Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Alkuruuat
Lisukkeet
12:55 | 30.11.2016

Kala-satsivi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Antti Kauppinen KUVA Elvi Rista

Perinteinen georgialainen satsivi syntyy saksanpähkinöistä ja siipikarjasta. Tällä kertaa tämä perinneherkku saa kuitenkin uuden muodon suomalaisesta kalasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Kala-satsivi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
kalafileitä (esim. ahven tai kuha)
1/2
tl
suolaa
250
g
kuorittuja saksanpähkinöitä
3
valkosipulinkynttä
1
chili
1
sipuli
1
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
(+ 2 dl) kalalientä
1
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
neilikkaa (jauhettua)
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
kananmunankeltuainen
Paistamiseen
1 + 1
rkl
auringonkukkaöljyä

Vaiheet

  1. Paista kalat kuumassa pannussa auringonkukkaöljyssä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Ripottele suola kaloille, laita kansi päälle ja jätä lämpimään.
  2. Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Jätä ne leikkuulaudalle odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulisilppua auringonkukkaöljyssä, kunnes se alkaa saada väriä. Lisää vehnäjauhot ja jatka paistamista runsas minuutti. Lisää kalaliemi ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhetut saksanpähkinät, valkosipuli, chili, paprika ja neilikka, anna kiehahtaa tasaiseksi. Kastike saa olla melko tukevaa, mutta ei aivan puuromaista. Lisää tarvittaessa kalalientä;lientä kannattaa lisätä etenkin jos tarjoat satsivin kylmänä, sillä kastike kiinteytyy jäähtyessään.
  4. Hienonna korianteri ja persilja kastikkeeseen. Ota pannu poisliedeltä ja vatkaa keltuainenjoukkoon. Sekoittele 1 minuutti ja kaada kastike kalapalojen päälle. Tarjoa heti tai jäähdytä ja tarjoa kylmänä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
kala
gruusialainen
kala-satsivi
satsivi
30 minuuttia
päivän katiska
pähkinäkastike
päivän katiska
joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini