Perinteinen georgialainen satsivi syntyy saksanpähkinöistä ja siipikarjasta. Tällä kertaa tämä perinneherkku saa kuitenkin uuden muodon suomalaisesta kalasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Kala-satsivi
Ainesosat
300
g
kalafileitä (esim. ahven tai kuha)
1/2
tl
suolaa
250
g
kuorittuja saksanpähkinöitä
3
valkosipulinkynttä
1
chili
1
sipuli
1
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
(+ 2 dl) kalalientä
1
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
neilikkaa (jauhettua)
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
kananmunankeltuainen
Paistamiseen
1 + 1
rkl
auringonkukkaöljyä
Vaiheet
- Paista kalat kuumassa pannussa auringonkukkaöljyssä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Ripottele suola kaloille, laita kansi päälle ja jätä lämpimään.
- Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Jätä ne leikkuulaudalle odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulisilppua auringonkukkaöljyssä, kunnes se alkaa saada väriä. Lisää vehnäjauhot ja jatka paistamista runsas minuutti. Lisää kalaliemi ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhetut saksanpähkinät, valkosipuli, chili, paprika ja neilikka, anna kiehahtaa tasaiseksi. Kastike saa olla melko tukevaa, mutta ei aivan puuromaista. Lisää tarvittaessa kalalientä;lientä kannattaa lisätä etenkin jos tarjoat satsivin kylmänä, sillä kastike kiinteytyy jäähtyessään.
- Hienonna korianteri ja persilja kastikkeeseen. Ota pannu poisliedeltä ja vatkaa keltuainenjoukkoon. Sekoittele 1 minuutti ja kaada kastike kalapalojen päälle. Tarjoa heti tai jäähdytä ja tarjoa kylmänä.