
Pastrami on brunssiruokaa parhaimmillaan, tehdään se sitten lihasta tai lohesta. Valmistus vie hieman aikaa, mutta on helppoa.
Tunnetko lohipastramin? Pintapaistettu graavattu lohi saattaa olla tuttu loppuvuoden ruokajuhlista. Maukas kala sopii kuitenkin mainiosti myös kesäiseen tarjoiluun, brunssille tai uusien perunoiden seuraan.
Ideana on suolata lohifilee ensin graavilohen tapaan. Seuraavana päivänä fileestä viilletään nahka irti ja kala leikataan pitkiksi tangoiksi. Kalatangot pyöritellään mausteissa ja paahdetaan nopeasti kuumalla pannulla käännellen, jolloin niiden pinta kypsyy.
Tärkeä vaihe on vetäytyminen ja maustuminen. Paahtamisen jälkeen kalatangot kääräistään nimittäin vielä kelmuun ja nostetaan jääkaappiin. Tämän jälkeen ne on helppo leikata ohuiksi viipaleiksi.
Lohipastrami-avokadobagelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin lohipastrami vuorokautta ennen.
-
Laita kala nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja hiero kalan pintaan kauttaaltaan. Kääri kelmuun ja anna graavautua jääkaapissa seuraavaan päivään.
-
Paahda kaikki mausteet kuivalla kuumalla pannulla noin minuutin ajan. Varo, ettet polta mausteita! Siirrä teholeikkuriin tai mortteliin ja jauha tasaiseksi.
-
Ota kala pois jääkaapista ja hiero ylimääräinen suola pois. Viillä nahka irti kalasta. Leikkaa filee sitten pituussuunnassa neljäksi tangoksi ja pyörittele tangot maustesekoituksessa.
-
Paista tangot kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli). Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi.
-
Leikkaa tangot ½ cm:n viipaleiksi terävällä veitsellä. Paahda bagelit leivänpaahtimessa. Voitele tuorejuustolla. Kuori ja viipaloi avokadot. Täytä bagelit avokadolla ja lohipastramilla.