Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Alkuruuat
8:00 | 17.12.2025

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Alkupalapöytään on katettu lohirullia, punajuurisiikaa, marinoitua tofua ja helppotekoista perunalunta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6–12
30 min + 6–8 t
Helppo

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
siikafileetä
2
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
valkopippuria myllystä
Päälle
2
punajuurta
2
rkl
piparjuuritahnaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
öljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
persiljaa

Vaiheet

  1. Pyyhi siikafileiden pinta paperilla. Nypi pois mahdolliset ruodot. Ripottele päälle suola, sokeri ja pippuri.
  2. Nosta fileet päällekkäin lihapuoli vastakkain. Kääri tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin suolaantumaan yön yli.
  3. Kuori ja raasta punajuuret. Lisää joukkoon piparjuuritahna, etikka, öljy, sokeri ja suola. Sekoita raaste. Anna vetäytyä vähintään muutama tunti.
  4. Pyyhi fileistä suola ja mausteet. Leikkaa kala tarjolle ohuiksi graaviviipaleiksi. Lisää pinnalle punajuuriraastetta ja silputtua persiljaa.

Puikulalumi

Ainesosat

1
kg
puikulaperunoita

Vaiheet

  1. Kuori ja keitä puikulaperunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta ja paina lumeksi perunapusertimen avulla.

Vinkki! Puikulalumi maistuu lisukkeena sellaisenaan. Joukkoon voi myös hienontaa kuivattuja suppilovahveroita ja lisätä nokareen voita.

Inkivääri-lohirullat

Ainesosat

600
g
lohifileetä
1½
tl
karkeaa merisuolaa
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
inkivääritahnaa
1½
dl
ruohosipulisilppua

Vaiheet

  1. Pyyhi lohifileen pinta ja nypi pois mahdolliset ruodot. Ripottele päälle suola. Anna kalan maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
  2. Notkista sillä välin tuorejuusto ja sekoita joukkoon inkivääritahna. Silppua ruohosipuli.
  3. Pyyhi lohen päältä suola. Leikkaa filee graavikalan tyyliin ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä noin 60 cm pitkä tuorekelmun pala työpöydälle. Levitä lohipalat limittäin kelmulle suorakaiteen muotoon noin 40 x 25 cm:n levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja ruohosipuli.
  5. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiiviille rullalle kääretortun tapaan. Kääri tuorekelmu tiukasti kalarullan ympäri. Pakasta rulla.
  6. Ota lohirulla pakastimesta. Sulata noin 15 minuuttia ja leikkaa terävällä veitsellä annoskiekoiksi. Nosta palat tarjolle ja koristele ruohosipulilla.

Vinkki! Kääri rulla pakastimeen jo viikkoa ennen aattoa.

Marinoitu kylmäsavutofu

Ainesosat

1
pkt (300 g)
kylmäsavutofua
1
punasipuli
1
porkkana
½
appelsiinin kuori
3
laakerinlehteä
1
appelsiinin mehu
¾
dl
väkiviinaetikkaa
1½
dl
fariinisokeria
3
dl
vettä
1
tähtianis
8
neilikkaa
1
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Laita tofupalan päälle painoksi leikkuulauta kasvisten ja liemen valmistelun ajaksi. Näin tofusta valuu ylimääräinen neste.
  2. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana. Pese ja viillä appelsiinista terävällä kuorimaveitsellä ohuita kuoripaloja.
  3. Tee liemi. Purista appelsiinista mehu. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kuumenna. Sekoita, kunnes sokeri liukenee.
  4. Kuutioi tofu. Laita tofu, kasvikset ja laakerinlehdet lasipurkkiin kerroksittain. Kaada päälle kuuma liemi. Anna maustua viileässä päivän tai pari.

Vinkki! Tarjoa tofu kalapöydän kasvisvaihtoehtona.

Tilaa Glorian ruoka & viini
alkuruuat
alkupalat
joulu
päivän katiska
graavisiika
kylmäsavu

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini