaravut, chili ja pähkinät. Sekoita ja kuumenna.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 707 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kurkumalla maustettu keitinvesi värjää kananmunat hauskan oranssiraitaisiksi. Marmoroidut munat sopivat vaikka alkusalaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Marmoroidut munat

Ainekset

4
munaa
noin 1
l
vettä
1
rkl
kurkumajauhetta

Työvaiheet

  1. Nosta kananmunat pieneen kattilaan ja kaada päälle vesi. Mittaa joukkoon kurkumajauhe. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa kiehua. Keitä keskilämmöllä kannen alla neljä minuuttia ja siirrä kattila pois liedeltä.
  3. Nosta munat kattilasta lusikalla yksi kerrallaan lautaselle ja naputtele jokaisen kuori reippaasti rikki lusikan kuperalla puolella. Laske sitten muna kuorineen takaisin kuumaan kurkumaveteen. Kun kaikki munat ovat liemessä, hauduta niitä kannen alla kuumentamatta viisi minuuttia. Kurkuma pääsee kuoren rakosista marmoroimaan munat. Samalla munat kypsyvät.
  4. Jäähdytä ja kuori munat. Tarjoa alkusalaatissa.

Vinkki! Hauskan pedin kananmunille saat esimerkiksi versoseoksesta. Lisää päälle kapriksia, siemeniä, tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria. 

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 142 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Panu Pälviä

Hirvenjauhenlihasta valmistettavat pihvit muistuttavat lindströminpihvejä. Tarjoa maukkaiden hirvi-punajuuripihvien kanssa perunamuusia ja kaprisvoissa paistettua pinaattia, tai sujauta pihvit vaikka hampurilaisten täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Hirvi-punajuuripihvit, kaprisvoita ja pinaattia

Ainekset

1
sipuli
4
viipaletta pekonia
4
dl
etikkapunajuurikuutioita
dl
etikkapunajuurten lientä
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
600
g
hirvenjauhelihaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
suolaa, mustapippuria
Ruskistettu kaprisvoi ja pinaattia
50
g
voita
2
tl
kapriksia
1
rkl
sitruunamehua
1
rasia pientä pinaattia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös pekoni. Laita silput paistinpannuun ja kuullota kevyesti.

  2. Siirrä pekoni-sipuliseos kulhoon. Lisää punajuurikuutiot, punajuurten liemi, korppujauhot ja kananmuna. Sekoita ainekset keskenään ja anna korppujauhojen turvota hetki.

  3. Lisää kulhoon liha ja mausteet. Sekoita. Taputtele massasta pihvejä ja paista pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

  4. Tee lisäke. Anna voin ruskistua pannulla. Lisää ruskistuneen voin joukkoon kaprikset ja ­sitruunamehu. Lisää lopuksi ­mukaan huuhdeltu ja kuivattu pinaatti. Sekoita ­kevyesti.

  5. Lusikoi kapris-pinattiseosta pihvien päälle. Tarjoa lisänä esimerkiksi perunasosetta.

Kommentit (2)

Leijonamerkki

Moi! Kuulostaa hyvältä! Mitä tarkoittaa "4 etikkapunajuurikuutiota"?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta, reseptissä pitäisi lukea 4 dl. Korjaan virheen!