Tarjoa ponzulohisalaatti alkuruokana japanilaisten munakoisojen kanssa.
Viinisuositus: Japanilaiset alkupalat saavat seurakseen Moshi Moshi Organic 2020:n, 12,98 e, jonka valmistuksessa on käytetty viittä eri rypälettä. Inkiväärin makua upeasti korostavassa viinissä on häivähdys mausteisuutta. Mukava rakenne pitää kokonaisuuden todella miellyttävänä. Voit kokeilla myös Vall Dolina Reserva Cava Brut Naturea, 17,99 e (tilausvalikoima). Tämä cava on sopivan mineraalinen ja ryhdikäs, mutta siinä on myös hieman persikkaisuutta ja päärynää, jolloin se toimii japanilaisten makujen kanssa.
Ponzulohisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin kastike yhdistämällä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
-
Leikkaa lohi nahattomiksi, noin 1 cm:n kuutioiksi. Yhdistä lohi ja kastike.
-
Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet pienellä lusikalla. Halkaise avokadot ja poista niistä kivi ja kuoret. Kuutioi kurkku ja avokado. Sekoita kasvikset lohen joukkoon.
-
Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi rucolalla.
Vinkki Voit käyttää myös kaupan valmista ponzukastiketta.
Japanilaiset munakoisot
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne suupaloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.
-
Paista munakoisoja runsaassa öljyssä pannussa käännellen noin 5 minuuttia.
-
Sekoita kulhossa inkivääriraaste, soija ja mirin. Kaada seos pannuun, sekoita ja anna hautua muutama minuutti.
-
Viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla ja halutessasi kuivatuilla kalalastuilla.