Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Alkuruuat
Salaatit
9:00 | 29.12.2021

Ponzulohisalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Tarjoa ponzulohisalaatti alkuruokana japanilaisten munakoisojen kanssa.

Viinisuositus: Japanilaiset alkupalat saavat seurakseen Moshi Moshi Organic 2020:n, 12,98 e, jonka valmistuksessa on käytetty viittä eri rypälettä. Inkiväärin makua upeasti korostavassa viinissä on häivähdys mausteisuutta. Mukava rakenne pitää kokonaisuuden todella miellyttävänä. Voit kokeilla myös Vall Dolina Reserva Cava Brut Naturea, 17,99 e (tilausvalikoima). Tämä cava on sopivan mineraalinen ja ryhdikäs, mutta siinä on myös hieman persikkaisuutta ja päärynää, jolloin se toimii japanilaisten makujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 pientä annosta
20 min
Helppo

Ponzulohisalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
lohifileetä (ruodotonta)
1
pieni kurkku
2
avokadoa
2
tl
seesaminsiemeniä
(rucolaa)
Ponzukastike
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
limettimehua
2
rkl
miriniä
2
rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
½
tl
shichimi togarashi -mausteseosta tai kuivattua chiliä myllystä

Vaiheet

  1. Tee ensin kastike yhdistämällä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.

  2. Leikkaa lohi nahattomiksi, noin 1 cm:n kuutioiksi. Yhdistä lohi ja kastike.

  3. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet pienellä lusikalla. Halkaise avokadot ja poista niistä kivi ja kuoret. Kuutioi kurkku ja avokado. Sekoita kasvikset lohen joukkoon.

  4. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi rucolalla.

Vinkki Voit käyttää myös kaupan valmista ponzukastiketta.

Japanilaiset munakoisot

Ainesosat

2
pientä munakoisoa
1
rkl
inkivääriä raastettuna
3
rkl
soijakastiketta (gluteenitonta
3
rkl
miriniä
2
kevätsipulia
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
(japanilaisia kuivattuja kalalastuja)

Vaiheet

  1. Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne suupaloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.

  2. Paista munakoisoja runsaassa öljyssä pannussa käännellen noin 5 minuuttia.

  3. Sekoita kulhossa inkivääriraaste, soija ja mirin. Kaada seos pannuun, sekoita ja anna hautua muutama minuutti.

  4. Viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla ja halutessasi kuivatuilla kalalastuilla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
alkuruuat
päivän katiska
kevyet & salaatit
ponzu-kastike

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Saaristolaisleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini