Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Antti Kauppinen KUVA Elvi Rista

Perinteinen georgialainen satsivi syntyy saksanpähkinöistä ja siipikarjasta. Tällä kertaa tämä perinneherkku saa kuitenkin uuden muodon suomalaisesta kalasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kala-satsivi

Ainekset

300
g
kalafileitä (esim. ahven tai kuha)
1/2
tl
suolaa
250
g
kuorittuja saksanpähkinöitä
3
valkosipulinkynttä
1
chili
1
sipuli
1
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
(+ 2 dl) kalalientä
1
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
neilikkaa (jauhettua)
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
kananmunankeltuainen
Paistamiseen
1 + 1
rkl
auringonkukkaöljyä

Työvaiheet

  1. Paista kalat kuumassa pannussa auringonkukkaöljyssä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Ripottele suola kaloille, laita kansi päälle ja jätä lämpimään.
  2. Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Jätä ne leikkuulaudalle odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulisilppua auringonkukkaöljyssä, kunnes se alkaa saada väriä. Lisää vehnäjauhot ja jatka paistamista runsas minuutti. Lisää kalaliemi ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhetut saksanpähkinät, valkosipuli, chili, paprika ja neilikka, anna kiehahtaa tasaiseksi. Kastike saa olla melko tukevaa, mutta ei aivan puuromaista. Lisää tarvittaessa kalalientä;lientä kannattaa lisätä etenkin jos tarjoat satsivin kylmänä, sillä kastike kiinteytyy jäähtyessään.
  4. Hienonna korianteri ja persilja kastikkeeseen. Ota pannu poisliedeltä ja vatkaa keltuainenjoukkoon. Sekoittele 1 minuutti ja kaada kastike kalapalojen päälle. Tarjoa heti tai jäähdytä ja tarjoa kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1273 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makkaraperunoiden uusi muoto! Tämä tuhti ja herkullinen peltiruoka on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen makkara-papupelti

Ainekset

5
(keskikokoista) perunaa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
iso sipuli
2
tlk (190 g/110 g)
öljyyn säilöttyjä artisokkia
1
tlk (380 g/230 g)
isoja kypsiä valkopapuja
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaroita
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4
rkl
vihreää pestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Pese ja viipaloi perunat noin ½ cm:n viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  3. Kuori ja lohko sipuli. Valuta artisokat ja puolita ne. Valuta ja huuhdo pavut. Levitä kaikki ainekset perunoiden sekaan pellille. Purista makkarat kuorestaan joukkoon.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kaiken päälle. Paahda noin 25 minuuttia.

  5. Lusikoi päälle pestoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Jos omistat savustimen, kokeile savustaa seuraavaksi valkoista parsaa! Savu riittää lähes sellaisenaan parsan mausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta tai 4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset savuparsat

Ainekset

1
nippu (500 g)
valkoista parsaa
2
(à 125 g)
mozzarella di bufalaa
1
suolaan säilötty sitruuna (esim. Al’Fez)
50
g
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa
vesikrassia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsoista kuivat kannat ja kuori varret kuorimaveitsellä.

  2. Kuumenna savustin ja savusta parsoja 15 minuuttia. Valuta sillä aikaa mozzarellat ja revi pallot paloiksi. Paloittele suolasitruuna ja sulata voi.

  3. Laita savuparsat tarjoiluvadille. Kaada voisula ja ripottele sitruunapalat päälle. Lisää mozzarellat viereen. Mausta pippurilla ja suolalla. Koristele krassilla.

Vinkki! Suolasitruunoita löytyy isoista marketeista. Sitruunat voi suolata myös itse. Pese luomusitruuna hyvin. Halkaise se poikittain ja viillä puolikkaat neljään osaan, niin että ne pysyvät kannasta kiinni. Hiero karkeaa merisuolaa noin 1½ rkl sitruunan sisään. Laita sitruuna purkkiin ja painele niin, että siitä irtoaa mehua. Laita paino sitruunan päälle. Anna purkin olla jääkaapissa 2 viikkoa, pitempäänkin. Käytä sitruunoita mausteena kapristen tapaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1273 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Mausteita tulvivat paistetut perunat tarjotaan kananmunien ja vihreän chutneyn kanssa. Täydellistä brunssiruokaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Curryperunat ja paistetut munat

Ainekset

750
g
yleisperunoita (tai kiinteitä perunoita)
2
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
vihreä chili
2
rkl + 2 rkl
(rypsi)öljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
2
tl
currya
1
tl
kurkumaa
25
g
voita
¾
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
kevätsipulia
Päälle
4
kananmunaa
5 minuutin vihreä chutney
1
kypsä avokado
1
ruukku korianteria
2
valkosipulinkynttä
½
tl suolaa +
½ tl rouhittua mustapippuria
1
limetin mehu
1
rkl
hunajaa
2
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Tee ensin vihreä chutney. Kuori avokado ja poista kivi, lusikoi hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna korianteri, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi.

  2. Kuori ja puolita perunat. Keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä lähes kypsiksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja anna vähän jäähtyä. Kuutioi perunanpuolikkaat.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili, halutessasi poista siemenet.

  4. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Paista sinapinsiemeniä muutama sekunti, kunnes ne alkavat poksahdella. Lisää valkosipuli, inkivääri, chili ja mausteet. Paista koko ajan sekoitellen noin 30 sekuntia.

  5. Lisää voi ja loput 2 rkl öljyä sekä perunat. Paista noin 5 minuuttia usein sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna kevätsipuli päälle. Jaa perunat lautasille.

  6. Lisää öljyä ja riko kananmunat pannulle. Paista muutama minuutti. Jätä halutessasi keltuainen löysäksi tai paista läpikypsäksi. Nosta paistetut kananmunat perunoiden päälle. Tarjoa chutneyn kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Currybroileripelti

Ainekset

600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
2–3
tl
curryjauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.

  3. Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

  4. Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.

  5. Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.

  6. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)